nb1.hu

Szivics elmondta, miért esett vissza a Diósgyőr

Miskolc – Dicséri a Honvéd igazolásait, de győzne Kispesten. FRISSÍTVE

A szombati NB I-es mérkőzések közül talán a Honvéd és a DVTK kispesti összecsapása ígérkezik a legérdekesebbnek. A presztízsen túl sem csak azért, mert a húsvéti, szombathelyi „feltámadásuk” ellenére csak hajszál választja el a vörös-feketéket a kieséstől, hanem a vendégcsapat miatt is. A harmadik helyen telelt, és a sorozat végére is a dobogót megcélzott Diósgyőr idei öt bajnokiján még csak két pontot szerzett, s csak a Ligakupa nyolcaddöntőjében nyert – igaz, éppen Kispesten, de az sem ért továbbjutást. Pénteken pedig kiszivárgott a később a klub által is megerősített hír, mely szerint nyáron távozik Szivics Tomiszláv vezetőedző.

 

Fotó: nb1.hu

 

A szakember mindezek ellenére a sajtótájékoztatóján magabiztosan mondta: bízik abban, hogy folytatják a Bozsik-stadionbeli jó szériájukat, és győzelemmel adnak választ a kritikákra. Három kulcsmomentumot, fordulópontot sorolt fel a szezonból (egy-egy kihagyott Barczi-helyzetet és Gosztonyi-tizenegyest, és a Pécs második miskolci gólját), amelyek miatt nem fölfelé, hanem lefelé vezet a csapata útja. A Honvéd téli igazolásainak dicséretével pedig finoman, de érezhetően a DVTK játékospolitikáját is kritizálta.

 

Amikor nincs eredmény, akkor egyből kezdünk találgatni – nyilatkozta a DVTK TV összefoglalójában Szivics Tomiszláv.Persze, hogy van sok egyforma játékos, aki nem boldog, ha nem játszhat. Ez természetes dolog. Ezt nem tudom másképpen csinálni. Mindenki kap valamennyi lehetőséget, de ha akkor nem mutat semmit, én mit tehetek? Szeretném látni azt a pluszt, azt az impulzust, azt az elszántságot, hogy valakinek még nem mindegy, hogy mi lesz. Ezt most hiányolom. A Honvéd a télen igazolt tíz játékost, tíz minőségi játékost. Persze, hogy együtt kellett dolgozniuk, és most kezdenek hasonlítani egy jó csapatra. Ők igazoltak tízet, mindegyikük egy magas szintről jött, Rossi mostanra összerakta a csapatot, és jól is játszanak. Jó csapatnak tartom őket, de mi is az vagyunk, akármilyen nehézségekkel is birkózunk. Egyszer már nekünk is visszajár valami, mert nagyon jól dolgoztunk idáig, és nagyon picin múlt, hogy jól szerepeljünk. Nem szabad elveszítenünk a hitet, nem szabad azt hinnünk, hogy nem tudunk semmit, hogy rossz csapat vagyunk.

 

 

Frissítve, 12.55:

 

A Nemzeti Sport Online-on Szivics többek között arról is beszélt, hogy – ha már kiszivárgott a nyári távozásának híre – talán korrektebb lett volna a DVTK részéről már most kirúgni őt:

Úgy állapodtunk meg a klub vezetőségével, hogy a döntést most még nem hozzuk nyilvánosságra, ám a sajtóban megjelent találgatások következtében mégis indokolt volt beszámolni a helyzetről. Az utóbbi hetek kudarcai után sok minden megváltozott a klubnál és alighanem az én megítélésemben is. Amikor leültünk beszélni, már sejtettem, miről lesz szó. Lehet, hogy korrektebb lett volna, ha most kirúgnak, elköszönnek tőlem, de ha már így alakult, én becsülettel végigcsinálom a szerződésemből hátralévő időt, mindent megteszek a Diósgyőr sikeréért. Az más kérdés, hogy ez a helyzet, amelybe most kerültem, nem segít a céljaink elérésében. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC