nb1.hu

Felállt, de a végén Pekár visszarúgta a Győrt a padlóra

Győr – Ellentétes félidők, újonc gól, szerencsés Nyíregyháza.

A gondokkal küzdő Győr ezúttal hazai pályán lépett pályára, az ETO a Nyíregyházát fogadta az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

 

Szegény embert még az ág is húzza alapon, már a harmadik percben hátrányba került a Győr a Szpari ellen, méghozzá Lang Ádám öngóljának köszönhetően. A gyorsan bekapott gól megfogta a hazai csapatot, ráadásul a Nyíregyháza is jól játszott. A folytatásban egyik oldalon sem voltak komolyabb helyzetek, de Fodor a jó helyzetfelismerésének köszönhetően növelni tudta az előnyét a vendég gárda, ezt az előnyt pedig simán tartotta a félidő végéig.

 

 

A második játékrészben teljesen visszaállt a Szpari, csak a védekezésre koncentrált, a Győr pedig egyre-másra vezette a támadásait. A sok próbálkozásnak és a hazai nyomásnak bő fél óra elteltével lett meg az eredménye, Balogh futott alá a labdának, így Lipták könnyedén fejelt az üres kapuba. A folytatásban is maradt támadásban a Győr, egy egészen más ETO volt ekkor a pályán, mint az első félidőben, ennek köszönhetően pedig össze is jött az egyenlítés. Mayer Milán élete első NB I-es mérkőzésén megszerezte első gólját, a fiatal játékos nyolc méterről fejelt a kapuba. Az ETO az utolsó tíz percben mindent megtett a győztes gólért, de egy kontra után Pekár góljával mégis elvitte a három pontot a Szpari.

 

Győri ETO FC–Nyíregyháza Spartacus 2-3
G.:
Lipták (62.), Mayer (79.), ill. Lang (3., öngól), Fodor (31.), Pekár (95.)

 

Jv.: Berke Balázs (Bozó Zoltán, Georgiou Theodoros)

 

ETO: Kamenar – Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (27' Priso) – Pátkai, Bucsa (71' Kamber), Ibanez – Rudolf (55' Mayer), Priskin, Koltai

 

Nyíregyháza: Balogh – Fodor, Ivanovs, Törtei, Kovacevic, Rubus (67' Szokol)-. Kostic, Pekár, Halenár – Seydi (83' Dartsimelia), Zofcak (64' Arziani)

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC