nb1.hu

Ciprusról jelentjük: tengeribetegség, magyar Hey-Ho és a fizetési igények

Mint az NB1.hu megújult blogszekciójában többször is jeleztük: a tavalyi évhez hasonlóan idén is Cipruson edzőtáborozott a BLSZ III. osztály 2. csoportjában szereplő Tempó FFC. Az összetartásról  folyamatosan a helyszínről tudósítottunk. A linkre kattintva visszakereshető az összes eddigi bejegyzés.

A KATASZTRÓFA

Mint beszámoltunk róla, a Törökországban bekövetkezett és a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés miatt, Ciprus északkeleti részén egyhetes nemzeti gyász hirdettek.

A természeti katasztrófa után, a területen folyamatosan megemlékezéseket és gyászszertartásokat tartottak, így a BLSZ II-be vágyó zöld-fehér egylet vasárnapra tervezett felkészülési találkozója is elmaradt.

SZÁRAZFÖLDI TENGERIBETEGSÉG

Ami viszont nem maradhatott el a keret tagjai számára, az a kötelező, és legkevésbé kedvelt reggeli futás volt, így a hétvége utolsó napja is pár kilométeres távval indult Pinte Józsefék számára a homokos tengerparton.

Egy-két FFC játékos a szárazföldön elkapott „tengeribetegségre” hivatkozva próbált mentesítést kérni a korai futás elől, de a rutinos vezetőedző, Tóth Balázs a különös kór felbukkanása ellenére sem adott felmentést a foglalkozás alól…

A parti program után, szinte egyből az edzőpályára vezetett a zöld-fehérek útja, ahol labdás gyakorlatokat végeztek, illetve 3-3 fős csoportokban dolgoztak kapura a labdarúgók.

VEZETŐEDZŐI ZÁRÓÉRTÉKELÉS

Egy-két sistergős bomba között, Csoma Gábor a Tempó FFC játékos-elnöke értékelt
honlapunknak.

„A vasárnapi foglalkozás az edzőtáborunk utolsó edzése volt. Este csapatösszetartás várt a fiúkra, ahol megköszöntük egyik legfőbb szponzorunk, a ciprusiingatlanok.hu-nak, hogy az idei út is létrejöhetett, hétfőn pedig korán útra keltünk és a Páfoszi Nemzetközi Repülőtérről tértünk haza.

Szerdán és csütörtökön edzésünk van, szombaton pedig a Turával játszunk edzőmeccset, gőzerővel készülünk tehát tovább a márciusi folytatásra.

Az őszi szezont öt győzelemmel zártuk. Nagyon örülnék, ha ezt a szériát tovább tudnánk nyújtani tavasszal. Nem látok más forgatókönyvet, csak azt, hogy a bajnokság végén magasabb osztályba lépünk. Egy játékos érkezett most hozzánk, de az FFC-nél az az alapelv, hogy nincsenek fizetett játékosok, sőt mi havonta tagsági díjat szedünk be a keret tagjaitól.

Évről-évre rengeteg labdarúgó keres meg engem, hogy szívesen hozzánk igazolna, de az első kérdéseik között leggyakrabban a pénz szerepel… Sok csapatnál vannak komoly összegeket felvevő játékosok, a Tempó FFC-nél, ez nem fog előfordulni”

– mondta a játékos-elnök.

A tréninget pár kör kocogás zárta a csapat, a gárda vak masszőrének vezetésével.

MAGYAR HEY-HO

Az edzés után, a hotelbe visszaérve, kis pihenőt kaptak a játékosok. Utána az utolsó, közösen eltöltött vacsora közben, a helyiek népszerű itala, a Zivaniya (ciprusi törkölypálinka) is megrendelésre került. A később csak Hey-Ho-ra keresztelt és ily néven is kért italnak köszönhetően jó hangulattal és igen fáradt izomzattal zárult a Tempó FFC második ciprusi edzőtábora.

A magyar küldöttség épségben tért vissza Magyarországra és nagyon köszönik az blog olvasóinak pozitív visszajelzéseit.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC