nb1.hu

Az akadémiák tagadják, hogy kihasználnák a Győrt

Győr – Borkai Zsolt a kialakult helyzetről: felháborító!

Egyelőre a klub- és városvezetők erőfeszítései, illetve az MLSZ-hitel segítségével körvonalazódó megoldás ellenére is kérdéses, mi lesz a sorsa a Győri ETO-nak – és a Quaestor bedőlése miatt csődbe jutott klub utánpótlásának. Mint arról beszámoltunk, Vincze Ottó klubigazgató az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozva elmondta: a rivális sportszervezetek, akadémiák sportszerűtlenül megkörnyékezik a győri tehetségeket, szüleiket.

 

Borkai Zsolt is hallott arról, hogy a konkurens akadémiák és sportszervezetek megkörnyékezték a nehéz helyzetben lévő győri utánpótlás tehetségeit. Felháborítónak tartja. Halmai Gábor és Tajti József elmondta utanpotlassport.hu-nak: sem az Illés Akadémián, sem a Puskás Akadémián nem vetődött fel, hogy kihasználják riválisuk gyengélkedését.

 

„Én is hallottam róla, hogy az ügynökök megjelentek és hasznot akarnak húzni maguknak vagy más kluboknak a kialakult helyzetből. Egy szóval tudnám jellemezni: felháborító! Többéves befektetett energiát próbálnak ezzel semmissé tenni” – árulta el a győri polgármester.

 

 

Az Illés Akadémia igazgatója, Halmai Gábor nem tud arról, hogy bárkit megkerestek volna, ugyanakkor hozzátette: sokszor a vezetőség is csak később értesül róla, mert a szülők őket kikerülve rögtön az edzőkkel veszik fel a kapcsolatot.

 

„Próbáltuk a korrektséget szem előtt tartani. Viszont a győri szülőket és a gyerekeket is meg lehet érteni, hiszen ott motoszkálhat a fejükben: mi lesz, ha mégis megszűnik a klub? És ugye ott vannak azok az ügynökök, menedzserek, akik ilyenkor rögtön beindulnak. Miközben Győrben szeretnék megmenteni az utánpótlást, amire szerintem jó esély van, de ehhez a játékosokat valóban meg kell tartaniuk. Véleményem szerint az angol példát követve ki kéne alakítani egy rendszert, hogy az ország egyes területéről melyik akadémiára kerülhetnek a gyerekek, mert én sem tartom egészségesnek, hogy ide-oda rángatják őket. Időszerű lenne valamilyen szabályozás.”

 

„Mi nem kerestünk meg senkit. Fel sem vetődött bennünk, hogy a győri helyzet miatt elcsábítsuk a gyerekeket – ezek már a Puskás Akadémia szakmai igazgatójának, Tajti Józsefnek a szavai. – Egyébként az teljesen normális, ha az amatőr szerződések lejárta előtt fél évvel érdeklődnek a klubok játékosoknál, hogy jól érzik-e magukat, nem akarnak-e váltani. Erre a szabályok is lehetőséget adnak. És azért azt is látni kell, hogy Győrben most a szülők bizonytalannak érezhetik a jövőt, ezért még örülhetnek is, hogy van más lehetőség. Egyáltalán nem mindegy, hogy a gyerekek ugyanazokkal a feltételekkel maradhatnak-e, mint eddig vagy megváltoznak a körülmények.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC