nb1.hu

Győri ETO: a megye háromból kell újrakezdeni?

Győr – A klub menthetetlen a szakjogász szerint.

Pénz híján nem próbálkozik NB I-es és NB II-es licencszerzéssel az élvonalban alighanem bennmaradó Győri ETO, hanem az NB III felé tart, miközben a városnak maradhat első osztályú csapata, ha a Gyirmót feljut – a licencek, visszasorolások, indulási jogok kérdéseit vizsgálták a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a sportban jártas Gerő Tamás ügyvéddel.

 

A jogszabályok azonban nem teszik lehetővé, hogy az ETO a következő idényben az NB III-ban induljon, a megye háromból kellene újjákezdenie a szereplését – árulta el Dr. Gerő Tamás szakjogász.

 

 

„Licenc csak az első- és másodosztályú kluboknak kell. Az ETO B csapata a harmadosztályban indult, így ETO ennek a jogán indulhatna jövőre az NB III-ban, de az ismereteim szerint ez sem lehetséges, mivel ha megszűnik a cég, akkor a fizetésképtelen gazdasági társaság nem tud üzemeltetni semmilyen futballklubot. Mégpedig ha új sportszervezet jön létre, annak a legalsó osztályból kell elkezdenie, ez pedig a megye három. Az tűnik megoldásnak, ha nem az ETO, hanem valamely örökébe lépő győri klub fuzionál a bajnokság végén a Gyirmóttal, mivel a jelenlegi Győri ETO menthetetlen” – árulta el az ügyvéd.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC