nb1.hu

Ciprusról jelentjük: a vak gyúró és egy fontos átigazolás története

Mint az NB1.hu megújult blogszekciójában már jeleztük: a tavalyi évhez hasonlóan idén is Ciprus törökországi részén edzőtáborozik a BLSZ III. osztály 2. csoportjában szereplő Tempó FFC.

EDZÉSBEN

A szombati napot is tengerparti futással indította a Tempó FFC. Kora délután a szállodától, Yeni Iskelétól nem messze fekvő Eray Vudali stadionba vezetett Bőhm Patrikék útja, hogy a labdák is betölthessék a nekik szánt szerepet.

A közös bemelegítés után Tóth Balázs vezetőedző két csapatra osztotta a játékosokat, és kizárólag kétkapus játék szerepelt a programban, igaz, az különböző érintésszámú megkötésekkel.

ÉRTÉKELÉS

A korábban Kanadában is futballozó, 57 éves vezetőedző az edzőtábor közepén értékelt honlapunknak.

Örömteli, hogy itt lehetünk és köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy egy amatőr egyesület ilyen körülmények között edzőtáborozhasson Cipruson

– kezdte a szakvezető.

„A játékosok becsülettel dolgoznak az edzéseken, már most látszik ugyan, hogy fáradtak az izomzatok, de ez természetes. De a fizikai felkészülésnél sokkal fontosabb számomra ennek a túrának a közösségformáló ereje.”

A közös utazás, az ugratások, a zrika, a sztorik, amik majd elő-előjönnek akár évek múlva is, ez az, ami igazán fontos.

Persze, megvan a célkitűzés, célok nélkül nincs is értelme amatőr szinten sem a sportnak, de azt gondolom, bőven benne van ebben a keretben a BLASZ II-be jutás. Csapatunk komolyan erősödött, hiszen Hatvanból hozzánk érkezett a 32 éves Surányi Gábor, aki a Vác és a Puskás Akadémia utánpótlás csapataiban nevelkedett, később megfordult a Kecskemét, a BKV Előre és a Mezőkövesden színeiben is.

107-szer lépett pályára az NB III-ban és 66-szor az NB II-ben, olyan tapasztalata van tehát, ami nekünk szó szerint aranyat érhet, és irányító középpályásként pontosan tudja, mikor kell gyorsítani vagy épp lassítani a játékot.

Tavaly ilyenkor az 5. helyen álltunk és végül épphogy csak lemaradtunk a feljutásról, most olyan pozícióban vagyunk, ami magasabb osztályt ér. De nem szabad elhinnünk, hogy már megvan a feljutás, és ezt nem is fogom engedni senkinek” – foglalta össze a közeli és távolabbi terveket Tóth Balázs.

Az egy órán át tartó játék után a kötelező nyújtás, a nap hátralevő részére pedig a pihenés várt a játékosokra.

KIKAPCSOLÓDÁS

Ezt volt, aki a medencéknél töltötte, más a szaunát választotta kikapcsolódásként, de a legtöbben a csapatot elkísérő masszőrt keresték fel.

Ádám nem csak a fáradt izmokat lazítja el, hanem a rekeszizmokat is karban tartja, hiszen ő a csapat mókamestere is egyben. Az FFC tagjai pedig felváltva segítenek a 33 éves, vak gyúró mindennapjaiban és a klub a közel két éve az FFC-nél dolgozó masszőr utazásának költségeit is magára vállalta.

KISVÁRDA-FRADI

Természetesen Magyarországtól távol sem maradhatott NB I-es foci nélkül a csapat, gyorsan feltalálták magukat a játékosok, és a szálloda bárjában is a Kisvárda-Ferencváros mérkőzés került képernyőre a szálloda többi vendégének legnagyobb örömére.

Barátságos mérkőzésre ugyanakkor a tervezettek ellenére sem kerül sor. hétfői tragikus törökországi földrengés miatt, hivatalosan is nemzeti gyászt rendeltek el a szigetország „török” részén. Mindenhol megemlékezések és szertatások folynak, nemzeti lobogókat is félárbocra engedték.

Így a tervezett barátságos találkozóra nincs most lehetőség az Észak-Ciprusi Török Köztársaság területén. A felkészülési meccsek helyett edzés vár majd a BLSZ III-as csapatra.

Az NB1.hu a helyszínen követi végig a FFC szigetországi kalandjait, képekkel és videókkal is tervezünk beszámolni a felkészülésük további eseményeiről.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC