nb1.hu

Vasas: tárgyalás, akadémia, stadion, edzőkérdés

Budapest – Szanyóval folytatnák, az Illovszky-stadionban játszanának.

Szerda este került sor a szokásos Szurkolói Találkozóra a Vasas SC és a Szurkolói Klub szervezésében, amelyet a klub honlapja összegzett.

 

Az összejövetel elején Markovits László klubelnök Vancsa Miklós ügyvezető jelenlétében külön is megköszönte minden érintettnek, aki részt vállalt a labdarúgócsapat feljutásában. Ezután Markovits László elmondta, hogy az elmúlt hétvégén felröppent találgatások ellenére a Vasas Sport Club továbbra is kőbe vésett dolognak tekinti a 2014. március 19-i közös közleményük tartalmát Jámbor Jánossal. Újból felidézte, hogy a megállapodás arról szólt, hogy az élvonalba való feljutás esetén ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, erre a csütörtöki napon – május 28-án – sor is fog kerülni, hogy a közlemény szellemében új megállapodás szülessen a két fél között.

 

Markovits László elmondta, hogy jelen pillanatban Jámbor János kérésének és döntésének megfelelően még mindig a Vasas SC a százszázalékos tulajdonos a Futball Kft-ben. Ennek egyetlen oka, hogy a régi kötelezettségek teljes lezárása még folyamatban van. A Vasas Sport Club az idei szezon kapcsán a közleményben foglaltaknak megfelelően a létesítmény biztosításán túl évi 50 millió forinttal járul hozzá a labdarúgócsapat működtetéséhez.

 

Jámbor Jánossal úgy egyezett meg a klub, hogy ennek a kifizetése a szezon végén történjen, 20 millió forint már átadásra is került, a fennmaradó összeg folyósításáról pedig a két fél megállapodott, így ebben az ügyben sincs nyitott kérdés.

 

Markovits László elmondta, hogy további fontosnak tekinthető pont a labdarúgás kapcsán a felnőtt csapat és a Vasas Kubala Akadémia szoros együttműködése. Hangsúlyozta, és örömét fejezte ki, hogy a felek folyamatosan segítik egymás munkáját, ezen túlmenően pedig régóta egyeztetések folynak arról, hogy esetleg tulajdonospartnerként is együttműködjenek. Továbbá megjegyezte, hogy az Akadémia akkor is kiváló nevelő munkát végzett, amikor a felnőtt csapat a legsötétebb időszakát élte. Ennek is köszönhető, hogy mostani csapat olyan tehetségekre tud építkezni, mint 2008-2009 óta az akadémián képzett Berecz Zsombor, Vida Máté, vagy éppen Ádám Martin.

 

A felek együttműködése abból a szempontból is fontos, hogy az MLSZ által felkért belga audit cég értékeléseinél nagyon fontos szempont, hogy az adott akadémia milyen szinten kooperál a felnőtt csapattal. Emellett kiemelte, hogy az első felmérésen a Vasas Kubala Akadémia a harmadik helyen végzett a hazai akadémiák rangsorában, ebben pedig komoly szerepe volt György Tamás többségi tulajdonosnak, a tulajdonostársaknak, illetve a további vezetésnek.

 

(fotó:vasasfutballclub.hu)

 

(Vancsa Miklós ehhez hozzáfűzte, hogy hamarosan várhatóan közös ügyvezetés alá kerülhet az FC és a VKLA. Ígéretet tett arra, hogy nagyon vigyázni fog az akadémia fiatal 16-19 éves tehetségeire, nem engedi elherdálni őket és közülük a legtehetségesebbekkel az FC fog szerződést kötni.

 

Kérdésre válaszolva az FC ügyvezetője elmondta: a csapat sokat köszönhet Szanyó Károly vezetőedzőnek, és az elmúlt 1,5 évben megszolgálta azt, hogy tovább folytathassa megkezdett munkáját. A Vasas FC vezetése szeretné, ha Szanyó maradna az edző.)

 

A Dárdai-effektusban bízik a Vasas Szanyó ügyében.

 

Ezt követően a klubelnök áttért az infrastrukturális kérdésekre. Pozitív hírként számolt be arról, hogy a Vasas SC és a Vasas Kubala Akadémia együttműködése nyomán június 7-én elindul az összes műfüves pálya talajának teljes cseréje a Fáy utcai edzőcentrumban. Ezen túlmenően tervben van a jelenlegi konténer öltözőépület felújítása is, amely nagyon elhasználódott az utóbbi években. Hozzátette, hogy az új akadémiaépületre már közel két éve jogerős építési engedéllyel rendelkeznek, tehát hosszú távon ez lesz majd a végleges megoldás.

 

Végül természetesen nem maradhatott ki a stadionkérdés sem a témák közül: Markovits László elmondta, hogy a miniszterelnöki találkozóra még nem került sor, ezért még végleges tájékoztatást nem tud nyújtani, de továbbra is reális célnak tartja, hogy lelátókkal teljesen körbezárt stadion épüljön a 2016/17-es szezonban. Ezt figyelembe véve a következő szezon kapcsán egyeztetnek az MLSZ-el a jelenlegi stadion licence ügyében, hiszen mindenkinek az a célja, hogy idén júliustól a Vasas és az MTK az Illovszky-stadionban játszhassa hazai mérkőzéseit az élvonalban.

 

Markovits László kiemelte, hogy az MLSZ munkatársai nagyon segítőkészen és megfelelő empátiával állnak ehhez a kérdéshez, hiszen ez egy egyedi szituáció ésszerű kompromisszumra lesz szükség a döntéshozókkal, annak érdekében, hogy a fővárosi csapatok az átmenetben zökkenőmentesen játszhassák a mérkőzéseiket és hatékonyan legyenek a források felhasználva. Bizonyos kritériumoknak azonban mindenképpen meg kell felelnie a jelenlegi stadionnak. Ilyen például az eredményjelző cseréje, további székek felszerelése, illetve a világítás korszerűsítése, amelynek el kell érnie az 1200 luxos határértéket.

 

A Szurkolói Találkozó zárásaként Markovits László bejelentette, hogy meghosszabbítják az idén sikeresen bevezetett akciót, amely értelmében az érvényes Vasas-függő kártyával rendelkező szurkolók továbbra is díjmentesen látogathatják – a labdarúgás kivételével – a csapatsportágak hazai mérkőzéseit.

 

A Fáy utcában játszhat majd a Vasas és az MTK.

 

A Vasas feljutott az NB I-be, miután kivégezte a Csákvárt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC