NB2 logó
NB3 logó
NB Ilegnagyobvitalejárószerződésűjátékosokátigazolási hírek

Háború a játékosok és a vezetők között – íme, az NB I legnagyobb vitája

Simon Zoltán - 2018. február 14. szerda 09:35
Magyarország – Kezdésként utazzunk el Barcelonába!
A Bosman-szabály két dolgot változtatott meg a labdarúgásban.
 
Kezdésként azzal „indított” az elfogadását követően hogy a lejáró szerződésű játékosok után a klubok már nem kérhetnek átigazolási díjakat, csak akkor, ha a szerződéseik lejárta előtt távoznak a futballisták. Majd ennek a hozományaként jött létre az a vita, ami lehet, hogy csak Magyarországon létezik.
 
De kezdésként „utazzunk el” Barcelonába.
 
Amikor Dani Alves a katalánoknál tolta, a sajtó pedig arról kezdett el cikkezni, hogy különböző okok miatt távozni akar, és emiatt feszültség keletkezett közte és a klub között. És mit csinált ekkor a Barcelona vezetősége? Nem elbújt a világ elől, nem adott lerázó szintű, semmit nem mondó válaszokat a sajtónak (magyar klubvezetők legnagyobb hibája, hogy azt hiszik, a sajtónak válaszolnak, pedig nem így van, mert a szurkolóiknak válaszolnak, akik a médiából is tájékozódnak, a sajtónak meg, ha van esze, az őket érdeklő témákkal foglalkozik, főleg akkor, ha kapja az ötleteket a drukkerektől, amiért speciel az nb1.hu soha nem tud már 18 éve örökké hálás lenni nekik!), hanem összehívtak egy sajtótájékoztatót, amin Dani Alves elmondhatta a problémáit.
 
Sok szegmensben példa kell, hogy legyen a Barcelona (és a Real Madrid és még ezer másik klub is...), nagyon jó lenne az őszinte tájékoztatást is elsajátítani!
 
Mert akkor azok, akikért ezt a csodálatos játékot föltalálták (emiatt van mindenhez joguk, meg azért, mert nincs anyagi hasznuk a fociból, csak költenek rá), azaz a szurkolók, tisztában látnának a lejáró szerződésű játékosok körül kialakult helyzetekben is.
 
Nem akarunk konkrét példákat felsorolni az NB I-ből, mert nem egy-egy a klubot akarunk pellengére állítani, hanem a jelenséget kívánjuk elmesélni, mindkét szempontból.
 
Ha egy futballistának a szerződésének az érvényessége közeledik a vége felé, és olyan teljesítményt nyújtott, akkor a klubja tárgyalásokat kezd vele a hosszabbításról. Nem az utolsó pillanatban, jobb helyeken akár évvel előtte is megkezdődnek az egyeztetések.
 
Aztán, ha a futballista nem akar maradni (mindegy, hogy azért, mert nem tetszenek neki a klubja által kínált feltételek vagy mert másik gárdába óhajt távozni), akkor általában a szerződése lejártáig kimarad az első csapat keretéből.
 
A klubvezetőkről ezek után az is lehet a véleményünk, hogy megsértődnek és még az edzőkre is rászólnak, tisztelet a kivételnek. Több vezető is elmesélte már, hogy azért tett így, mert innentől kezdve nem bízott meg teljesen a futballistában, de nem azért, mert attól félt, hogy innentől kezdve csalni akart, mert mondjuk egy rivális próbálta elhappolni,  hanem azért, mert attól tartott, hogy már nem veti bele magát olyan elánnal a küzdelemben, mint addig. Nehogy megsérüljön mondjuk...
 
Több játékossal is beszéltem az évek alatt, ők ezen a hozzáálláson teljes mértékben föl vannak háborodva. Főleg azok, akiknél a nevelőegyesületüknél játsszák ezt el. A srácok azt mondták, jól fölfogott érdekük, hogy minél jobban teljesítsenek, mert a teljesítmény után is jár bérezés, a jó játékkal mindenki növeli az ázsióját, ami még jobban kifizetődő. És akkor még van az a tényező is, hogy vagy a gyerekkoruk óta szeretik a klubot vagy az odaigazolásuk után szerették meg.
 
Ördögi kör ez, annyi szent, mindenki eldöntheti, kinek hisz, az viszont biztos, hogy a kialakult helyzet senkinek sem jó...
 
 
 

Még nem is megy a bajnokság, de már játékosokat tiltott el az MLSZ - NB1.hu

Még nem is megy a bajnokság, de már játékosokat tiltott el az MLSZ

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!