nb1.hu

Hali-Szpari: Harc a pályán és azon kívül az NB I-ért

Budapest – Mészöly: lépegetünk előre, Mátyus szakmázik. VIDEÓ

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának nyitómérkőzésén a Nyíregyháza a kiesés ellen menekülő Haladás vendége lesz. Egyik oldalon sem készülhettek teljes nyugalommal, a Szpari sem kapott indulási jogot a következő NB I-es bajnokságra, míg a Hali három fordulóval a bajnokság vége előtt kieső helyen áll az élvonalban.

 

„Meggyőződésem, a Nyíregyháza hamarosan pótolja a klublicenchez szükséges igazolásokat, biztos vagyok benne, hogy az ősszel is az NB I-ben szerepel. Nem hiszem, hogy a ’ kizárás’ zavart okozna a vendégjátékosok fejében. Egységes csapat, amely nagyon tud küzdeni. és gyakran az utolsó percekben szerez gólt. Ami minket illet, lépegetünk előre, nem csak pünkösdi királyság volt az elmúlt heti jó edzésmunka, a héten is koncentráltan dolgoztak a fiúk. Szépen haladunk, persze az igazi értékmérő az eredményesség. Azt a fajta koncentráltságot, amely Győrben a meccs nagy részében megvolt, még jobban ki kell tolni – mondta Mészöly Géza a klub honlapjának.

 

(fotó:nyugat.hu)

 

Az MLSZ-bizottság elsőfokú döntése alapján NB III-ra ítéltetett Nyíregyháza Spartacus, ám a klub szerdai közleménye szerint a nyírségiek bíznak is a másodfokú döntésben, és így az élvonalbeli folytatásban. Ennek megfelelően pozitívan tekint a jövőbe Mátyus János vezetőedző is.

 

„Mi próbáljuk kizárni a külső körülményeket, csak a mérkőzésre koncentrálunk, és a szakmával foglalkozunk” – árulta el Mátyus János.

 

A Szpari már csütörtökön elutazott Bükfürdőre a csapat, hogy aztán a mérkőzés napján vegye az irányt Szombathelyre. Mielőtt buszra ültek a játékosok, Révész Bálint tulajdonos és Brekk János szakmai igazgató is meglátogatta a keretet.

 

„A Szpari egy öt évvel ezelőtti ügy miatt került a listára. Diego Balbinot, aki 2010-ben a csapat játékosa volt, feljelentette a FIFA-nál az együttest, mert tartozott neki a Nyíregyháza Spartacus. A klub jelenlegi tulajdonosa már rég átutalta a tartozás összegét, de az erről szóló igazolás még nem érkezett meg Brazíliából” – mondta Révész Bálint tulajdonos.

 

[video:https://youtu.be/auEyssvcoJs width:610]

 

Volt edzője riválisként szólta le a Haladás csapatát!

 

 

OTP Bank Liga, 28. forduló

 

Haladás-Nyíregyháza

Szombathely, Rohonci úti Stadion, péntek, 19.00 (tv: Duna TV)

Jv: Solymosi Péter

 

A mérkőzést élőben, online közvetítjük!

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC