nb1.hu

Összefoglalók és nyilatkozatok vasárnapról – VIDEÓ

Szombathely/Budapest – Vignjevics már a derbire hangolt.

Az NB I 22. fordulójának húsvét vasárnapi mérkőzésein a Honvéd a Haladás vendégeként gyakorolta a feltámadást (a szombaton az utolsó helyre csúszott kispestiek legutóbb, szeptember 13-án hazai pályán éppen a szombathelyieket verték 2-0-ra), az éllovas Videoton pedig Újpesten nyert 1-0-ra.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Az MLSZ TV jóvoltából a két mérkőzés összefoglalói, illetve a vezetőedzők értékelései:

 

Haladás-Honvéd (1-3)

 

[video:https://youtu.be/jzWsnbXgC9Q width:610]

 

Szentes Lázár (Haladás): – A mai mérkőzésen nem találtuk a játék ritmusát, rosszul futballoztunk. Ez nem a mi meccsünk volt. Rendre rossz megoldásokat választottunk, miközben a Honvéd nem húzott váratlant, azt játszott, amit tud.

 

Marco Rossi (Honvéd): – Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mert meg tudtuk állítani Radót és Martínezt, és ez kulcsfontosságú volt. A második játékrészben érthetően hátrébb léptünk – hat hónapja nem nyertünk mérkőzést, ez is óvatosabbá tehette a játékosokat –, de ezzel együtt is sikerült kialakítanunk további helyzeteket.

 

 

Újpest-Videoton (0-1)

 

[video:https://youtu.be/QjDPwk3G31E width:610]

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek, küzdelmes mérkőzésen sikerült kihasználni a helyzetüket, és ezzel megszerezték a döntő gólt. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, mert kivétel nélkül mindenki a maximumot hozta ki magából. Egy olyan ellenfél ellen, mint a Videoton, a csapat képes volt megmutatni, hogy a támadószellemű futball nem idegen tőlünk. Sajnos az eredménnyel már kevésbé vagyok elégedett, hiszen gól nélkül nehéz is három pontot szerezni. Azonban ennek ellenére sikerült számtalan helyzetet kialakítani, amely bizonyítja, hogy jó úton halad a csapat a fejlődésben. Suljic, Perovics és Andrics is veszélyes volt kapura, most már csak be kellene fejezni a támadásokat. Erre volt is példa, azonban a játékvezető lest intett, így érvénytelen volt a találat. De nem csüggedünk, hiszen szerdán ismét a Videoton ellen bizonyíthat az együttes, immár a kupában kell helytállnunk. Hétvégén pedig a Ferencváros otthonába látogatunk, amely hasonlóan szoros találkozónak ígérkezik. Még egyszer gratulálok a játékosoknak, ha a csapat képes helyt állni és egységes marad, akkor pontot szerezhetünk az Üllői úton.

 

Joan Carrillo (Videoton): – A gólon kívül még volt két-három lehetőségünk egy nagyon jó Újpest ellen. Tudtuk, hogy remek csapattal találkozunk, így is készültünk. Megszereztük a három pontot, és úgy gondolom, ez a legfontosabb. Sokan mondják, hogy megnyertük már a bajnokságot, de erről természetesen nem beszélhetünk, amíg matematikailag is van esély arra, hogy utolérjen valamelyik ellenfelünk. A játékosaim intelligens futballisták, ők is tisztában vannak azzal, hogy nyolc mérkőzés még előttünk van, ezeken pedig ugyanolyan odaadással kell teljesíteniük, mint eddig, hogy elérjük a célunkat. A mai nem volt életünk legjobb meccse, de az utolsó pillanatig küzdöttünk, ezzel a hozzáállással kell továbbra is dolgoznunk.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC