nb1.hu

Mégsem lett 2-0 FC az MTK neve

Hétfőn a Békéscsaba ellen folytatta a menetélését az MTK az NB I felé. A kék-fehérek sima győzelmet arattak. A papírforma ellenére a legfanatikusabbak most sem voltak teljesen elégedettek a látottakkal.

ELSŐ FÉLIDŐ

Megérkezésemkor születésnapi ajándékot kaptam Krisz barátomtól, ultratársamtól. Egy MTK-s kék-fehér zászlót. Mostantól minden meccsre vinni fogom.

Más is kapott ajándékot. Stieber Zoltán 7 éves unokaöccse, Stieber Józsika rúghatta a kezdőrúgást a mérkőzést megelőzően. A labdát rávezetve a kapura, betalált. Az első gól így már a kezdés előtt megszületett.

MTK

Az első negyedórában erőteljesen letámadtunk. Volt pár helyzetünk, de komolyabb ziccert nem tudtunk kialakítani. Erről az időszakról az is elmondható, hogy most is kihúztuk kapott gól nélkül, mind utána a lefújásig. Ez azért remek, mert működni látszanak Horváth Dávid vezetőedző védekezéssel kapcsolatos elképzelései.

Bobál, és Vadnai nagyon agilisek voltak. Nálunk teljesen más focit játszanak, mint korábban Mezőkövesden.

Nem azt a folyamatosan, végig letámadó játékot műveli a csapatunk, mint a kövesdiek. Ugyanakkor ennek megvan a böjtje. Nem az a baj, hogy nem támadtunk le folyamatosan. A gond az, hogy gyakorlatilag az első félidő nagy részében semennyire nem voltunk veszélyesek a csabaiak kapujára pár lövési kísérletet leszámítva. Ilyen volt Kisbogesz szabadrúgása, amit hárított a békéscsabai hálóőr.

A Békéscsaba védelme nem nyílt ki, pár vérszegényebb kontrával próbálkoztak ugyan, de alapvetően bunkerszerűen állt be a védelmük ellenünk. Kovács Matyi és Zuigéber Ákos széleken való helycseréje se zavarta össze a védelmüket. Sok kihasználatlan területre sem léptek be a támadóink, folyamatosan a széleken próbáltak ügyeskedni.

Azt nem kell mondanom, hogy mennyire idegőrlő azt látni, hogy az NB I felé törekvő csapatunkon kifog az egyik utolsó helyen kullogó alakulat. Több szurkolótársamnak is ambivalens érzése van a csapattal kapcsolatban.

Nyilván nyertünk most is, de ez még mindig nem NB I-es csapat. Az is nyilvánvaló volt, hogy a Békéscsaba 60 perc után el fog fáradni.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Fordulás után az első percben komoly, gyors támadásokkal rohamozott az ellenfél. Pár percig idegeskedhettünk is, hogy ne kapjunk gólt. Szerencsére a védelmünk és a kapusunk Rácz Gergő, mindig résen voltak.

Órányi játék után viszont beigazolódott, amit többen is gondoltunk, hogy elfáradnak az ellenfél játékosai. A 64. percben Mikló, a Békéscsaba védője elcsúszott a tizenhatosukon belül, és kézzel blokkolta Stieber lövését. A bíró habozás nélkül ítélt tizenegyest. Németh Krisztián viszont fölé rúgta, így nem tudta megbüntetni a csabai védő hibáját.

Ezt követően viszont kiszakadt a gólzsák…

A 64. percben szépségdíjas támadás után, Stieber tekert ballal a hosszú felső sarokba. Ezzel 1-0 lett az állás.

A 79. percben Zuigéber bombázott a békéscsabai kapuba. 2-0.

Teltek múltak a percek, haladtunk lassan a lefújás felé. A többség már várta, hogy vége legyen, mert eredményes, de idegtépő játékkal nyertünk. Dobosunk a mi, és maga szórakoztatására, még Mike Portnoyt is megidézte egy dobszolóval.

Ezen a ponton bedobtam, hogy lassan átnevezhetnénk magunkat „2-0 FC”-re, ha már minden meccset mostanában ennyire nyerünk meg. Ezzel azt hiszem az egész tábor kiegyezett.

Erre a 88. percben Némó a korábbi hibáját javítva, közelről a kapuba pöckölte a labdát, így beállította a 3-0-s végeredményt.

MECCS UTÁN

Levezetésként szokásosan beültünk a Netovábba kibeszélni a mérkőzést. Többen egyetértettünk abban, hogy még Stieber gólja után is 1-0-ra számítottunk.

A 3-0-s eredmény egy dolog, de a csapat azért megkímélhetné azon kevés szurkolók idegrendszerét, akik még az utolsó utáni csapat ellen is, a legmélyebb ponton is vállalják, hogy kék-fehér a szívük, és mindig-mindenkor kiállnak az MTK-ért.

MECCS EMBERE: STIEBER ZOLTÁN

Nem kérdés, hogy Stieber játszott a legjobban. A 60. percben történt becserélése sorsdöntő volt. Vitt valami életet a játékunkba. Ennek 3 gól lett az eredménye. Gyakorlatilag a hátán vitte a csapatot…

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga, 23. FORDULÓ

MTK-BÉKÉSCSABA 3–0

MTK

Rácz G. – Poór (Varju, 83.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Mezei Sz. (Stieber Z., 60.), Kata – Bognár I. (Kocsis G., 82.) – Kovács Mátyás, Németh K., Zuigéber Á. (Palincsár, 86.).

Vezetőedző

Horváth Dávid

BÉKÉSCSABA

Póser – Puskás G., Albert I. (Fazekas L., 86.), Bora, Mikló – Váradi Á. (Hamed, 73.), Zvara L. (Illyés T., 86.), Kitl M., Horváth P. – Czékus (Farkas B., 73.), Lukács R. (Máris D., 65.).

Vezetőedző

Brlázs István Gábor

Gólszerzők

Stieber Z. (67.), Zuigeber (78.), Németh K. (87.)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC