nb1.hu

A Fradi jelentős erősítéseket tervez a nyáron

Budapest – Pavlovic visszatér a Werderhez, június 14-én kezd az FTC.

Megerősített kerettel akar nekivágni az Európa Liga küzdelmeinek Thomas Doll, a friss Magyar Kupa-győztes Ferencváros vezetőedzője. A német szakember a trófea szerdai megszerzését fantasztikus élménynek nevezte, de azt is elárulta, hogy június 14-én kezdi a csapat a felkészülést.

 

A zöld-fehérek trénere rendszeresen egyeztet a klubvezetéssel, hogy a nemrég megszerzett Leandrón kívül kiket igazoljon le a csapat a következő szezonra. Doll fejében vannak konkrét nevek is, ezeket azonban egyelőre nem áll módjában közölni – mondta a hirado.hu-nak. Annyit azonban elárult, hogy "minden területre, azaz a védelembe, a középpályára és támadó szekcióba is" keresnek játékosokat.

 

A csapat ugyan remek formában van, 2015-ben nem kapott még ki tétmeccsen, de az európai kupaporondhoz ez nem feltétlenül elég.

 

"Vannak ugyan tehetséges fiataljaink, de nekik még egy kis időre van szükségük, hogy egyszer majd helyettesíthessék Hajnal Tamást vagy Gera Zoltánt. Kreatív játékosokra van szükségünk, hiszen mi van, ha Lamah vagy Varga lesérül vagy valami miatt nem számíthatunk rájuk? Szükségünk van a szélen is valakire, továbbá az is lehet, hogy Pavlovic visszamegy a Werder Bremenhez, hiszen ő kölcsönben játszik nálunk" – indokolta a játékosvásárlási szándékot

 

Hozzátette, hogy az igazolásoknál figyelembe kell majd venniük az MLSZ új rendelkezését is, mely szerint a nemzetközi kupákban szereplő csapatok keretében nem szerepelhet tíznél több idegenlégiós, a pályán pedig legfeljebb öt külföldi lehet, amennyiben a klub igényt tart a szövetség plusz támogatására.

 

 

Thomas Doll szerint, ha a csapat jó formában van és senki sem sérült, akkor van esély túljutni az Európa Liga selejtezőjén.

 

"A legfontosabb, hogy legyen lehetőséged játékost igazolni. A játékos a másik klubhoz megy, ha ott 1000 euróval többet kap. Ez normális, hiszen kevés idejük van pénzt keresni, 30-35 évesen befejezik pályafutásukat."

 

"Normálisan három-négy hét pihenésre lenne szüksége a csapatnak, de ez most nem lehetséges. Június 11-én akartuk kezdeni a felkészülést, de úgy döntöttünk, mivel megbízunk a játékosainkban, adunk nekik pár nap pluszpihenőt, így csak június 14-én kezdünk. Aznap délben lesz az első edzés, a tengerentúli játékosok azonban kicsivel később csatlakoznak. Somália is kapott ugyan lehetőséget később csatlakozni, de ő kis túlzással már inkább magyar mint brazíl, így előbb visszajön. Viszont mindenki házi feladattal megy vakációra, egy edzéstervben le van írva a játékosoknak, hogy mit kell csinálniuk, amíg távol vannak. A felkészülésünk jó lesz, mivel változtattunk az edzésterven, hogy ne mindennap ugyanaz a tréning legyen. Az is lehet, hogy lesz majd csapatépítés vagy csak egy napra elmegyünk valahova, hogy ne mindig a Népligetben legyünk."

 

A Fradi az ezüstért, a Honvéd a bennmaradásért küzd!

 

Az OTP Bank Liga jelenlegi állása itt érhető el!

 

Felcsúti góleső, keleti csata – a 29. kör eddigi találatai!

 

Így látták az edzők a 29. forduló eddigi találkozóit!

 

A Fradi és a rendőrség irányítja a Kispest-tábort?

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC