nb1.hu

NB II-es bajnoki és Kleinheislerék meccse egy osztrák grundhopper szemével

Kozármisleny-Budapest Honvéd 

A Budapest Honvéd július 30., tehát a Merkantil Liga nyitófordulója után nyert újra idegenben. A piros-feketék Kozármislenyből vitték el a három pontot. A brucki.blogspot.com nevű oldal osztrák szerzője ott volt a meccsen. A grundhopper így látta a 14-szeres magyar bajnok baranyai fellépését.

„A Budapest Honvéd 1000 néző előtt játszott NB II-es bajnokit egy magyar kisvárosban, Kozármislenyben. A tabella ötödik helyén álló Kozármisleny volt a meccs favoritja a 14-szeres magyar bajnok kispestiek ellen, akik csak a 11. helyen állnak a tabellán. A vendégek 11-esből szereztek vezetést az első félidőben. A Misleny nem sokkal a szünet után egyenlített, de tíz perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt a Kispest. Nyolc meccs után ez volt az első hazai veresége a Kozármislenynek. Kezdésre teljesen megtelt a kozármislenyi pálya hosszanti lelátója. Az egyik kapu mögötti töltésen volt a vendégszektor, néhány ülőhellyel. Ez a rész is tele volt, szinte egész hosszában lógtak a különböző kispesti zászlók a kerítésen. „Hajrá Kispest” és egyéb rigmusokkal biztatták a csapatukat. Lengetős zászlóikon két klublegenda, Puskás és Bozsik arca volt látható. Meccs elején egy kiírás volt látható: „Isten veled, Ervin” (Kammellander Ervin Kispest-szurkoló múlt héten hunyt el váratlanul – a szerk.).

A Kozármisleny FC 1989-ben alakult újjá, Kozármisleny SE néven. Korábban Kozármislenyi Damjanich SE néven játszottak az 1950-es évektől a 80-as évekig. 2012-ben a labdarúgó-szakosztály a Kozármislenyi Futball Club nevet kapta. 2007-ben kerültek vel először a másodosztályba. Kozármisleny 1928-ban jött létre Kiskozár és Misleny községek egyesülésével, Pécs közelében. 1990-ben 2948-an, 2023-ban 6657-en, több mint kétszer annyian éltek itt.”

NB II: ötszörös magyar válogatott játékos volt a Honvéd vezére

Osijek-Hajduk

A blogger Kozármisleny után Eszék felé vette az irányt, ahol az NK Osijek Kleinheisler László új klubja, a Hajduk Split ellen lépett pályára.

borítókép: Budapest Honvéd FC/Facebook

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC