nb1.hu

A győri trióval ütötte ki román ellenfelét a Vidi

Radenci – Casoni egyelőre nem foglalkozik az eredménnyel.

A Videoton az SNK Radgona pályáján játszotta volna le Szlovéniában az FC Astra elleni edzőmeccset, azonban a nagy eső miatt játékra alkalmatlannak ítélte a két csapat szakmai stábja a talajt. Viszont a mérkőzést mindenképp le szerették volna játszani, ezért egy 20 km-rel arrébb lévő településre, Radencire utaztak a csapatok a vidi.hu beszámolója szerint.

 

A Vidi a 16. percben szerzett vezetést az eredeti időponthoz képest több mint egy órával később kezdődő összecsapáson: gyors fehérvári ellentámadás végén Gyurcsó Ádám tekert a jobb szélről kapu elé, ahol érkezett Feczesin Róbert, és közelről, kissé éles szögből, bal lábbal a román kapuba lőtt. A félidőre kétgólos előnnyel ment a Vidi, ugyanis a 40. percben Filipe Oliveira vezette a bal szélről befelé a labdát, majd gondolt egyet, és 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

 

(fotó:vidi.hu)

 

A második félidőben tovább növelte az előnyét a székesfehérvári csapat – amelyben a győri trióból Pátkai Máté kezdő volt, míg Lang Ádám és Koltai Tamás csereként kapott lehetőséget-, a 71. percben a románoknál volt a labda, azonban két román játékos összeütközött, Kovács István pedig lecsapott a labdára, majd gyönyörű csellel elfektette védőjét, végül 15 méterről, jobb külsővel tekert a kapus mellett a hosszú sarokba. Újabb gól már nem esett, így a Videoton könnyed, 3-0-áa sikert aratott a tavalyi román negyedik Astra Giurgiu elleni felkészülési találkozón.

 

– Ugyanazt tudom mondani, amit a Wolfsberger meccs után mondtam, vagyis, hogy most még nem az eredmény a legfontosabb, hanem a mutatott játék. A játékosok igen komoly edzésmunkát végeztek el a héten, és ezúttal is érezhető volt, hogy fáradtak voltak. Ettől függetlenül mindent megtettek a pályán, és igyekeztek maximálisan betartani a taktikai utasításokat. Persze voltak még hibáink, de azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk. A 90 perc során két különböző felállásban játszottunk, és sikerült mindegyik alkalommal gólt szerezni, szóval igen, összességében elégedett vagyok – mondta Bernard Casoni a vidi.hu-nak a mérkőzés után.

 

Felkészülési mérkőzés

Radenci, Radenci Stadion

Videoton – FC Astra Giurgiu (román) 3-0 (2-0)
G.:
Feczesin (16.), Oliveira (40.), Kovács I. (71.)

 

Videoton: Danilovics (Pajovics, 62.) – Heffler T., Juhász (Lang, a szünetben), Vinícius (Kocsis, 62.), Maréval (Fejes, 62.) – Trebotic (Koltai, 62.), Simon Á. (Luijckx, a szünetben) – Oliveira (Kovács I., 62.), Pátkai (Sejben, 62.), Gyurcsó (Ivanovszki, a szünetben) – Feczesin (Havasi, 62.)

 

Bartha bombagóljára Ihrig-Farkas „kézzel bólintott”.

 

Hazai pályán győzte le horvát ellenfelét a Vasas.

 

A Békéscsaba megtréfálta az Újpestet, Hazard aláírt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC