nb1.hu

Konok elnök, profi amatőrök, fapados meglepetés – ismét Cipruson az FFC

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Cipruson készül a BLSZ III. osztály 2. csoportjában szereplő Tempó FFC a tavaszi szezonra. A srácok ciprusi mindennapjairól helyszíni élménybeszámolókkal jelentkezik az NB1.hu!

NEHÉZSÉGEK

A labdarúgó egyesületeket sújtó megnövekedett kiadások, a drasztikusan megemelkedett rezsiárak miatt egyre több amatőr labdarúgóklub küszködik anyagi nehézségekkel. Bőven akadnak olyanok is, amelyek a megszűnést vagy a visszasorolást sem tudták elkerülni. Elég csak a nagy múltú Vác, a Balassagyarmat vagy a Makó példáját említeni. A Ferencvárosi Football Club viszont idén is útra kelt és Magyarországtól igen távol készül a „BLASZ három” folytatására.

AZ UTAZÁS

Csoma Gábor, az FFC játékos-elnöke is elismeri, hogy az idei edzőtábor megszervezése jóval nehezebb és anyagilag megterhelőbb volt az egyesületnek, mint az egy évvel ezelőtti túra. Viszont azt is örömmel konstatálta, hogy a klub játékosai nemcsak a pályán állnak ki egymásért, hanem azon kívül is, hiszen a megemelkedett költségeket a szponzorokon kívül a labdarúgók dobták össze. Ki-ki lehetőségeihez mérten, közös terhet vállalva ezzel a sportegyesülettel.

A csapat csütörtök délután indult útnak Ferihegyről. A játékosok mellett a leghűségesebb szponzorokkal kiegészült szakmai stábbal, összesen mintegy 28 fővel.

A pusztító és tragikusan sok halálos áldozatot követelő törökországi földrengés Cipruson is érezte hatását. A csapatot váró szponzor (www.ciprusiingatlanok.hu) viszont biztosította a zöld-fehér küldöttség biztonságát a Törökországtól kb. 70 km-re, délre fekvő szigeten.

A ciprusi „fapados” járat, (ami a tervezettnek megfelelően szállt le a Lárnaka nemzetközi repülőtéren) előrelátóan fogadta a magyar küldöttség tagjait. Fedélzetén a minden utas számára elérhető magazinjukban külön oldalalakat szenteltek a magyar rekordbajnoknak…

Az időeltolódás, illetve a reptértől a szállásig tartó mintegy másfél órás buszút miatt csak késő este érkezett meg a csapat a minden igényt kielégítő Courtyard Long Beach Holiday Resort nevet viselő komplexumba. A vacsorára még így is jutott idő a készséges helyieknek köszönhetően.

AZ ELSŐ ESTE

Az együtt töltött késői estebéd után a gárda vezetőedzője, Tóth Balázs és a klub játékos-elnöke, Csoma Gábor gyors megbeszélés után az ágyba is parancsolta a játékosokat.

Pénteken a már hagyományosnak nevezhető, reggeli, tengerpari futás és egy délutáni konditermes foglalkozás vár(t) a fiúkra.

ELNÖKI REAKCIÓ

Az FFC keretét kizárólag a FTC szimpatizánsai alkotják. Az egyesület működését a saját erőforrásaiból, valamint tagsági díjakból és a csapatot kitartóan támogató szponzori felajánlásokból fedezi.

Minden létező körülmény nehezítette az idei utunkat, de a klubnál mindenki tisztában vele, milyen makacs ember vagyok, amit a fejembe veszek, attól nem tágítok és véghez viszem az általam elgondoltakat

– mondta az elnök.

„Nagyon nagy dolognak tartom, hogy egy amatőr csapatnál ilyen profi színvonalú edzőtáborozást sikerül összehozni, most már másodszor. Köszönöm ezúton is támogatóinknak és a játékosoknak! De nem nyaralni jöttek a srácok! Kemény napok várnak rájuk, mert bizony a feljutást is a fejembe vettem, és igen makacs ember vagyok…”.

A JÖVŐ

Az a bizonyos feljutás korántsem tűnik lehetetlennek a zöldek számára. A Tempó FFC KFT. második (azaz feljutó) helyen várja az őszi megmérettetéseket. Két ponttal lemaradva az éllovas II. Kerület UFC második számú csapatától!

Az NB1.hu a helyszínen követi végig a FFC szigetországi kalandjait. Képekkel és videókkal is tervezünk beszámolni a felkészülésük részleteiről. továbbá bemutatja a csapat otthonául szolgáló (Courtyard Long Beach Holiday Resort) létesítményt és természetesen tudósítunk az edzőtábort színesítő, még szervezés alatt lévő edzőmérkőzésekről is.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC