nb1.hu

Paks: eddig két játékosért jelentkeztek be

Paks – Minden posztra igazolna az atomvárosi csapat.

Nem örül a 12 csapatos bajnokságnak, mert jól tudja, így még nehezebb lesz kivívniuk a bennmaradást. Haraszti Zsolt ügyvezető a Paksi FC idei ötödik helyezésére viszont nagyon büszke.

 

„Jómagam is úgy gondolom, hogy több mint bravúr ez a szereplés – kezdte Haraszti Zsolt a teol.hu-nak. – A szezonra a biztos bennmaradást tűztük ki célul, de a kitűnő szakmai munka meghozta az eredményét.”

 

„Két játékosunknak, Csernyánszki Norbertnek és Kiss Tamásnak jár le a szerződése. Előbbi amellett, hogy véd, már kapusedzőként is dolgozik az első csapatnál, Kiss Tamás jövőjéről pedig Csertői Aurél dönt. Ha szükség van rá a pályán, akkor ott számítunk rá, ugyanakkor edzői papírja is van, tehát a szakmai stábhoz is csatlakozhat. Nyugodtan leírhatja, hogy Kiss Tamás marad a klubnál. Eddig két játékosunkért jelentkeztek be, Könyves Norbertért és a fiamért. Könyvesnek a télen lejár a szerződése, ha meg tudunk egyezni a kérőkkel, akkor ő távozik a nyáron. Csapatnevet azonban ne várjon. Zsoltot is keresik, de az ő jövőjével kapcsolatosan sem tudok konkrétummal szolgálni. Bartha Lászlóért viszont eddig nem érkezett megkeresés. Magyarok és külföldiek is érdeklődnek, de mást nem szeretnék mondani.”

 

 

Az ügyvezető a várható erősítési tervekről is beszélt.

 

„Annyit mondhatok, hogy egy kapust, egy védőt, egy középpályást és egy támadót is szeretnénk igazolni. Horváth Tamás és Nagy Gergely valóban a kiszemeltek között van, Windecker József azonban – annak ellenére, hogy számunkra erősítést jelentene –, szerintem máshová igazol. A kizárt, visszaminősített klubokból sok jó játékos felszabadul, de őket nemcsak mi, más klubok is szeretnék megkaparintani.”

 

Haraszti Zsolt nem örül, hogy jövőre 12 csapatos lesz az NB I.

 

„Egyrészt nagyon sajnálom azokat a csapatokat, amelyek nem folytathatják az első osztályban, másrészt pedig így még nehezebb dolgunk lesz. Eddig is élet-halál harc folyt a bennmaradásért, ez most hatványozottan is igaz lesz az új idényre. Azt, hogy ettől erősebbé, színvonalasabbá válna a bajnokság, most nem gondolom, de később mindenképpen az lehet. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek volt egy törekvése, hogy csak a stabil gazdasági helyzetben lévő csapatokat szeretné látni a legjobbak között, és ezt tiszteletben kell tartani.”

 

12 csapatos lesz az NB I.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC