nb1.hu

KTE-MTK: hiába a magyar nyelv dominanciája, ismét remekelt a győztes típusú szerb

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitómeccsén a Kecskemét és az MTK csapott össze a Széktói Stadionban december 2-án, szombaton délután. Csapatom 2-1-re győzött, ezzel a hatodik helyre lépett előre a tabellán, és növelte a különbséget a kiesőzónával szemben. A rossz időjárás és a pálya állapota miatt a játék nem volt túl színvonalas, de a szurkolók így is kitettek magukért. A meccsbeszámoló következik.

ELŐZMÉNYEK

Sokan tudják, hogy az elmúlt hetek nagy esőzései miatt a Széktói Stadion gyepszőnyege teljesen felázott, mivel elavult a vízelvezetése. A Kecskemét, Ferencváros elleni meccsen is láthattuk, hogy a játék néhol inkább „iszapbirkózásra” hasonlított, mint focira. Számítani lehetett rá, hogy ez a meccs sem lesz sokkal jobb. A kecskeméti klub annyit tett, hogy lefóliázta az egész pályát, hogy megóvja a további csapadéktól. Pár szurkolótársammal viccesen megjegyeztük, hogy Kecskeméten egy kis időutazásban lesz részünk, és a 90-es évek magyar fociját élhetjük át újra a rossz minőségű pálya miatt.

Fotó: MTK Budapest

VÁLTOZTATÁSOK

Ki kell emelnünk, hogy csapatunkban Varju Benedek kezdett a jobboldali szélsővédő posztján. Ez egy meglepő, de pozitív döntés volt a vezetőedző részéről. Úgy gondolom, hogy ez egy bátor lépés volt Horváth Dávidtól, és sokkal jobb volt így ezen a pályán, mint ha Kovács Matyi lett volna a felfutó szélsővédő.

Továbbá másik fontos dolog, hogy Németh Krisztián újra meccskeretben volt nálunk, és a cserepadon kapott helyet, majd beállt. Másik nagy változtatás volt a kezdőcsapatban, hogy Spalek hosszú idő után játszhatott, mégpedig csatárként.

ELSŐ FÉLIDŐ

A játékot a hazai csapat kezdte lendületesebben, de az első tíz percben a védelmünk mindig odaért a helyzeteknél. Az első gólra nem kellett sokat várni, de mi örülhettünk neki, nem a kecskemétiek. Szabó Alex felrúgta Bognár Istvánt a saját tizenhatosukon belül. A játékvezető jogosan ítélt büntetőt. Ezt Nemanja Antonov értékesítette. Ezzel hamar megszereztük a vezetést!

Egyáltalán nem volt meglepő, hogy egy ilyen pályán nehezen alakult ki folyamatos játék. A labda pattogása sem volt a szokásos. Mindkét oldalon kevés volt a pontos passz, sikeres átadás. Látszott, hogy mi arra készültünk, hogy fizikálisan fölényben tudjunk lenni. Ezért jó döntés volt Varju játszatása szélsővédőként, Ennin szerepeltetése a kezdőcsapatban. Így védelemben és támadásban is több olyan játékosunk volt, aki jó az egy az egyekben, a párharcok megnyerésében, a labdatartásban.

A szabálytalanságok terén is meglátszott a szokatlan helyzet. Hozzá kell tenni, hogy a bíró sem fukarkodott lapokkal. Az első játékrészben az MTK-nak 3, a KTE-nek 2 sárga lapot osztott ki.

Az első félidő tehát ebben a szellemben telt el, míg nem már közeledtünk a szünethez, Kocsis Gergő védőnk kezezett a tizenhatosunkon belül, a játékvezető kisebb hezitálás után megadta a büntetőt. Horváth Krisztofer a hazaiak válogatott csatára magabiztosan berúgta azt. Ezzel 1-1-es állással mentek pihenni a csapatok.

Szünetben a büfénél

Amíg a játékosok felkészültek a második félidőre, addig mi a vendég büfénél erősítettünk sörrel vagy teával az elkövetkező 45 perc szurkolására. Megkérdeztük az igen csinos büfés lánytól, hogy miért szerényebb a büfé kínálata, ő pedig kedvesen elmondta, hogy például szendvicseket csak nagyobb meccsekre készítenek, de azt se sokat. A sörcsapot is csak akkor kapcsolják be, ha legnagyobb szurkolótáborok érkeznek. Ez teljesen érthető, de a lány még megjegyezte, hogy lehetne kávé is, de nem érti, miért nincs.

Második félidő

A második félidőt lendületesen kezdtük. Óriási helyzetünk volt rögtön, Spalek veszélyes lövéssel próbálkozott, de Belényesi kapus bravúrral védett. Az 59. percben Varju kiharcolta a mérkőzés harmadik büntetőjét, a videóbíró rövid idő után megerősítette az ítéletet. Antonov ismét higgadtan a jobb alsóba lőtte a labdát. Újra vezettünk! Csapatunk ezután sem fáradt el, annak ellenére, hogy a Kecskemét a hátralevő fél órában mindent megtett az egyenlítésért.

Horváth Dávid mester jól cserélt. Először Némót hozta be Spalek helyett, majd Kovács Matyit küldte fel a pályára. Nagy dicséret illeti, hogy Matyit végre az igazi szerepkörében használta a vezetőedző, támadó középpályásként. Ez a képességeinek megfelelő poszt. A jó összjátékhoz kellett már Némó is. Azt gondolom, ezek után nem sok minden állhat egy Némó, Kisbogesz, Kovács Matyi trió útjába. Remélhetőleg Némó nem sérül meg újra.

Ezen a mérkőzésen jól mozgott, nem tűnt fel, hogy küszködne a játékkal, még egy ilyen pályán sem. Az utolsó percekre Kosznovszky Márk érkezett még csereként, aki szintén újra az eredeti pozíciójában játszhatott a középpályán. A Kecskemét most kifogott a saját pályáján. Elhoztuk a három pontot a Hírös Városból!

A MEZŐNY LEGJOBBJA

Számomra egyértelmű, hogy Antonov volt a meccs embere. Nem csak azért, mert higgadtan belőtt két büntetőt (ez sem kis feladat), hanem azért is, amit hozzáadott a játékunkhoz. Balszélső védőként óriási részt vállalt mind a védekezésben, mind a támadásokban, ahogy ezt ma is megtette. Horváth Dávid vezetőedzőnk úgy nyilatkozott az MTK TV-nek az Antonovról készült rövid riportban, hogy ő egy győztes típusú játékos. Ugyan nehezen illeszkedett be eleinte, mert az öltözői nyelv inkább a magyar, de ősz végére abszolút megtalálta a helyét a csapatban.

Antonov a riportban elmondta, hogy fiatalon balszélsőként játszott, de az edzői úgy látták, balhátvédként jobban ki fog tudni bontakozni, és 15-16 éves korától már balbekként játszott. Nálunk balszélső védő a 3 belső védős rendszer miatt, és így sokkal összetettebb az ő szerepköre, de láthatóan jól megoldja ezt a feladatot.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC