nb1.hu

Gyagya: Csúnya, ronda meccs volt a részünkről

Budapest – Garami: Ilyen a foci; Bekő: Mi ezt tudjuk.

Az MTK és a Kecskemét 0-0-s döntetlenje után a vendégcsapat kapitánya, Gyagya Attila, és a két vezetőedző értékelte a látottakat a Sport TV kamerája előtt.

 

Gyagya Attila (a KTE védője): – Csúnya, ronda meccs volt a részünkről. Amit lehetett, mindent föltettünk a védekezésre, és abból próbáltuk kontrából esetleg meglepni az MTK-t, de ők is ragyogóan fölkészültek belőlünk. Elég kevés helyzet adódott, nekik talán egy picit több, mint nekünk, de nekünk azért jó ez a döntetlen. Az volt a cél, hogy ne kapjunk gólt, illetve ne kapjunk ki, ez sikerült, úgyhogy örülök az egy pontnak.

 

Garami József (MTK): – Az első és a második félidőben is voltak helyzeteink bőséggel. Akár a szünet előtt eldőlhetett volna a mérkőzés, de egyszerűen nem tudtuk kihasználni a gólszerzési lehetőségeinket. Akár öt méterről, akár tizenötről, nem sikerült értékesíteni egyet sem. Legközelebb talán berúgjuk, ha lesz helyzetünk. Az utóbbi két mérkőzésen legalább tíz-tizenkét abszolút ziccerünk volt, mégsem sikerült a kapuba találnunk. Ez természetesen nem azon múlik, hogy gyakoroljuk-e, hiszen mindenki gyakorolja. A futball ilyen játék, megy vagy nem megy. Nyilvánvaló, hogy a játékosok hajtottak, küzdöttek, nagyon akarták a győzelmet, de most nem sikerült. A játékunk nem volt éppen kitűnő, a látottak sem bennem, sem a nézőkben nem gerjeszthettek nagy csodálatot, de nagyon küzdöttünk. Nem volt ez egy könnyű meccs, mert harcolt a másik csapat is. De maga az, hogy ennyi helyzetet kialakítottunk, ahhoz sok fantázia kellett, hiszen jó megoldások nélkül nincsenek ziccerek.

 

Bekő Balázs (KTE): – Körülbelül az történt, amit vártam. Úgy tudtunk itt eredményt elérni (márpedig a pont idegenben nyilván eredmény), hogy stabilan védekeztünk, lezártuk a területeket, és megpróbáltuk az MTK-t arra kényszeríteni, ami nem az erőssége: hogy hosszú labdákkal játssza át a középpályát. Ez ebben a nagy szélben nem volt egyszerű. Egy-két figyelmetlenségtől eltekintve elégedett vagyok a csapatommal, mert azért még helyzeteink is voltak. Az ember nyilván mindig többet vár, mindig többet szeretne visszakapni a játékosaitól, de ma ennyi sikerült. Mi ezt tudjuk, ennek köszönhetjük az eredményeinket. A bőrünkből nem bújhatunk ki, ez a lehetőségünk. Elégedetlen nem lehetek. Hogy bátrabb játékkal akár merészebb céljaink is lehetnének a bajnokságban? Nekünk már ezek a célok is nagyon merészek. A zeniten már túl vagyunk, irreális elvárásaim nem lehetnek, ne legyünk telhetetlenek! Minden meccsből megpróbáljuk kihozni a maximumot, aztán, hogy mi sül ki belőle, az mindig az ellenféltől is függ.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC