nb1.hu

Tavaszi szél vizet áraszt: Thor lesújtott

Nem számít a vihar.

Mi mindig itt vagyunk!

Szurkolói élménybeszámoló a február 19-i Budafoki MTE – MTK Budapest (0-1) NB II-es párharcról.

Thor kalapácsa is lesújtott a vihar formájában Budafokon. Kaotikus időjárási körülmények között vittük haza a három pontot.

A budafoki pályához eljutni felér egy kisebb vidéki túrával. Esküszöm, Felcsútra vagy Fehérvárra gyorsabban eljut az ember, mint ide. Délben konstatáltam, hogy Újpestről bőven odaérek a 14 órás kezdősípszóra. Komótosan el is indultam várost átszelő túrámra, közben még sikerült egy ebédet is beiktatnom magamnak, ami kifejezetten jót tett a másnaposságomnak.

Végül annyira lazára vettem a tempót, hogy elkéstem, 15 egész percet. Úgyhogy mint jó tudósító, kikérdeztem szurkolótársaimat, hogy miről maradtam le…

Természetesen utólag én is visszanéztem a mérkőzés ezen szakaszát.

ELSŐ FÉLIDŐ

A kék-fehér szurkolói mendemondák szerint több budafoki helyzet is kialakult az első negyedórában, csapatunk az MTK még nem melegedett be rendesen, és ahogy Horváth Dávid mester is nyilatkozta a meccs után, a szembeszéllel is meg kellett küzdenünk.

A legnagyobb hazai helyzet a 11. percben volt. Beke egy csel után lőtte el a labdát és a kapufát találta el.

Úgy a 21. perc környékén, mikor már én is jelen voltam, szemtanúja lehettem egy ugyanilyen kapufának, de ez már a mi részünkről történt. Németh Krisztián találta el a lécet, miután Kata Mihály 3 emberen is átverekedte magát a labdával, majd passzolt Némónak.

A félidő hajrájában viszont már jött a vezető gólunk. Némó a Békéscsaba elleni mérkőzés után ismét asszisztot adott. Zuigeber Ákosnak passzolt vissza jobb szélről, aki értékesítette a lehetőségét. 1-0-s előnnyel előnnyel fordulhattunk rá a második félidőre.

MÁSODIK FÉLIDŐ

„Tavaszi szél vizet áraszt
Virágom, virágom
Minden madár társat választ
Virágom, virágom

De én inkább meccsre járok
Virágom, virágom
A lelátón dalolászok
Virágom, virágom”

A szünetben leszakadt az ég, ennek következtében mindkét csapatnak meggyűlt a baja a pontos passzokkal. Csodálom, hogy Noé bárkája nem pottyant le az égből a budafoki pályára.

A megváltozott körülmények között a hazai csapat talán jobban magára talált, mint mi. A második játékrész 54. percében még cudarabbra fordult az időjárás. Úgy tűnik, aznap Thor nagyon haragos lehetett, és dühét Budapesten töltötte ki, így a vihar elérte Budafokot is, és minket is. A játékvezető félbeszakította a meccset, és levezényelte a játékosokat a pályáról.

A vihar és a játék leállítása nem szegte kedvünket. El is kezdtünk dalolni pár ideillő szurkolói nótát, mint például a ‘Tavaszi szél’ átköltött verzióját, vagy a ‘Nem számít a liga’ című saját Ultras MTK-s dalunkat átköltve

„Nem számít a viharra’ illeszkedve az égi háborúhoz.

Azt hiszem a hangulatra, és a szurkolói létszámra nem lehetett panasz.

Az esőzés kezdett elülni, és eszembe jutott, hogy akár be lehetne küldeni egy Safety Cart is a pályára körözgetni, mint a Forma 1-ben, mikor leesik pár csepp eső és már sárga zászlóznak.

Na de ez nem autóverseny, hanem labdarúgás, a játékvezetői stáb 15 perc elteltével úgy ítélte meg, hogy folytatható a mérkőzés. A rendes játékidő utolsó tíz percéig nem alakult ki komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem.

A 82. percben viszont Fótyik érkezett egy hazai szögletnél, de összefejelt védőnkkel Poór Patrikkal, akit le kellett cserélni. Fótyikon fejvédő volt, ami felerősíthette az ütközést. Mentő is érkezett érte, mert felszakadt a fej a bőrén. Poór a saját lábán távozott az öltözőbe.

A Budafok mind az 5 cseréjét kihasználta már, így 10 emberrel folytatta a küzdelmet. El kell ismerjem szépen ellenálltak a sorozatos támadásainknak.

A 14 perces rekordhosszabbítás alatt legalább 5 olyan helyzet volt, ahol létszámfölényben mehetett csapatunk az ellenféllel szemben, de további gól egyikből sem született.

Egyik szurkolótársam megjegyezte, hogy a meccs hajrájában a sok helyzetből kellett volna még egy gólt rúgni.

Nem nehezebb, mint sört kérni a kocsmában

– mondta.

Nos én csapos is vagyok, és azért az utolsó körnél vannak, akik már elég nehézkesen kérik ki az italukat…

Szóval, nem biztos, hogy olyan egyszerű mindig kikérni azt a sört.

A meccs főszereplője természetesen az égi áldás volt!

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga 24. forduló

BUDAFOK

Gundel-Takács – Fótyik D., Jagodics M., Oláh B. (Sós M., 80.) – Horváth O. (Tischler, 80.), Adorján, Németh M. (Kalmár O., a szünetben), Soltész I., Bíró M. (Györgyi, 73.) – Beke P., Kovács D. (Bakti, 57.).

Vezetőedző

Mátyus János

MTK

Rácz G. – Poór (Varju, 85.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Horváth A. (Bognár I., 90+5.), Kata – Stieber Z. (Palincsár, 85.) – Zuigéber Á. (Kocsis G., 69.), Németh K., Kovács Mátyás.

Vezetőedző

Horváth Dávid

Gólszerző

Zuigeber Á. (44.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC