nb1.hu

Újpest FC: „Ezt a pályát sosem fogjuk elhagyni”

Budapest – Formai okokból jelölték meg a Vasas-stadiont?

Közleményben reagált az Újpest FC azokra a sajtóban megjelent hírekre, amelyek szerint a következő szezontól kezdve nem biztos, hogy Szusza Ferenc Stadionban játssza a mérkőzéseit. A csakfoci.hu értesülése szerint a Megyeri úti stadion bérbevételével kapcsolatos tárgyalások problémái miatt ősztől a Vasas-pályára költöztetheti hazai összecsapásait az Újpest. A Nemzeti Sport megtudta: az érvényes megállapodás híján kellett feltüntetni az NB I-es licencben azt, hogy – ha addig nem sikerül dűlőre jutni a lilák „otthonának” bérléséről” – Angyalföldön lesz lehetőségük játszani.

 

Az állami tulajdonú újpesti stadiont az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) irányítása alatt álló Nemzeti Sportközpontok nevűá szervezet kezeli.

 

Fotó: mlsz.hu

 

A klub közleménye változtatás nélkül:

 

A napokban különféle hírek jelentek meg az Újpest FC-vel kapcsolatban arról, hogy a klub más stadionba költözne a következő szezontól kezdve. Klubunk azonban szeretné hangsúlyozni, hogy az Újpest Football Club Újpesten alakult, és mindig is Újpesten fog maradni. Klubunk otthona a Szusza Ferenc Stadion, csapatunk ezt a pályát sosem fogja elhagyni.

A labdarúgó bajnokság jövő évi szezonjában való indulási jog megszerzéséhez szükséges licensz formai igényét kielégítendő, klubunk szerződést kötött a Vasas Futball Kft-vel, amelyet megküldött a Magyar Labdarúgó Szövetség felé. Ezalatt klubunk folyamatos tárgyalásokat folytat az illetékes hatóságokkal az irányban, hogy hosszútávon biztosítva legyen a csapat mérkőzéseinek rendezési joga a Szusza Ferenc Stadionban.”

 

Az ügyet ugyanakkor bonyolítja, hogy az NB II-ből az élvonalba tartó Vasas pályáján az Újpest mellett a saját stadionja építése, és az „albérlete”, a Bozsik-stadion őszre tervezett bontása miatt az MTK is szerepelne. Ráadásul a Blikk szerint az Illovszky-stadion még nem kapott licencet első osztályú találkozók rendezésére – a mifocink.com pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Vasas létesítményének átépítése is napirenden van.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC