nb1.hu

Az Eszéknek sikerült az, ami a ZTE-nek nem! – beszámoló a Kisvárda elleni vereségről

Az Osijeknek sikerült az, ami nekünk nem. A horvát csapat háromgólos hátrányból fordított, mi viszont nem tudtunk válaszolni a korán bekapott gólokra.

ESŐRE HIDEGZUHANY
A pálya öntözésére nem volt szükség, ugyanis a mérkőzés előtt nagy mennyiségű csapadék esett. Sok szurkoló még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán lejátsszák-e a találkozót.
Azonban az eső megállt, a jegypénztárak előtt pedig hosszú sorok alakultak ki.
Elképzelhető, hogy az idén bevezetett klubkártya miatt választották sokan inkább a helyszíni jegyvásárlást. Még a mérkőzés előtt húsz perccel is kb. harminc-harminc szurkoló várt pénztáranként, és voltak olyanok, akik mire a stadionba értek, már a korán kialakult kettő-nullás végeredményt látták az eredményjelzőn.

A GYENGE KEZDÉS OKAI
Támadásaink rendre elakadtak, a védelmünkbe becsúszó hibák pedig kapott gólokat eredményeztek.
Mindkét találat elkerülhető lett volna, látszott az, hogy az Eszék-meccs miatti pihentetés következtében hiányzott a gyorsaság védelmünk szélein.
Az ellenféltől Czékus és Spasic is agilisan játszott, Mesanovic pedig értékesítette a helyzeteket, az első félidőben nem voltunk képesek megakadályozni a várdai támadókat.
És ugyan sok helyzetet alakítottunk ki, nem tudtuk azokat értékesíteni, hiányzott játékunkból a hatékonyság.

Az sem könnyítette meg dolgunkat, hogy a kisvárdai hálóőr, Danijel Petkovic már a mérkőzés elejétől kezdve húzta az időt. A második félidőben ezt már megelégeltük, és szakmai stábunktól utasítást kaptak a fiatal labdaszedőink.

BOÉR MEGLEPŐ HÚZÁSA
A két korán bekapott gól után cserejátékosainkat már a 20. percben elküldte melegíteni vezetőedzőnk, Boér Gábor.
Ebből ugyan már látszódott, hogy változás fog történni a félidőben, azonban azt hiszem, arra senki sem számított, hogy az összes cserelehetőségünket kihasználjuk negyvenöt perc leforgása után. A 150. ZTE-meccsén pályára lépő Zoran Lesjakot is beáldozta a mester.

Nem mindennap látni ilyet, hogy ilyen hamar ötöt cserél egy csapat, Boér Gábor még azt is megkockáztatta, hogy kiállítás, illetve sérülés esetén nem lett volna lehetősége cserélni – amire egyébként a felázott talajon bőven lett volna esély.
A sajtótájékoztatón vezetőedzőnk el is ismerte, hogy ez nagyon kockázatos döntés volt, így fejezte ki ezt a rizikós döntést

19-re lapot húztunk a döntéssel, de úgy éreztem, hogy egy kicsit frissíteni és változtatni kell a csapaton.

Cseréinket követően ugyan javult a játékunk, de nem gondolom hogy ez a kezdő tizenegy tizenöt perc leforgása alatt két gólt kapott volna.
Megmaradt azonban a lassú labdajáratás, mezőnyfölényünk pedig meddőnek bizonyult.

POZITÍVUM IS VOLT
Azonban rendkívül jó volt látni azt, hogy a Kisvárda ellen nem csak az egyik szélen voltunk veszélyesek. Meshack mellett Mim Gergely is nagyon lendületes és kreatív játékkal segítette a csapat támadásait, öröm volt nézni a fiatal kölcsönjátékos teljesítményét.

KRUSCSICS DICSÉRTE A FIATALOKAT
A sajtótájékoztatón lehetőségem volt megkérdezni a Kisvárda vezetőedzőjét, Milos Kruscsicsot a zalaegerszegi nevelésű Körmendi Kevinről, aki csereként lépett pályára.
Elmondta, hogy nagyon tehetséges játékosnak tartja, akivel számolni fog a szezon folyamán, hiszen különösen fontosnak tartja a fiatalok szerepeltetését. Kiemelte, hogy Újpesten Csoboth, Csongvai és Katona volt az, akivel együtt dolgozott, most pedig Czékus és Körmendi azok a fiatalok, akinek majd a válogatottnak is szüksége lehet.
A 46 éves szerb szakember pedig először nyert Zalaegerszegen, aki szerint mindig nehéz dolga volt ellenünk.

SZURKOLÓI REAKCIÓ
A mérkőzést követően több szurkoló hangja is beszűrődött a pályára, akik elégedettlenségüket fejezték ki.
Leginkább a mutatott játékot és a keret minőségét kritizálták a fanatikusok.

Valóban fontos lett volna három ponttal kezdeni a szezont, azonban ne felejtsük el, hogy csütörtökön olyan mérkőzést játszik csapatunk, amire tizenhárom évet kellett várni. A nemzetközi porondon vághatunk vissza az Eszéknek, és bőven lehet az esélyünk otthon a továbbjutásra.

KÖSZÖNET RÉVÉSZ ATTILÁNAK!
Ezúton pedig szeretném megköszönni minden ZTE-szurkoló nevében a Kisvárda vezetőségének, különösen a szakmai igazgatójuknak, Révész Attilának azt, hogy elfogadták klubunk kérelmét.
Nekik köszönhetően itthon kezdhettük meg a bajnokságot, így nem kellett átutazniuk játékosainknak az országot oda -és vissza.
A tavalyi fair-play díjat is elnyerő Kisvárda döntésének következtében frissebben és jobb esélyekkel várhatjuk az Eszék elleni Konferencia-liga-mérkőzésünket!

 

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC