nb1.hu

ETO: A legfontosabb a licencjog rendezése – Borkai

Győr – Akadna támogató, az NB II-es szereplés is lehetséges.

A Quaestor cégcsoportot érintő válság miatt továbbra is bizonytalan az élvonalbeli Győri ETO FC jövője. A győri önkormányzat segítene, keresi a megoldást.

 

„Ha a szponzorokat nézzük, akkor mindenképp. Akadnának támogatók, ám mindaddig, amíg nincsenek átlátható, tiszta viszonyok a klub körül, érthetően ők is óvatosabbak. De egyébként érdeklődnek az ETO első csapatának finanszírozása iránt. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel együtt keressük azt a megoldást, amely segítségével a jelenlegi szabályok figyelembevételével a licencet tovább lehetne vinni, ami által a csapat az első vagy a legrosszabb esetben a másodosztályban szerepelhetne tovább. Ennek a megoldását még nem találtuk meg, de dolgozunk, hogy meglegyen, mert nem szabad elfelejteni, hogy az utánpótlásnak az ad erőt, ha a fiatalok látják a célt, hová kerülhetnek. Ha azt tapasztalják, hogy egy működő, élvonalbeli csapatban futballozhatnak, az növelheti a klub bázisát és segítheti a fejlődést. Ami biztos, ha lesz új tulajdonos, az önkormányzat szorgalmazni fogja, hogy vegye figyelembe a már működő utánpótlásbázist, s lehetőleg a győri fiatalokból egy igazán győri ETO-t építsen a jövőben. Persze ez még nagyon-nagyon messze van, s bár sok segítséget kaptam az elmúlt időszakban, a megoldás még hiányzik” – árulta el Borkai Zsolt, Győr polgármestere a Kisalföldnek.

 

 

„Ha Tarsoly Csaba nem ragaszkodna az ETO-hoz, akkor is gond lenne, hiszen a jelenlegi szabályok szerint nem adható át az élvonalbeli szereplést biztosító licenc más kft.-nek. Ennek a jogi hátterét kell megoldanunk a labdarúgó-szövetséggel. Ez a szabály egyébként épp a játékosok védelmében született, de most ez okozza a mi legnagyobb gondunkat. A licencjog nem nálunk van, de nem is Tarsoly Csabánál, hanem annál a kft.-nél, ahol az ETO játékosai vannak. Azt pedig nem hiszem, hogy ilyen viszonyok mellett ezt a kft.-t bárki megvenné, hiszen ki tudja, mennyi lesz a pénz, ami ahhoz kell, hogy a klub újra megfelelően működjön. Nyilván bizakodom, s előtérbe kerülnek újabb gondolatok. A legfontosabb a licencjog rendezése, mert ha ezt sikerülne megoldani, az ETO akár továbbra is az első osztályban szerepelhetne. A létesítmény tekintetében nem lehetne gond, hiszen az a fejlesztési bankhoz kerülhet. Számos példa volt már rá, hogy az önkormányzat, amennyiben utánpótlásképzésben aktívan szerepet vállalt, több évre vagy tulajdonba kapott meg állami ingatlanokat” – tette hozzá a városvezető a lapnak.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC