nb1.hu

Nem ismer pardont a Fradi: szünet után lelépte az Újpestet

Budapest – Dibusz adta az alapot, Hajnal és Varga a gólokat. 

A tavasz eddigi legjobbja, a Ferencváros második félidei játékával 2-0-ra legyőzte az idén továbbra is nyeretlen, az NB I legrosszabb 2015-ös mérlegével rendelkező Újpestet. A Groupama Arénában a jegyeladási adatok alapján telt ház, a valóságban azonban néhol azért foghíjas lelátók előtt, de mindenképpen idei rekord nézőszámmal rendezték meg a derbit – miközben a szervezett szurkolói csoportok és a velük szolidáris szurkolók ezrei a Népligetben, illetve az újpesti főtéren demonstráltak.

 

Ahogy azt a két csapat formája ígérte, Fradi-támadásokkal kezdődött az Újpest elleni derbi – az első félidőben mégis Dibusz Dénesnek kellett kétszer is nagyot védenie. Nem úgy a fordulás után, amikor néhány percen belül háromszor is bravúrral hárított az újpesti kolléga, Balajcza Szabolcs. Sőt, négyszer, de a negyediknél az üresen érkező Hajnal Tamás már gólra váltotta a lilákra gyakorolt nyomást (1-0).

 

Fotó: MTI

 

Kisvártatva aztán egy percen belül három kulcsmomentummal eldőlt a meccs: előbb Dibusz piszkálta ki a kapufa tövéből Ojo fejesét, majd a kontrából egyedül kilépő Böde Dánielt kiállítást érően lerántotta Asmir Suljic – Varga Roland pedig védhetetlen szabadrúgással duplázta meg a Fradi előnyét (2-0).

 

Újabb győzelmével az idén továbbra is menetelő, immár 13-as veretlenségi sorozatot építő Ferencváros az MTK-t megelőzve fellépett a tabella második helyére, előrelépve az éllovas Videoton elsőszámú üldözőjévé.

 

 

FTC–Újpest 2-0 (0-0). A részletes tudósítást ide kattintva olvashatja el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC