nb1.hu

Zete Fieszta: az Union a Milan sorsára jutott, még változhat a keret

A ZTE újabb meglepetést okozott: az AC Milan után az Union Berlint is legyőzte a csapat a Zete Fiesztán.

A mérkőzés végeredménye 3-2 lett, akárcsak tavaly az olasz sztárcsapat ellen. Az eredmény ugyan megegyezik, de sajnos az érdeklődés közel sem volt akkora. Az előzetes tervek szerint 10000 nézőt vártak a találkozóra, ennek ellenére csak 3000 szurkoló látogatott ki a ZTE Arénába.

TELJESÍTMÉNYEK

Kiemelném, hogy a sérült Schäfer András nélkül felálló Union Berlin még csak a felkészülés elején jár, így hatalmas előny volt játékosaink fizikai állapota.

Az ellenfelet magas letámadással hibákra kényszerítettük, amiket könyörtelenül ki is használtunk. Védelmünk pedig stabil lábakon állt, a berliniek kontráit rendre levédekeztük. Úgy néz ki, eldőlni látszik az, hogy Senkó Zsombor lesz a klub elsőszámú hálóőre, aki magabiztos teljesítményt nyújtott és többször vállalta a kockázatot, akár csellel vagy egy indítással. Ezekből a megmozdulásokból könnyen gól is születhetett volna, de a fiatal kapus higgadtsága az egész meccsen megfigyelhető volt. Bátran jött ki a kapujából, és húzta le a labdákat, ami elődjére, Demjén Patrikra nem mindig volt jellemző.

A védelemnek viszont volt egy „gyenge láncszeme”, Safronov személyében. Az ukrán védő többször is bizonytalan volt, nem ez volt élete meccse. Szurkolói vélemények alapján elférne még egy középhátvéd a keretben, hiszen később kényszerből Kovács Barnabásnak kellett megoldania ezt a tőle idegen szerepkört. Illetve látszódott az is, hogy a szélsőink közül egyedül csak Meshack jelentett különösebb veszélyt az ellenfél kapujára. Nagy előny lenne, ha sikerülne még egy minőségi szélsőt szerződtetnie Sallói Istvánnak.

SÉRÜLTEK

A sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Boér Gábor külön kiemelte, hogy három sérültünk van jelenleg. Csóka Dániel szemsérüléssel bajlódik, azonban teljes értékű munkát tud végezni az edzéseken. Lesjaknak és Mim Gergelynek is csak kisebb sérülése van, hétfőn már együtt fognak készülni a csapattal.

Ikoba műtétjét követően először lépett pályára, jelenleg is próbálják minél jobb formába hozni az amerikai csatárt.

ÚJONCOK

A mérkőzés hőse Sajbán Máté. Ugyan játékban nem volt olyan aktív a Paksról érkezett játékos, de az egész találkozó folyamán megbízható teljesítményt nyújtott, és kettő góllal vette ki részét a csapat győzelméből. Eddig úgy néz ki, hogy remek igazolás volt, könnyen válhat a szurkolók kedvencévé. De ugyancsak remek igazolásnak tűnik Soltész István is, aki csereként beállva kimagaslóan agilisan játszott.

VÁRHATÓ VÁLTOZÁSOK

Ugyan még nem hivatalos, de több fiatal labdarúgónk is távozik az NB II-be. Papp László és Török Kevin Mosonmagyaróváron, Kiss Ágoston és Dennys Kryvotsiuk pedig Tiszakécskén folytatják a pályafutásukat, egyéves kölcsönszerződések formájában. Köcse Bence pedig visszatért a klub harmadik számú kapusaként, egy év kitérő után.

Boér Gábor az alábbiakat mondta a keret várható változásával kapcsolatban: „A játékoskeret kialakítása egy közös munka, ami a sportigazgató és a tulajdonos úr elsődleges feladata. Jelen pillanatban úgy értékeljük, hogy ez a keret megfelelő, de nem zárkózunk el olyan érkezőtől, aki erőssége lehet a csapatnak. Létszám miatt nem fogunk igazolni, csak akkor, ha megtaláljuk azt a játékost, aki hosszú távon is erőssége lehet a gárdának.”

Csapatunk következő megmérettetése a Steven Gerrard által vezetett Al-Ettifaq ellen lehet, de egyes hírek szerint a szaúdiak nem utaznak Európába.

Frissítés: a ZTE-nél nem tudnak arról, hogy elmaradna a meccs Gerrardék ellen.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC