nb1.hu

MTK: magyar tehetség védelmében

Újabb, kapott gól nélküli győzelmet ért el az MTK. A kék-fehérek a Kozármisleny ellen győztek 3-0-ra. Hétfőn jön a bajnokság rangadója a Hidegkutiban. A kék-fehérek ellenfele a listavezető DVTK lesz. A diósgyőriek előnye két pont.

FESZTIVÁLON

Kellemes vasárnapi túrának ígérkezett a Baranya megyében a sereghajtóval szemben vívandó bajnoki. Az idő remek volt, a vendégszektor olyan, mintha egy szabadtéri fesztiválon lennénk, vagy kint a ligetben. Nagyon hangulatos, családias légkör alakult ki a megszokott szurkolói rigmusainkkal körítve. Gyakorlatilag megtöltöttük.

EGYBŐL GÓL

Az első támadásunkból gól is született. A gyorsan felvezetett akció végén Némó volt eredményes, a labda a kapufáról befelé pattant. Kisbogesz szépen kivette a részét a gólból és az első félidei játékunkból. Sokkal jobban teljesített, mint a korábbi meccseken.

Pár perccel később megszülethetett volna a második gólunk is, de Zuigeber nagyon kisodródott, így nem sikerült a kapuba találnia. Utána nem sokkal viszont előre láttam, hogy gólt szerzünk. A Kozármisleny védői fent maradtak a mi térfelünkön, ezt kihasználva Kisbogesz indította hosszan Zuigebert, aki magabiztosan lőtte el a kapus mellett a labdát a jobb sarokba. Némónak és Zuinak köszönhetően 2-0-s vezetéssel fordulhattunk rá a második félidőre.

SZÜNET UTÁN

A viadal második félidejének elején mindkét oldalon sok volt az eladott labda, még nem melegedtek vissza a csapatok. Pár kósza mislenyi támadási kísérleten kívül nem történt semmi. Talán kisebb mezőnyfölénybe került a hazai csapat az első 15-20 percben.

A “holt” időben Trasi barátommal megtárgyaltuk, hogy régen a sportújságírók, a látottak alapján adtak 10-es skálán értékelést a játékosoknak, egy adott mérkőzésen. Ma már viszont profi számításokkal történhetnek meg.

Rácz kapusunk folyamatosan instruálta a védőinket, hogy milyen területeket fedjenek le, ne bántsák az ellenfél játékosát, jöjjenek kijjebb az oldalvonaltól, ha az ellenfél játékosa a széleken trükközött. Rácz védett egy óriásit is egyszer, egy olyan lövést, aminek kicsi volt az esélye, hogy védhető.

A tizenhatoson belül jól láthatóan homokozó jellegű lett a pálya. Ezt egyébként a vezetőedzőnk a lefújás utáni értékelésében meg is jegyezte. Nem volt a legjobb minőségű, nagyon göröngyös volt.

Az ellenfél az utolsó 10-12 percre érezhetően elfáradt. Megsokszorozódtak az eladott passzaik. Rossz ütemben értek oda a labdákra. Ilyen szituációból szabálytalanságot is elkövettek, aminek Bobál Dávid védőnk látta kárát. Szerencsére nem kellett lecserélni.

Vezetőedzőnk érdemeit mutatja, hogy most már kijelenthető, hogy stabil védelmünk van hosszú meccsek óta. Szépe János ennek a csapatrésznek az egyik fontos embere, ma is kitett magáért. Továbbá kiemelendő Rácz Gergő kapusunk munkája, aki gyakorlatilag ötödik védőként funkcionál.

Az utolsó 5 percre bezárkóztunk, de védelmünket már nem volt képes komolyabban megingatni a Kozármisleny. Gyors kontrából a csereként beállt Zsóri Dániel állította be a 3-0-s végeredményt.

Csapatunk megérdemelten nyert!

Ismét három ponttal, kapott gól nélkül távozhattunk haza Budapestre.

Horváth Dávid mester és a játékosok között jó az összhang, szerintem megnyerte a fiúk tiszteletét. Hallgatnak rá.

MOLNÁR ÁDIN

Molnár Ádin ifistánk kapott egy félidőt. Eddig csak egy-két perc játéklehetőség jutott neki, mint időhúzó csere, de most egy teljes játékrészben mutathatta meg mire képes, és még mire nem. Sokan nem értették a szurkolók körében, hogy miért kapott lehetőséget. Én örülök neki. Ha nem is játszott jól (mert egy fiatal játékos nem biztos, hogy azonnal akklimatizálódik, ezt csak a Fifa-királyok gondolhatják így), de legalább megmutathatta magát.

Sokan azt várják egy fiatal labdarúgótól (Vancsa és Kovács példáját látva), hogy egyből kimagasló teljesítménnyel rukkol elő. Viszont van, amikor nem ez történik elsőre…

Szurkolóként jobb lenne, ha nem légből kapott megmondásokat puffogtatnánk, hogy “milyen jó volt az ificsapat az Ajax ellen, nekik kéne a felnőttek helyett játszani”.

Igen, tényleg remekeltek az Ajax ellen ezt egy percig se vitatom. Egyrészt viszont attól a falat kaparom, mikor „fotelkommentelők” elmondják, mit kellene, hogy kellene. Nem lehet csak úgy átemelgetni az ifiket a felnőtt csapatba. Ez egy nagyon nagy szintlépés már. És nem mindenki tudja ezt megugrani.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

A lefújás után a mester elmondta, hogy örül az újabb kapott gól nélküli győzelemnek. Számított a csapat a direktebb kozármislenyi játékra. Hosszú támadásokra, kontrajátékra építettünk. Védekezésben is jól teljesítettünk. Ami hiányérzete volt, hogy a második félidő elején nem tudtuk végigvinni a támadásainkat. Ha ezek sikerültek volna, nagyobb különbségű lehetett volna a siker. A játékosok tudták magukat függetleníteni a talajtól.

Elmondta továbbá, hogy a kulcsmomentumokban szép gólokat szereztünk, precíz befejezésekkel. A korábbi mérkőzéseken benne maradtak ezek a megoldások a csapatban.

A bajnokság ezen szakaszát lezártuk. Olyan csapatok ellen játszottunk akik a tabellán hátul szerepelnek, a Dorog elleni meccsen kívül magabiztosan nyertünk mindig Horváth Dávid vezetőedző meglátásai szerint.

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga
26. FORDULÓ
KOZÁRMISLENY–MTK 0–3 (0–2)

KOZÁRMISLENY

Lékai – Beke, Sági, Füredi, Turi – Kosznovszky, Tölgyesi (Gránicz, 74.) – Károly (Nagy E., a szünetben), Bartha (Vogyicska, a szünetben), Vajda R. – Kotroczó (Kun, a szünetben).

Vezetőedző

Márton Gábor

MTK

Rácz – Varju (Poór, 84.), Szépe, Bobál, Vadnai – Palincsár (Stieber Z., 62.), Kata – Bognár I. – Zuigeber Á. (Kocsis G., 84.), Németh K. (Zsóri, 74.), Molnár (Horváth A., a szünetben).

Vezetőedző

Horváth Dávid

Gólszerzők

Németh K. (20.), Zuigeber (43.), Zsóri (90+2.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC