nb1.hu

Élő közvetítés a Bp. Honvéd – DVSC mérkőzésről

Budapest – Egy gól itt, egy gól ott, nameg két piros.

Ellentétes előjelekkel készül a más-más célokért harcoló Honvéd és a DVSC a forduló utolsó mérkőzésére. A kispestiek a bennmaradásért, míg a debreceniek a dobogóért és az európai kupaszereplésért hajtanak. Éppen ezért éles, nagy csatára van kilátás, ugyanúgy, mint az utóbbi években eddig bármikor, amikor a két gárda egymás ellen mérkőzött.

 

Rossi szerint bajnokesélyes ellen csatáznak este, a Lokit nem téveszti meg a Honvéd szereplése.

 

(fotó:dvsc.hu)

 

Élő beszámoló:

 

Vad II István sípjelére kezdetét vette az összecsapás. A Bp. Honvéd piros-feketében, míg a Debrecen tiszta fehérben lépett pályára. A találkozót a vendég csapat kezdte. Az első tíz perc eseménytelenül telt, a Honvéd a kapuja elé behúzódva várja a debreceni támadásokat. Filip Holender kapta az első sárga lapot, miután rácsúszott Jovanovicra. Ikenne-King is sárgát kapott, miután rátartott Bódi bokájára.

 

A 27. percben megszerezte a vezetést a Bp. Honvéd a találkozó első valamire való helyzetéből. Holender ment el szépen a bal oldalon, beadását Souleymane Youla a levegőben úszva kitekert mozdulattal a hosszú sarokba lőtte (1-0). Szűk tíz perccel később megvan az első vendég sárga is. Lázár rúgta fel Holendert, ezért kapott figyelmeztetést Vad II Istvántól.

 

A 37. percben egyenlített a DVSC, sok kihagyott helyzet nincs a mérkőzésen… Selim Bouadla átvételt követően tolt egyet a labdán, majd 23 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-1). Ez volt a Loki légiósának a szezonbeli első gólja a bajnokságban.

 

Vége az első félidőnek, amely helyzetek nélkül is hozott két gólt.

 

Elkezdődött a második játékrész. A gólszerző Bouadla megsérült, így a szünetben Ludánszki állt be a helyére. Ignjatovic rúgta meg Bódit, amiért sárga lap a jutalma. Cserével próbál frissíteni Marco Rossi: Punosevac érkezett az 55. percben Holender helyére. Újabb hazai változtatás. Gazdag Dániel váltotta Prosser Dánielt.

 

Továbbra sem kényeztetnek el minket a csapatok, inkább a küzdelem dominál, egy-egy szabadrúgás után alalkul ki némi veszély a kapuk előtt. A 70. percben megélénkült a játék. Előbb Ignjatovic közli fejesét védte Verpecz, majd Punosevac 15 méterről leadott lövését blokkolta a vendég védelem. Meccsdöntő momentum lehet: Ikenne-King tartott rá Korhut lábára, amiért megkapta a második sárgáját, így mehet zuhanyozi. Ráadásként a reklamáló Marco Rossit is elküldte a kispadtól Vad II István. Forrnak az indulatok, Bódi is sárgát kapott.

 

Csere mindkét oldalon a 75. percben. Botka jött Youla helyére, míg Korhut nem tudja folytatni, helyette Balogh Norbert érkezett a pályára. Újabb piros lap! Ludánszki rúgta meg csúnyán Vécseit, amiért azonnal leküldte a játékvezető a debrecenit. A szabadrúgásból Vécsei 20 méterről a keresztlécet találta el. Utolsó csere: Nagy Zoltán a pályán Sidibe helyén. Nincs vége a kártyajátéknak, Hidi Patrik is besárgult. Punosevac előtt volt a meccslabda, de hatalmas ziccerben eltörte a lbadát a támadó.

 

Véget ért a találkozó, az első félidőben esett két góllal 1-1-es végeredmény született.

 

OTP Bank Liga, 25. forduló

Budapest Honvéd-DVSC 1-1 (1-1)
G.: Youla (27.), ill. Bouadla (37.)

Sárga lap: Holender (15.), Ikenne-King (22.), Ignjatovic (47.), Hidi (88.), ill. Lázár (36.), Bódi (74.), Jovanovic (81.)

Kiállítva: Ikenne-King (72.), ill. Ludánszki (77.)
 

Játékvezető: Vad II István

 

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth – Hidi, Nagy G. – Holender (Punosevac 55.), Vécsei, Prosser (Gazdag 62.) – Youla (Botka 75.)

DVSC: Verpecz – Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut (Balogh N. 75.) – Varga J. – Bódi, Bouadla (Ludánszki 46.), Mihelic, Jovanovic – Sidibe (Nagy Z. 84.)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC