nb1.hu

Lauth a távozása kapcsán az új MLSZ-rendszerről beszélt

Budapest –  A Fraditól elköszönö német még nem vonul vissza.

A Ferencvárostól távozó korábbi német válogatott támadó, Benjamin Lauth nem vonul vissza a profi futballtól, jó erőben érzi magát, így minimum még két évig szeretne játszani. A csatár a Bildnek adott interjújában azt is elárulta, többek között azért kellett távozni, mert az MLSZ rákényszerítette a klubokat a légiósok számának a csökkentésére.

 

„Kiváló erőben érzem magam, így eszembe se jut visszavonulni. Két szezont még biztosan szeretnék profi szinten játszani – mondta Lauth, aki jó szívvel emlékezik vissza a Ferencvárosnál töltött időszakra. – Csodálatos év volt, csodálatos klubnál. Tökéletes élményst szereztem, rúgtam pár gólt és Magyar Kupát nyertem.”

 

 

A német csatár az MLSZ új, a magyar játékosokat segítő rendszeréről is beszélt lapnak.

 

„Az MLSZ új rendszere miatt a magyar klubok rákényszerültek arra, hogy csökkentsék a légiósaik számát, a Ferencváros például emiatt hét légiósától búcsúzott el, köztük az idősebbektől, mint Philipp Bönig és én. Közös megegyezéssel megszűntettük a szerződésemet, így mindenki jól járt. Hogy hol folytatom? Még nem tudom, a családomon is múlik, de az 1860 München mindig kedves marad számomra” – árulta el Lauth.

 

Ferenczi István lett a Vasas pályaedzője.

 

Haladás: belga testvérpárt tesztel a szombathelyi klub.

 

Hajnal felépülőben, minimális esély a GAE elleni játékra.

 

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC