nb1.hu

MTK-Szpari: egy esküvő, két temetés

Felemás mérkőzésen győzedelmeskedett csapatunk a kiesés elől menekülő, korábbi MTK-játékosokkal is felálló Nyíregyháza Spartacus FC ellen az NB II 29. fordulójában.

FESZÜLT SZURKOLÓK

Az első félidő nem úgy telt, ahogy elképzeltük. Noha nagyon sok támadást alakított ki csapatunk, a nyírségi gárda szerezte meg a vezető gólt.

Az első percben már előnyhöz juthattunk volna Bognár István révén, de lövése lecsúszott, így nem találta el a kaput.

A 7. percben jött a megdöbbenésre okot adó gól. Két korábbi játékosunk hozta össze a találatot a Szparinak. Kovácsréti Márk szöglete után Baki Ákos lövése pattant meg védőnkön, 0-1!

Szurkolótársaim feltették a költői kérdést: „Baki ezt miért nem tudta akkor, amikor nálunk játszott?”.

Rá egy percre Mezei nagy lövést eresztett meg az ellenfél kapujára, de ebből sem lett gól.

Játékosaink láthatóan félgőzzel focizták végig a félidőt, mintha tartalékoltak volna a második játékrészre.

„Jobb nem túlhajtani magunkat, és feleslegesen lesérülni” – másra nem igen lehetett gondolni…

Aztán nem sokkal később, szerencsétlen módon, két védőnk összefejelt. Vadnait, és Kocsist le kellett cserélni, helyettük Szépe és Poór érkeztek kényszercsereként a 28. percben.

Hála a jó égnek komolyabb baja egyik játékosnak sem lett. A Győr és a Hali ellen ugyan nem, de a Siófok ellen várhatóan már pályára léphetnek az információim szerint.

A szünetre tehát egygólos hátrányban vonultunk.

ÁTTÖRÉS A FALON

A második félidőt jól kezdtük. Méghozzá olyan jól, hogy a 47. percben ki is egyenlítettünk Némó révén. Stieber hosszan indította őt jobb oldalt, ő pedig éles szögből tökéletesen lőtte a labdát a hosszú sarokba.

Az egyenlítő gól után kinyílt a Nyíregyháza védelme, és ahogy Némó is nyilatkozta a párharc után, több szabad területe volt támadásokat vezetni a mieinknek. Éppen emiatt tudtunk továbbra is sok helyzetet kialakítani.

A 72. percben beértek a próbálkozásaink. Varju Benedek gyönyörű magánszámát még tudta védeni a Szpari kapusa, Hrabina, de a lecsorgóra érkező Némó lövését már nem. 1-0-s hátrányból sikeresen megfordítottuk a meccset.

Ezzel Némó megszerezte a 22. gólját a bajnokságban.

Az utolsó negyedórára ráfordulván a Szpari játékosai elfáradtak, edzőjük több cserét is eszközölt, ám ez sem volt elég ellenünk. A második gólunk után is folytattuk a támadó rohamokat a széteső védelmükkel szemben.

A 80. percben az ellenfél egyik védője kezezett a saját tizenhatosukon belül, ennek megfelelően a játékvezető tizenegyest ítélt. Ezt viszont Némó kihagyta, így a mesterhármas elmaradt.

Az utolsó percben Némó egy buta faultot követett el, és megkapta a második sárgáját, kiállították.

Annak ellenére, hogy a mérkőzés kicsit egy esküvő, két temetés témájú lett, a 3 pontnak örülni kell mindenképpen, mert ez az ami számít. Most már minden meccsen hozni kell a kötelezőt! A feljutás már biztos.

Hajrá, MTK!

A FŐSZEREPLŐK

Némó csapatkapitányként elől húzta a csapatot. Varju pedig védő létére a támadásokból is kivette a részét. Több szép egyéni megmozdulása volt. A széleken is nem egyszer megnehezítette a nyíregyházi támadók dolgát. Látszik, hogy mindketten MTK-szívű játékos. A rosszabb napjaikon is megtesznek mindent a csapatért. Pláne, ha jó formában vannak. Most ez volt tetten érhető a játékukban.

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga
29. forduló

MTK–NYÍREGYHÁZA 2–1 (0–1)

MTK

Rácz G. – Varju, Kocsis G. (Szépe,28.), Bobál G.,Vadnai (Poór, 28.) – Kata, Mezei (Zuigeber, 62.) – Stieber Z., Bognár I.,Kovács M. (Horváth A.,82.) – Németh K.

Vezetőedző

Horváth Dávid

NYÍREGYHÁZA

Hrabina – Szokol, Baki, Jánvári, Nagy B. (Adamcsek,78.) – Farkas B. (Kiss Á.,67.), Csősz (Sigér Á.,58.) – Kovácsréti, Pekár (Vass P.,78.), Gresó (Pataki,58.) – Novák Cs.

Sportigazgató

Fekete Tivadar

Gólszerző

Németh K.(46., 72.), ill. Baki (7.)

Kiállítva

Németh K. (89.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC