nb1.hu

Kirándulás a csákvári erdőben, miközben Noé bárkájára még nem volt szükség

A forduló előtt listavezető csapatunk gól nélküli döntetlent játszott vasárnap a kiesés elől menekülő Aquital FC Csákvár otthonában. Visszaestünk a második helyre, mert a DVTK 5-1-re legyőzte a Szentlőrincet. Lemaradásuk 1 pont a DVTK mögött. 

A TÚRA

Utunk a csákvári focipályához nem volt zökkenőmentes, a szó szoros és átvitt értelmében. Már a célegyenesben jártunk, mikor a legendás csákvári erdőben eltévedtünk, és túlmentünk a bejárathoz vezető úton. De végül sikeresen elértük a Tersztyánszky Ödön Sportközpontot.

A kirándulás hangulatához kijárt végre a remek tavaszi idő is. Minden magyar szurkolónak mondom, hogy élvezze ki a jó időt amíg lehet, mert jövő héten már valószínűsíthetően nyakunkba szakad Noé bárkája.

HADRENDÜNK

Horváth Dávid mesterünk most támadóbb felállásban küldte pályára játékosainkat, mint szokta. A bevett 4-2-3-1-es formáció helyett, most a 4-1-2-3-as felállást részesítette előnyben.

Ebből is látható volt, hogy gólgazdag mérkőzésre készítette fel a fiúkat, ami végül sajnos elmaradt.

Hozzátenném, hogy rendkívül vékony kispaddal álltunk ki. Csak hét cserejátékos állt Horváth Dávid rendelkezésére. A helyzetünket az sem könnyítette meg, hogy Stieber aznap reggel lebetegedett, így egy kulcsember esett ki, aki fontos szerepet játszhatott volna a támadásainkban.

Továbbá a vezetőedzőnk nem számíthatott a DVTK elleni bajnokin lesérülő Rácz Gergőre és Poór Patrikra sem.

Ilyen korlátozott lehetőségek tükrében érthető, hogy miért nem tudott jobban belenyúlni a meccs menetébe és felfrissíteni csapatunkat.

A MECCSEN TÖRTÉNTEK

Csapatunk gyors rohamokat indított, a Csákvár bunkerbe állt védelmével szemben. Eleinte nem sikerült áttörni ezt a masszív falat, de az első félidő derekára mind Kovács Matyi, mind Zuigeber Ákos előtt lehetőség nyílt a gólszerzésre. Sajnos nem éltek vele. Hozzá kell tennem, hogy ha sikerült is kapura lövésig jutnunk, akkor az ellenfél kapusa, Zelizi Patrik minden próbálkozásunkat hárította. Élete meccsét fogta ki…

Volt, hogy egymás után 3-4-szer állta a sarat a lövési kísérleteinkkel szemben.

Végig támadófocit játszottunk. Ez tetszik a szurkolóknak. Némó még a Csákvár ellen is megvillantotta pár megmozdulásával azt a tudását, amiért méltán került külföldre anno.

Érezhető volt, hogy a Csákvár végig be fog zárkózni ellenünk és a kontrákra fog építeni, de a második játékrész első felére kinyílt a hazai csapat.

Itt adott volt a lehetőség arra, hogy több párharcot megnyerve vagy kevés passzal gyorsan felfejlődve a kapujuk elé kerülhessünk. Sajnálatos módon a helyzetkihasználáson mindig elbuktak a próbálkozásaink.

A második félidő végére kicsit szétszakadt a pálya annak eredményeként, hogy a fáradó csákváriak nem tudtak sokszor visszaérni a védekezésre. Viszont gól ekkor sem született. Támadóink többször feleslegesen túltrükközték a támadásokat, és addigra már vissza tudott állni a csákvári védelem.

Így 0-0 lett a párharc vége, amelynek sok szurkolótársam méltán nem örült.

Én viszont azt gondolom, hogy a feljutásunk már eldőlt. A DVTK elleni kulcsmérkőzésen túl vagyunk. Egy ilyen megingás belefér. Ha a Szpari, és a Győr ellen is botlunk, akkor lesz szerintem érdemes elgondolkozni.

Ha van valami, amit biztosan már most megtanultam, amióta én is blogolok az NB1.hu-n az az, hogy mindig egészben kell kezelni az aktuális bajnokságot, és a bajnoki szereplést.

Nem szabad egy-egy meccsnél leragadni, és mindig minden esetben mögé kell látni egy adott edzői döntésnek (pl.: kezdőcsapat összeállítás, mikor jönnek a cserék be stb.).

A VAKONDTÚRÁSOK

Meccs közben felfedeztünk pár szurkolótársammal, hogy vakondtúrásokon szurkoltunk. Azon gondolkoztunk, hogy mi lenne, ha a pályán játék közben kidugná a fejét egy vakond. Adott esetben pont akkor, amikor odaesik a labda is. Nos ez nem történt meg.

Az időjárás, a vadregényes táj és a túra príma volt. Az eredmény nyilván hagy maga után kívánnivalót, de ez nem ingathat meg bennünket.

Mennünk kell előre, tovább a feljutásért!

Hajrá, kékek!

EDZŐI ÉRTÉKELÉSE

“Kellemetlen ellenfél volt a Csákvár, de a játékosaimon azt láttam, hogy nem fogták vissza magukat, nem ezen múlt a végeredmény. Ezúttal is győzelemre játszottunk, a három pont megszerzéséhez kellő mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki. Sokszor csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy betaláljunk és így megtartsuk győzelmi sorozatunkat. Rúgott gól nélkül így az egy pont lehetett a maximum, de ehhez is ébernek, fegyelmezettnek kellett lenni hátul, hiszen a hazaiak sem adták fel a gólszerzés lehetőségét. A legtöbb szituációt jól levédekeztük, hiszen a védekezésben megfelelően koncentrációval játszottunk, ezért lehetett ez a meccs 0-0.”

Jegyzőkönyv

Merkantil Bank Liga
28. Forduló

CSÁKVÁR–MTK BUDAPEST 0–0

Csákvár

Zelizi – Alaxai (Dulló, 74.), Vaskó, Karacs, László N. – Posztobányi (Torvund, 63.), Gazdag V. (Janyickij, 74.), Mészáros D. – Tamás N., Hornyák, Komáromi (Baracskai, 29.; Körmendi, 74.).

Vezetőedző

Tóth Balázs

MTK

Csenterics – Varju, Kocsis G., Bobál D., Vadnai – Kata – Bognár I., Zuigeber Á. (Palincsár, 79.) – Kovács M. (Zsóri, 68.), Németh K., Spalek (Mezei, 52.).

Vezetőedző

Hováth Dávid

KÉPGALÉRIA

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC