nb1.hu

Tovább fokozódnak a problémák Zalaegerszegen, változásokra van szükség!

Megvoltak az előjelek…

2006 óta egyszer sem tudta megverni a ZTE idegenben, bajnoki mérkőzésen az Újpest csapatát. Ez már önmagában egy olyan statisztika, ami alapján egyértelműen nem mi indultunk a mérkőzés favoritjaként.

Az Újpest elleni találkozót megelőző három idegenbeli mérkőzésünkön kikaptunk, ráadásul rúgott gól nélkül, holott a ZTE taktikája szerint egy támadó futballt játszó csapat.

A vezérek, és a játékosok hiánya

Nem csak csapatkapitányunk, Tajti Mátyás, de még a csk-helyettes, Mocsi Attila neve sem szerepelt a mérkőzésre nevezett játékosok között. Köztudott, hogy Mocsit eladták Törökországba, Tajti Mátyás helyzete viszont egészen más. Ő személy szerint azért maradt ki a meccskeretből, mivel pont a lilákhoz igazolhat.

A két játékos hiánya miatt a saját nevelésű Bedi Bence karjára került a csapatkapitányi karszalag, ám nem csak a két vezér hiányzott a pályáról. Míg Gergényi Bence betegség, Zoran Lesjak pedig sérülés, addig Eduvie Ikoba „száműzetés” miatt hiányozhatott a meccskeretből. Úgy néz ki, az amerikai csatár nem szerepel Boér Gábor terveiben, ezért jelenleg az NB III-as csapatunkkal készül.

A keret értéke

A ZTE keretének értéke a legkisebb az élvonalban a transfermarkt szerint. Ha pedig az imént említett két játékos – akik már nem számítanak a ZTE első csapatának játékosainak – nélkül nézzük, akkor 4.63 millió euróra csökken a keret értéke, ami kimagaslóan elmarad a többi csapatétól.

Hidegzuhany

Korán jött a hidegzuhany, hiszen Csoboth Kevinnek egy perc sem kellett ahhoz, hogy megszerezze a vezetést az Újpestnek. 1-0.

Azt hiszem, Csoboth kedvenc ellenfele lesz a ZTE – vagy talán már az is -, ugyanis az előző összecsapásunkon mesterhármast szerzett ellenünk a válogatott szélső.

A korán bekapott gólnál nem volt a helyzet magaslatán a védelmünk. Huszti Andrást hagyta le a középre bemozgó Csoboth, aki könnyedén szerezhette meg a mérkőzés első gólját.

Mocsi utódját házon belül keressük?

Meglepő, de a Törökországba távozó Mocsi Attilát nem középhátvéd, hanem egy középpályás helyettesítette. Név szerint Kovács Barnabás, akit, ha jól tudom, most már az edzéseken is ebben a pozícióban használ vezetőedzőnk, Boér Gábor.

Leginkább kényszerűség miatt született ez a döntés, hiszen jelenleg csupán két középhátvéd alkotja keretünket, és Csóka Dánielnek balhátvéd pozícióban kellett helytállnia Gergényi kiesése miatt.

A lehetőség megvolt…

Az első félidőben kétszer annyi kapura lövésünk volt, mint a lila-fehéreknek. Ennek ellenére a kaput még így sem találtuk el többször, mint ellenfelünk.

Az első játékrész legnagyobb helyzete balhátvédünk nevéhez fűződött. Csóka Dániel távoli lövése a felsőlécre vágódott, amit a videóbíró megvizsgált, de a visszajátszásból tisztán látszódott, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.

A ZTE legjobbja

Csapatunk kölcsönjátékosa, Mim Gergely az egész mérkőzés során agilisan játszott. A szélső nagyon kreatív, és bátran cselező játékával hívta fel magára a figyelmet.

Mim Gergely az idei szezonban a Puskás Akadémia játékosaként szerepel Zalaegerszegen. Mint korábban Skribek Alen, akit két szezonnal korábban a kitűnő teljesítménye miatt a Puskás „visszahívott” kölcsönszerződéséből. Azt hiszem, hogy minden ZTE szurkoló reménykedik abban, hogy a történelem nem fogja megismételni önmagát, és Mim Gergely a teljes szezont kék-fehérben fogja tölteni.

Fiatal szélsőnk egy egyéni akciót követően adta ki a szélre a labdát Szalay Szabolcsak, majd a visszagurításból szép gólt szerzett. 1-1

Nem kellett sokat várni a válaszra

Alig több mint egy perc telt el az egyenlítést követően, amikor Ambrose nagyon könnyedén fordult le ukrán védőnkről, Safronovról. A nigériai csatár lövésébe ugyan még beleért Senkó Zsombor, de hálóőrünk sem tudta javítani védelmünk hibáját, és ismét az Újpestnél volt az előny. 2-1.

Statisztikából nem lesz három pont

Labdabirtoklás, veszélyes támadások, szögletek száma, kaput eltalált lövések. Csak pár statisztikai adat, amikben ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, de ez sem volt elég a pontszerzéshez.
Vezetőedzőnk elmondása szerint is több sebből véreztünk, elkerülhetőek lettek volna a gólok.

Összegzés

Nem nyújtott kiemelkedőt az Újpest, egy jó napot kifogó ZTE megverte volna őket. De nincsenek jó napjai játékosainknak, hiszen nem csak csapattársakat, hanem barátokat is veszítettek/veszítenek Mocsi és Tajti távozásával.

Nehéz megmondani, hogy mi lett volna, ha mindketten pályára tudtak volna lépni az Újpest ellen, de innentől kezdve már csak előre kell tekintenünk nekünk, szurkolóknak.

A napokban sok mindent érezhettek a ZTE-fanatikusok, de ismételném önmagam egy korábbi írásomból:

Minden ZTE-szurkolótól azt kérem, hogy próbálják meg türelemmel követni és megértéssel kezelni az eseményeket!
Próbáljunk meg bízni abban, hogy vezetőségünk pótolni fogja minőségben a távozókat, és minden a helyére kerül.
Kedden, a szurkolói ankéton pedig mindenki választ kaphat kérdéseire klubunk elnökétől, Végh Gábortól és sportigazgatónktól, Sallói Istvántól.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC