nb1.hu

Kínlódás a Hidegkutiban: szurkolói reakciók

Kínkeserves győzelemmel tartotta otthon az MTK Budapest a három pontot, a Credobus Mosonmagyaróvár (1-0) ellen. A játékunk is másodosztályú volt, szurkolótársaim jogosan elégedetlenek emiatt.

Ami pozitívum, hogy mindkét riválisunk botlott. A Pécs ikszelt a Csákvár (1-1) ellen, a Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Kazincbarcikán, így a lemaradásunk az éllovastól már csak 2 pont.

ELSŐ FÉLIDŐ

Ezen a mérkőzésen a sajtószekcióból figyelhettem szeretett csapatom játékát. Pár szurkolótársam a lefújás után meg is jegyezte, hogy az igazi történések mindig a B oldalon, az ultraszektorban történnek.

Az első tíz percben tapogatózó játék zajlott mindkét csapat részéről. Egy kósza óvári lövési kísérleten kívül az első negyedóra eseménytelenül telt el. Csapatunk nagyon lassan, mondhatni „gyökkettővel” építette fel támadásait, amelyeket könnyedén le tudott védekezni az ellenfél. Középpályásaink se Némethet, se Zuigebert nem tudták megjátszani rendesen.

Az első komolyabb helyzetig 23 percet kellett várni. Harminc méterre a mosónmagyaróvári kaputól, szabálytalanság miatt jutottunk szabadrúgáshoz. Bognár István a labdát a kapus kezébe lőtte, így nem született meg a vezető gól.

Öt perccel később viszont a fiúk megtalálták a rést az ellenfél védelmén, és egy szép gyors passzos összjáték végén Némó lőtte el a labdát balra. A kapus tehetetlen volt. A gólpasszt Mezei jegyezte. 1-0!

Ezután még egy góllal mehettünk volna. Kovács Matyi elképesztő gyorsasággal hagyta ott emberét és tört a kapura, ám kisodródott, és éles szögből nem tudott a kapuba találni.

Matyi nagyon gyors játékos, többször is otthagyta az ellenfél védőjét bal szélen. Az ilyen megoldások a labdarúgás egyik legszebb mozzanatai.

Az első félidőt így 1-0-val zártuk.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Ezt a félidőt jó iramban, tempósan kezdtük, és úgy nézett ki több gólosra is növelhetjük előnyünket. Ennek viszont a szöges ellentéte vált valóra. Noha gólt nem kaptunk, de helyzet-helyzet után következett a részünkről az első 10 percben, de mégse sikerült több gólt szereznünk. Miközben a nézők tűkön ülve várták a további találatokat, de mindhiába.

A csapat a második félidő további részében ráült az eredményre, és nem történt effektíve semmi. Több idős szurkoló a lelátóról nehezményezte, hogy a vezetőedző miért nem frissíti fel csapatunkat egy-két cserével. Ez nekem is eszembe jutott, de ránézve vékony kispadunkra, kicsit meg voltam lőve, hogy kit lenne érdemes becserélni.

Egy óra játék után ellenfelünk láthatóan elfáradt, ez egyébként sok magyar, másodosztálybeli csapatról elmondható. Ennek ellenére sem lett gólszerzés szempontjából potensebb a játékunk.

Hetvenöt perc úgy telt el, hogy Horváth Dávid mester nem hozott játékba új embert. Ez érhetetlen volt nem csak számomra, de több szurkoló is meg volt hökkenve ezen a tényen…

Végül a 80. percben cserére szánta el magát a vezetőedzőnk. Palincsár váltotta Mezeit. Véleményem szerint Bognárt kellett volna inkább lehozni. Mezei ma magához képest kifejezetten jól teljesített. Molnár Ádin is lehetőséget kapott pár perc erejéig. Őt is be lehetett volna korábban hozni.

Talán ez volt az eddigi legvérszegényebb mérkőzés, mióta Horváth Dávid átvette a stafétát Bognár Györgytől. Abban lehet reménykedni, hogy a DVTK elleni rangadóra tartalékolunk. De mi az MTK vagyunk. Minden meccsen 100%-ot kellene hozni.

Ultratársaim legalább töretlenül szurkoltak, ők tudják mi az az MTK. Ők a maximumot hozták…

SZURKOLÓI REAKCIÓK

A meccs után szokásosan átmentünk a Netovábba levezetni, kibeszélni a pályán történteket egy sör mellett. Több szurkolótársamban is kérdések vetődtek fel. A gólunk előtt miért nem volt támadójátékunk? Kisbogeszt miért nem cserélték le, Horváth Artúrra? Molnár Ádin miért nem kapott több időt arra, hogy megmutassa, mit tud?

Megannyi kérdés, és nincs válasz.

Mindenki megállapodott abban, hogy botrányos volt a második félidő, és többen inkább nem is kommentálták a látottakat. Páran igyekeztek a pozitívumokat meglátni, például azt, hogy 5 meccse nem kaptunk gólt, a DVTK vereséget szenvedett. Továbbá páran kiemelték Kovács Matyi játékát is.

JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA

25. FORDULÓ

MTK–MOSONMAGYARÓVÁR 1–0

MTK

Rácz G. – Varjú, Szépe, Bobál D., Vadnai – Kocsis G., Mezei (Palincsár, 81.) – Bognár I. – Zuigéber Á. (Kapronczai, 86.), Németh K., Kovács M. (Molnár Á., 91.).

Vezetőedző

Horváth Dávid

MOSONMAGYARÓVÁR

Heinrich – Simita, Debreceni, Deák I., Horváth K. – Vukasovic (Sajbán Máté, 78.), Végh B. – Korbély (Jasarevic, 70.), Gáncs (Tifán, 78.), Szalka (Illés D., 78.) – Nagy Z. (Mayer Á., 57.).

Vezetőedző

Horváth Csaba

Gólszerző

Németh K. (28. perc)

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC