nb1.hu

Nem tréfa: április elsejétől csődeljárás az ETO-nál

Győr – 90 nap a haladék, kinevezték a vagyonfelügyelőt.

A Győri Törvényszék elrendelte a Győri ETO FC Kft. csődeljárását, melynek kezdő időpontja 2015. április 1. napja – derült a Quaestor-botránnyal nehéz helyzetbe került NB I-es labdarúgóklub honlapjának híréből. Ez azt jelenti, hogy a csődvédelem ettől a dátumtól számított 90 napig áll fenn, s ha addig nem tudnak megállapodni a hitelezőkkel az adósságrendezésről, akkor indulhat meg a felszámolás.

 

Fotó: eto.hu

 

Dr. Ökrös András ügyvezető közleménye szerint, miután egy április 3-án hatályba lépett kormányrendelet a futballcéget „stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította”, az ügyben korábban eljárt vagyonfelügyelőt felmentették, és a csődeljárásban a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. állami felszámolót vagyonfelügyelőnek kijelölte. A kinevezett vagyonfelügyelő dr. Varga Jenő.

 

Az ETO hitelezőinek most itt is igazolniuk kell a felmentett vagyonfelügyelőnél történt követelés-bejelentéseket. Tájékoztatják „az ismert és esetlegesen ismeretlen” hitelezőket, hogy a fizetőképesség helyreállítását és az adósságok rendezését célzó programmal kapcsolatos hitelezői Egyezségi Tárgyalást május 22-én 10 órától tartják meg a stadion VIP termében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC