nb1.hu

ZTE: Korábbi közönségkedvencek tértek vissza – beszámoló az MTK elleni győzelemről

Hat – korábban nálunk is megfordult –  MTK-játékos érkezett vissza a ZTE Arénába. A mérkőzést követően azonban csalódottan távoztak, ennek ellenére remélem, hogy mindannyian szép emlékekkel tudnak visszagondolni korábbi csapatukra.

Pörgős kezdés
Fontos volt, hogy jól kezdjük a mérkőzést, ami egy 3. percben szerzett góllal sikerült is Boér Gábor együttesének! A gólt ugyan Sajbán Máté szerezte, de sokkal inkább dicsérhető Eduvie Ikoba a gyors vezetés megszerzéséért. Az amerikai csatár lefutotta ellenfelét, Thiamot és be tudta adni középre a labdát, a Pakstól érkező csatárnak. Nem sokkal később ugyan hatalmas lehetőséget kapott az MTK az egyenlítésre, Nemanja Antonov azonban kihagyta a tizenegyest. Gyurján Mártonnak viszont nem kellett hárítani, ugyanis a szerb balhátvéd kaput sem talált. Az előny tudatában egy kicsit visszább álltunk, komolyabb támadásunk sem volt addig, amíg Németh Krisztián ki nem egyenlített (1-1).

A tapasztalat hiánya
Látszott, hogy az MTK rutinos csatárai ellen sokszor meggyűlt a baja védelmünknek, azonban ez nem meglepő, ugyanis hátsó játékosaink átlagéletkora 23 év volt ezen a meccsen, szemben az MTK két csatárával. Stieber Zoltán és Németh Krisztián is a 34. életévében van, és azzal a rutinnal, amivel ők rendelkeznek, nincs könnyű dolguk az ellenfél védőinek. Ez a több mint tíz év tapasztalat ugyan nagy előnyt jelentett, ennek ellenére fiataljaink nem vallottak kudarcot.

Cserék után egy eredményes hajrá
Csóka Dániel a mérkőzés 37. percében sajnos ismét megsérült, és vezetőedzőnk nem egyet, hanem rögtön kettőt cserélt (hol volt ez a múltkori öthöz képest?). Míg Csóka kényszerűségből, addig Kovács Barnabás taktikai döntés miatt került a kispadra. Boér Gábor cseréi mondhatni, hogy jól sültek el, ugyanis még az első félidő hajrájában kiharcoltunk egy tizenegyest. Sokan tartottak a lelátón attól, hogy korábbi kapusunk, Demjén Patrik – akit „tizenegyesölőnek” is hívtak korábban Zalaegerszegen – kivédi a büntetőt, azonban ez nem így történt. Tajti Mátyás pár perccel korábban még a pár évvel ezelőtt nálunk is játszó Stieber Zoltánnal akaszkodott össze, de a büntetőt higgadtan értékesítette (2-1).

A második játékrész
A második félidőben leginkább a kontrákra alapoztunk, fontos volt az eredmény megtartása. Lehetőségeink így is akadtak, de általában az utolsó passzok nem sikerültek, és nem is okoztunk különösebb veszélyt Demjén Patrik kapujára. Ezzel szemben a mi kapunkon nagy volt a nyomás, sokszor nagyon szépen járatta a labdát Horváth Dávid együttese.

Ismerős arc a lelátón
A lelátókon feltűnt Meshack mellett legendánk, Waltner Róbert is. A nigériai szélsőnk pedig üdvözölte korábbi edzőjét, akivel egy közös képet is csinált. Meshack még az Eszék elleni mérkőzésen szenvedett sérülést, és információim szerint szalagszakadása van, várhatóan 3 hétig kell őt nélkülöznie Boér Gábornak.

Zsóri gyanús esete
A 64. percben Zsóri Dániel szabálytalankodott kapusunkkal szemben, azonban a Puskás-díjas csatár megúszta egy sárgalapos figyelmeztetéssel az esetet. Az ütközés után Gyurján Márton cserére szorult, ami miatt a korábban nálunk is játszó Zsórit igencsak megtalálták a szurkolók, aki nem éppen részesült meleg fogadtatásban.

Demjén Patrik még mindig közönségkedvenc Zalaegerszegen!
Egy nagyon sportszerű jelenetet is láthattak azok, akik megtekintették a mérkőzést, ugyanis Demjén Patrik még a pályán jobbulást kívánt korábbi kapustársának.

Gyurján egyébként a látására panaszkodott, remélhetőleg nem szenvedett komolyabb sérülést. A hálóőrt Senkó Zsombor váltotta, akinek öltözése eltartott pár percig. Ennek később meg is lett a hatása, ugyanis a játékvezető kilenc percet hosszabbított. Hosszú 9 perc volt, az MTK-nak több nagy helyzete is akadt, és volt amikor Senkónak kellett megmenteni minket a góltól.

Majdnem jött a dráma!
A hosszabbítás hetedik percében egy vendég szögletnél Demjén felment a kapujából és fejjel veszélyeztetni is tudott, azonban a labda elkerülte kapunkat. Nem egy hétköznapi szituáció lett volna, ha gólt szerez, főleg úgy, hogy ezzel korábbi csapata ellen talált volna be.

És ugyan nem szép játékkal, ráadásul MTK mezőnyfölény mellett, de itthon tartottuk a három pontot.
Következő ellenfelünk a Debrecen lesz idegenben, amely játékosai hétköznap sem tudnak pihenni, ugyanis a Rapid Wien ellen játszanak Konferencia-liga-mérkőzést.

 

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC