nb1.hu

Miriuta az ETO-ügyről: Csoda van, de nem itt

Győr – Rudolf Gergely kapott egy második esélyt. 

Továbbra is nagy a bizonytalanság a Győri ETO FC körül, csak egy biztos: egyelőre nagy a káosz. Miriuta László vezetőedző a Kisalföldnek nyilatkozva elmondta: ha néhány napon belül nem születik valamilyen megoldás, akkor nem lesz jövőre NB I (az utóbbi napok híreit, többek között Borkai Zsolt győri polgármester nyilatkozatát olvasva ez még tán a kisebbik baj, sokkal több a tét az élvonalbeli szereplésnél: még az NB III-ra is halvány a remény, és szélnek ereszthetik a mintegy 400 gyereket foglalkoztató utánpótlást is).

 

Fotó: eto.hu

 

A kisalfold.hu cikke szerint „ebben a helyzetben Miriuta Lászó vezetőedző is kénytelen elfogadni a tényt, hogy a játékosok próbálják a jövőjüket biztosítani”. Rudolf Gergely is kap tőle egy második esélyt.

 

Miriuta szerint amúgy sem a küzdéssel van a baj, hanem azokkal a hibákkal, amelyek akkor csúsznak be, ha a labdarúgók fejben nem tudnak a pályán lenni. Olyan futballista ugyanakkor nincs, aki feladta volna a folytatást, és ne venne részt az edzéseken.

 

A tréner amondó: „nem lehet tovább húzni az időt, hisz egy hónap múlva vége a bajnokságnak. Ha pár napon belül nem történik valami, akkor az NB I-nek vége.” Borkai nyilatkozatának tartalmát, azt, hogy az utánpótlásban lévő gyerekeket szélnek kell ereszteni, „a pályát pedig végső esetben fel kell szántani", fájónak tartja:

Itt van ez a csodastadion, itt van három-négyszáz gyerek. Ha nem játszottam volna itt, talán könnyebben venném, de így nem tudom érzelmek nélkül nézni mindezt.

 

Csapat nélkül nem maradnak itt a tehetségek, s ezt legalább akkora veszteségnek érzi a vezetőedző, mint a profik távozását. A saját sorsát egyelőre nem intézi:

– Mindig várom, hogy mi történik, de nem történt eddig semmi. Ezért mondom azt, hogy a csoda valahol biztosan létezik. De nem itt.

 

Ezzel együtt Miriuta nem aggódik amiatt, hogy nem lesz csapata a következő bajnokságban. Nem az NB III-mal, s még kevésbé a megyei alsó osztályokkal számol, mert "győztes típusnak" tartja magát.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC