nb1.hu

Nézőszám: Megint csak a Fradi mentette meg a fordulót

Magyarország – A két véglet Pápa és az Üllői út: 10 ezer közte.

Otthon játszott a Ferencváros, ráadásul rangadón fogadta a tavalyi bajnok DVSC-Tevát – így hát nem csoda, hogy az utóbbi hetek átlagánál valamivel nagyobb volt az NB I 27. fordulójának össznézőszáma. A valamicskével 21 ezer fölötti adat felét a Groupama Arénában regisztrálhatták. Így hát a „kalapból” a Fradit (és a 10 463 szurkolót) kivéve, a klubok felénél siralmas a helyzet.

 

 

A kevéske pozitívum: Nyíregyházán tisztes, háromezernél nagyobb létszám (3214) előtt nyert az Újpest; miként önmagához képest a Dunaújváros (itt az egységesen 500 forintos jegyár is hozzájárulhatott az 1917-es létszámhoz), és a Paks csaknem kétezres (1853) nézőszáma sem rossz.

 

A győri adatokban feltűnően nagy a szórás: az MTI tudósítása 1610 nézőt írt, ami nem tűnik hasraütéses becslésnek. Azt sem feltételezhetjük, hogy a távirati iroda munkatársa egyenként végigszámolta a szurkolókat – mégiscsak gól- és eseménydús meccs volt a pályán. Az ETO honlapján viszont 2400 jelenlévőt írtak, s hogy teljes legyen a kép, a Nemzeti Sport 1800-at jelentett. Bármelyik adat is a hiteles, egy biztos: ennél azért több szurkolót érdemelt volna a haláltusáját vívó nagy múltú klub hazai mérkőzése.

 

A Lombard Pápa és a PMFC-Matias kiesési „rangadóját” alig félezren izgulták végig (a 497 fő a forduló negatív rekordja); a szintúgy a bennmaradásért küzdő Honvéd tán legfontosabb tavaszi meccsét is csak kétszer annyian (1010); de a Bozsik-stadion másik hétvégi mérkőzésén megjelent 627-es nézőszám sem méltó ahhoz, hogy az albérlő MTK éppen bebiztosította a nemzetközi kupaindulását.

 

Hangsúlyozzuk: ezek a siralmas számok általában azoknak a legfájóbbak, akik jelen voltak kedvenc csapatuk meccsén – de azoknak is érdekes lehet, akik különböző okok miatt nem járnak a stadionokba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC