nb1.hu

ZTE: mindenki számára rázós volt a szurkolói ankét

Esőből, az estébe

Még szakadó esőben is szép számban látogattak ki a ZTE-fanatikusok a szurkolói ankétra.
A vihar miatt kisebb várakozásra is szükség volt hangtechnikai problémák miatt, azonban a dolgozók gyorsan elhárították az eső okozta nehézségeket.
Közben megérkezett sportigazgatónk, Sallói István és klubunk elnöke, Végh Gábor is. Utóbbi tájékoztatott minket, szurkolókat az aktualitásokról, és válaszolt a szurkolók által feltett kérdésekre.
A „Hogyan tovább, ZTE FC?” címen meghirdetett esemény iránt nagy volt az érdeklődés. Ez nem csoda, a ZTE háza táján sok minden történt az elmúlt napokban, hetekben.
Szerintem senki sem gondolta volna, hogy ennyi szurkoló kilátogat a viharos ankétra, azonban ez is azt mutatja, hogy sok embert érdekel a ZTE sorsa.

Távozott két alapember, Tajti Mátyás és Mocsi Attila,  a szurkolók hangot is adtak nemtetszésüknek. Az érkezők oldalán pedig három rutinos játékos is csatlakozott a kerethez Yohan Croizet, Medgyes Sinan és Josip Spoljaric személyében. A vezetőség tisztában van azzal, hogy az Újpesttől érkező franciával nagy kockázatot vállaltak sérülései miatt. Azonban nagyok a várakozások Croizet felé.

Végh Gábor állítása szerint:

Soós István óta nem volt ilyen minőségi játékos a ZTE-ben, mint Yohan Croizet.

Medgyes Sinanról pedig megtudtuk, hogy egy csupaszív játékos, akinek már korábban is tervben volt a leigazolása.

Anyagi helyzet

Klubunk elnöke tájékoztatott bennünket, hogy miénk az NB I legszerényebb költségvetése, és több másodosztályú csapat is jobb lehetőségekkel rendelkezik, mint mi.
A ZTE azonban még soha nem volt ilyen jó anyagi helyzetben, mint most!
Zalaegerszeg városa további tíz évig fogja támogatni a csapatot, de a következő évben sokkal könnyebb helyzetben leszünk.
Jövő májusban törlesztik a korábban felvett hitel utolsó részletét, így a bevételek még nagyobb százalékát lehet a klub fejlesztésére fordítani. A játékosok értékesítéséből pedig olyat értünk el, amit eddig még soha: a 2023/24-es bajnoki évre a pénztárban van a klub működtetéséhez elegendő összeg.

A távozások okai

Végh Gábor őszinte választ adott Mocsi Attila és Tajti Mátyás távozásával kapcsolatban.
Elmondta, hogy egyik játékost sem szerette volna értékesíteni. Azonban az élet máshogy hozta, mivel Mocsi Attila menedzseri ráhatásra, volt csapatkapitányunk pedig családi probléma miatt szeretett volna távozni Zalaegerszegről.
Felröppentek olyan hírek is, miszerint Gergényi Bence riválisunkhoz, a Fehérvárhoz szerződhet. Balhátvédünk helyzete után érdeklődött egyik szurkolótársam:
Mi újság van Gergényi Bencével?
– „Jól van” – felelte röviden Végh Gábor.
Arra a kérdésre pedig, hogy még mindig a ZTE játékosának tekinthető-e, elnökünk azt felelte, hogy délután még edzett, és számíthatunk rá a szezonban.

Ikoba helyzete

Nem csak a vezetőség, de a szurkolók is csalódtak az amerikai csatárban. Végh Gábor szerint „nem ugrotta meg a lécet fejben”, ezért távozni fog Zalaegerszegről.
Megtudhattuk, hogy a DVTK elleni mérkőzés szünetében nem akart visszatérni a pályára, ezért kikerült a keretből. Aki pedig nem nyújt 100%-ot a ZTE színeiben, arra nem tartunk igényt.
Az Ultras Zalaegerszeg szóvivőjének elmondása szerint Ikoba ittas állapotban szidta vezetőedzőnket, a játékosokat, nem utolsó sorban pedig a várost is. Az ultracsoport kemény véleményt fogalmazott meg az amerikai csatár helyzetéről:

Reméljük eltakarodik Zalaegerszegről!

Lesz még érkező

Azt is megtudhattuk, hogy tárgyalásban állunk egy centerrel, és mindenképpen szeretnénk középhátvédet igazolni. Több játékossal is tárgyaltak a vezetők, de a szurkolók már az ankétot megelőzően is Antonio Mance átigazolási hírével kapcsolatos cikkeket olvastak. Vélhetően a horvát csatár az, akivel kapcsolatban állnak. A kiszemelt védők kiléte azonban egyelőre még ismeretlen.
Végh Gábor több bizalmat kért. A vezető úgy érzi hogy nem gyengült, hanem inkább erősödött a keret.

Elégedetlenségek

A legtöbb fanatikus hangot adott elégedetlenségének, hogy még mindig Boér Gábor a ZTE vezetőedzője. A többség korábbi sikeredzőnket, Márton Gábort látná legszívesebben a kispadon.
Végh Gábor bizalma továbbra is töretlen Boér Gábor iránt, és megvédte a kemény kritikáktól a 40 éves szakembert.

Nincs kapusprobléma

Senkó Zsombor az utóbbi időben sok kritikát kapott a szurkolóktól. Elnökünk viszont elmondta, hogy nagy potenciált lát benne, és nagyon tehetséges kapusról van szó. Megtudtuk azt is, hogy utoljára Szoboszlai Dominikot látták olyan karakternek, mint amilyen Senkó Zsombor. Személy szerint én is türelmet szeretnék kérni a szurkolóktól a zalai származású játékos felé.
Biztos vagyok abban, hogy idővel közönségkedvencé válik a ZTE-szurkolók körében. Sajnálni fogjuk majd azt, amikor egy jó ajánlat miatt kénytelenek leszünk értékesíteni a 20 éves kapus játékjogát.

Elszabadultak az indulatok

Amikor már úgy éreztem, hogy az indulatok kissé kezdtek elszabadulni, felszólaltam.
Megköszöntem Elnök Úr és Sallói István áldozatos munkáját és azt, hogy Zalaegerszegnek még mindig NB I-es csapata van.

Kérdésem pedig két kölcsönjátékosunk, a frissen érkező Yohan Croizet-hez és a parádés formában lévő Mim Gergelyhez kapcsolódott. Elnök Úr tájékoztatott, hibának érzi azt, hogy Mimet nem vásárolta meg rögtön, azonban azon lesz, hogy véglegesen szerződtesse a 24 éves szélsőt. Amennyiben pedig Croizet lába rendben lesz, annak sem lesz akadálya, hogy a kiemelkedő játéktudású francia végleg a ZTE labdarúgója legyen. Beszédemet követően a már kissé túlzásba eső szurkolói vélemények után egy nyugodtabb légkör alakult ki.
Utánam néhány szurkoló hozzám hasonlóan vélekedett. Ugyanis azt tudni kell, hogy Végh Gábor – még a játékosok értékesítése mellett is – sokszor saját vagyonát teszi bele a csapatba.

Vannak olyan dolgok, amiket a szurkolók nem látnak, és információk hiányában sokszor valótlan dolgokat állítanak.
A kritikus szurkolói vélemények pedig sokszor rombolják a klub imázsát, aminek következtében sokkal nehezebb játékosokat szerződtetni Zalaegerszegre. Ezt Végh Gábor mondta a bevezető beszédében. Tehát ahhoz, hogy a ZTE még sikeresebb legyen, és még jobb játékosok alkossák a csapatot, összefogásra van szükség!

Összegzés

Azt hiszem, tiszteletre méltó dolog az, hogy ebben az eseménydús időszakban kiálltak vezetőink a szurkolók elé, és őszintén válaszoltak minden kérdésre.

Az ankét végül békés hangulatban zárult. Tulajdonos úr felhívta a figyelmet arra, hogy következő ellenfelünk, a Ferencváros ellen biztosan kijön a két csapat közti minőségbeli különbség, de bízik abban, hogy legyőzzük a zöld-fehéreket.

 

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC