nb1.hu

A nyáron távozó Szivics Tomiszláv lemerült, belefáradt

Budapest – A DVTK edzője: „Lehet, hogy engem is frissíteni kell”.

A szombati Honvéd-DVTK (1-1) mérkőzés után, a két vezetőedző sajtótájékoztatóján – a klubjánál kialakult helyzet miatt természetes módon – Szivics Tomiszláv mondandóját kísérte nagyobb figyelem. A harmadik helyen telelt, és nem titkoltan a dobogót megcélzó Diósgyőr nyeretlenségi sorozata immár hat tavaszi bajnoki meccset számlál, és a vezetőedző szerint most már az első hatban végeznie is komoly feladatnak ígérkezik.

 

 

Ráadásul a héten kiszivárgott, hogy a téli szünetben vezéregyéniségeit vesztett, azóta többször is a klub játékospolitikáját és vezetőit bírált szakemberrel nyáron nem hosszabbítanak szerződést. Ezek után Szivics nem titkolta, hogy a hír kitudódása miatt szerencsésebbnek érezte volna, ha inkább azonnal menesztik – így viszont igyekszik a hátralévő időben is tisztességgel végeznie a munkáját. Mindezek fényében feltűnően nyugodtan viselkedett a kispadnál, nem reklamált, gesztikulált a tőle megszokott vehemenciával. A sajtótájékoztatón pedig az ezt firtató újságírói kérdésre így válaszolt: „Fejlődtem ebben is, az utóbbi időben nyugodtabb vagyok”.

 

Egyébként az 1-1 után pozitívan értékelte a csapata hozzáállását, és rövid periódusoktól eltekintve a játékát is. Közben azonban tett olyan megjegyzéseket is, amelyek miskolci krízishelyzetre utaltak.

 

A csapatot is megviselte, hogy a klubnál mindig történik valami, ez van, az van, nem nyerünk, nem vagyunk jók, elküldjük ezt, elküldjük azt. De a profi világban bármi történik, nekünk erősnek kell lennünk – mondta többek között Szivics Tomiszláv, akit egyébként lelkesen megünnepelt a Bozsik-stadionba érkezett vendégtábor.

 

Arra a felvetésre, hogy az eddigi munkássága alapján éppen az az egyik erőssége, hogy hasonlóan nehéz helyzetekben is motiválni tudja a csapatait, félig viccesen, félig keserűen válaszolt:

Lemerült a Szivics! Elfáradtam ebben az állandó küzdelemben, hogy mindig ezt kell csinálnom, utána mégsem tisztel senki. Egyszer már csapatot csináltam itt, de úgy látszik, nem vagyok elég jó. Most egy kicsit én is belefáradtam, lehet, hogy a Szivicset is frissíteni kell. Hiányzik egy vezér a pályán is, ez tény. De ne értsék félre, ez a mostani is csapat lesz, de ha a fél csapatot lecseréljük, és újak jönnek, akkor kell egy kis idő, hogy ők is összekovácsolódjanak, és igazi egységet alkossanak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC