nb1.hu

ZTE: Spoljaric gólja megmenthette Boér Gábort, Senkó a kegyvesztett

Csapatunk múlt héten egy vereséggel felérő döntetlent ért el a Fehérvár otthonában, ezért mindenképpen javítani kellett hazai pályán a Puskás Akadémia ellen. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a felcsútiak is a három pont megszerzéséért érkeztek Zalaegerszegre.

„A jövő klubja”

A Puskás elleni kezdőcsapatban meglepetésre egy fiatalszabálynak megfelelő játékos sem kapott lehetőséget. De érdemes megemlíteni, hogy csapatunk már most is jól áll a fiatalpercek tekintetében. Az MTK után mi teljesítettünk eddig a legjobban ebben, ami nagy dolognak számít annak tudatában, hogy a ZTE nem rendelkezik kiemelt akadémiával.

Kapuskérdés

Senkó Zsombort ezúttal a keretbe sem nevezte Boér Gábor, aki elmondta, hogy mentálisan megviselték az elmúlt hetek történései a fiatal kapust.


                                                           Fotó: Fehérvár FC

Helyette a lehetőséget viszont nem a frissen igazolt Dombó Dávid, hanem Gyurján Márton kapta meg, aki az egész mérkőzés folyamán megbízható teljesítményt nyújtott.

Az új vezér

Szendrei Norbert ismét csapatkapitányként lépett pályára, aki mióta megkapta a karszalagot, még nem szenvedtünk vereséget. Ráadásul először góllal, majd pedig egy rendkívül jó játékkal hálálta meg Boér Gábor bizalmát. A korábbi U21-es válogatott játékos a nemzeti csapatban is betöltötte korábban ezt a szerepkört, így nem ismeretlen számára ez a feladat.

Kulcsemberek

Már a mérkőzés elején látszódott, hogy a kulcsember ismét a kiváló formában lévő Mim Gergely lehet, akit a mérkőzés folyamán többször is éltettek a szurkolók. Érdekesség, hogy a fiatal szélső éppen a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként szerepel nálunk ebben az idényben. Mim mellett pedig Croizet is nagyon aktív volt, akinek játéka ismét kiemelkedett a mezőnyből, cselei pedig élményszámba mentek. Kezd egyértelművé válni, hogy amennyiben a franciát elkerülik a sérülések, akkor a Tajti-Croizet „cseréből” az Újpest jött ki rosszabbul.

Az Eszéktől érkező görög védő, Stefanos Evangelou pedig ismét remek teljesítményt nyújtott. Egy igazi harcos, aki stabilizálta védelmünket, remek igazolásnak bizonyul az eddig mutatott játéka alapján.

Az első játékrész legnagyobb helyzete Antonio Mance nevéhez fűződik, aki nem számított a lepattanóra és másfél méterről hibázott a kapu előtt. Azonban a vendégeknek is voltak bőven a lehetőségeik, akik leginkább beadásokkal próbálkoztak. Szerencsénkre ezeket rendre megúsztuk, azonban még most is egyértelmű, hogy védelmünk mindkét széle sebezhető.

A második félidőben próbáltunk magasabban presszingelni, de látszólag kevés volt a mozgás a támadóharmadban. Ez miatt sokáig komolyabb helyzet nélkül maradtunk, majd köveztkeztek Boér Gábor cseréi. Vezetőedzőnk célja egyértelműen egy még inkább támadóbb szellemű csapat felállítása volt, ennek viszont meglett a következménye. Boér Gábor cseréi nem igazán váltak be, Hornyák Zsolt viszont nagyot húzott Colley beállításával. A gambiai csatár kiharcolt egy tizenegyest csapatának, azonban a büntető jogossága erősen megkérdőjelezhető. Csóka Dániel valóban szabálytalan volt, viszont előtte Colley sem éppen szabályos keretek között lökött fiatal védőnkön. Ezt azonban már nem vette figyelembe Andó-Szabó Sándor játékvezető, és megadta a büntetőt. Jakub Plsek pedig magabiztosan értékesített, ami után a vendégek mindenáron az egygólos előny megtartására törekedtek. A felcsútiak nagyon jól tördelték a játékot, a 8 perc hosszabbításból nem sokat volt játékban a labda.

Az utolsó pillanatban azonban jött a dráma!

Josip Spoljaric lövésébe ugyan még beleért Markek Tamás, hárítani már nem tudott. Ezzel a 98. percben szerzett találattal kiegyenlítettünk a horvát csatár révén. Ez nagyon kellett! Könnyen elképzelhető, hogy Spoljaric nem csak a csapatot mentette meg a vereségtől, hanem Boér Gábor állását is.
A játék képe alapján igazságos döntetlen született, azonban a Puskásnak megvoltak a lehetőségei ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést. Játékunkat sokszor kapkodás jellemezte, aminek következtében sok labdát eladtunk és a mutatott játékunk alapján örülhetünk a döntetlennek. Értékes 1 pontot szereztünk egy erős csapat ellen, amivel ideiglenesen elmozdultunk a kiesőzónából.
Következő ellenfelünk a rivális Mezőkövesd lesz, ami igazi „hatpontos” mérkőzésnek ígérkezik. Idegenben nem lesz könnyű dolgunk, azonban Boér Gábor tavaly már bizonyított a Kövesd ellen, hiszen akkor a kupadöntő előtt (Boér első „újkori” meccsén) megnyertük a kiesés elkerüléséhez szükséges találkozót.

 

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC