nb1.hu

A „balhés” ultrák nélkül is fizethetnek a klubok

Budapest – Több fronton is elmeszelték a Fradit és a Halit.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) az NB I 23. fordulójában kiállított labdarúgók közül  Asmir Suljicot  (Újpest) és Vukasin Polekszicset (PMFC) 1-1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésről eltiltotta  – derül ki az mlsz.hu beszámolójából. Hasonló büntetést kapott – játékvezetői és ellenőri feljelentés alapján – Laurentiu Branescu, a Haladás kapusa. Csapattársa, Leandro Martínez 2 meccset kénytelen kihagyni, mert „amikor a labda megjátszására nem volt esélye, veszélyeztette ellenfele testi épségét, rátaposott annak labdát becsúszva megjátszó lábára”.

 

 

A FEB tárgyalás megtartása után Bosnjak Predrag (Nyíregyháza) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

 

Az edzők sem maradtak ki a szórásból: „Szentes Lázár vezetőedző (Haladás), mert a technikai zónát elhagyta, és közben a játékvezető ítélete ellen reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Máté Csaba edző (FTC), mert szóváltásba keveredett és dulakodott az ellenfél csapatának edzőjével a kispadtól és az öltözőtől 1, Sándor Tamás edző (DVSC), mert sorozatosan reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Zoran Campara edző (Újpest), mert a technikai zónát elhagyta, és utána reklamált a játékvezetőnél, majd az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett és dulakodott vele, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott”.

 

A Videoton a Haladás elleni mérkőzéssel kapcsolatban „a rend nem megfelelő biztosításáért, valamint a szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 100 000 Ft pénzbüntetést kapott”.

 

Visszaesőként 200 000 forintot kell befizetnie az FTC-nek, méghozzá „szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és pirotechnika eszközök beviteléért és használatáért”.

 

A Fradi múlt heti, szolnoki Magyar Kupa-mérkőzése után a Szolnokot a „szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte” a FEB.

 

Az NB II-esek büntetési tételei közül említést érdemel Horváth Ferenc vezetőedzőé (Szigetszentmiklós), aki 200 000 forintot pénzbüntetést kapott, mert „a technikai zónát elhagyta és a játéktérre lépett, majd ott a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt”.

 

Az NB III-ban Vince László (Maglód) 4 mérkőzésre szóló eltiltással bűnhődik azért, mert „amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, majd a kiállítás után a földön fekvő ellenfele karjára lépett”. Hollik András edző (Tököl), mert a technikai zónát elhagyva az ellenfél játékosát durván sértő kifejezésekkel illette és megfenyegette őt, a kispadtól és az öltözőtől 4, NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A futsal bajnokságban Kovács Norbert (Labdakergető) a labdarúgó-tevékenységtől 2014. április 14. napjától számítottan 4 hónapra szóló eltiltást kapott a , „mert becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor az ellenfél játékosa felé a „büdös pesti cigányok” kifejezést kiabálta”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC