nb1.hu

A ZTE Mi vagyunk, a ZTE Ti vagytok!

Legendák, kedvencek

A Ferencváros elleni találkozó előtt klubunk elnöke, Végh Gábor köszöntötte korábbi legendánkat, jelenlegi kapusedzőnket, Vlaszák Gézat az 50. születésnapja alkalmából.
Egy ismerős arc, a válogatott meghívót kapó Demjén Patrik is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, aki még mindig óriási sikernek örvend a ZTE-szurkolók körében.

A napokban a közösségi médiában elterjedt egy kép, ahol klubunk utánpótlásedzője, William Gallas a Honvéd akadémiáján tartózkodik, Kispest szerelésben.
Azonban nem kell aggódnunk, mivel a korábbi legendás francia védő szolgálataira továbbra is számíthat klubunk, aki most is a helyszínen tekintette meg a találkozót. Gallas egyébként leginkább csapatunk utánpótláskorú védőit képezi, és már régóta dolgozik párhuzamosan a Honvéd akadémiáján is.

A lelátó

Míg a hazaiak „A ZTE MI VAGYUNK”, addig a zöld-fehér vendég fanatikusok „A ZTE TI VAGYTOK” molinót feszítettek ki, utalva arra, hogy nem éppen díjazták az ankéton elhangzott „ultimátumot”.

A keret összeállítása

A négy újonnan érkező játékos közül csak Yohan Croizet nem kapott helyet a kezdőben, ami arra enged következtetni, hogy ráfért a keretre az erősítés.
Látszódott, hogy Antonio Mance nagyon jó formában érkezett Zalaegerszegre, ugyanis az 5. percben megszerezte számunkra a vezetést.
Azt hiszem, ennél jobb bemutatkozást még a horvát csatár sem tudott volna magának elképzelni, aki egyébként az egész mérkőzés folyamán harcias volt, és nagy veszélyt jelentett Dibusz Dénes kapujára.
Nem lehetett nem észrevenni azt, hogy a zöld-fehérek rendre a jobb oldalon, Adama Traoréval próbáltak támadni.
A bombaformában lévő támadóra látszódott, hogy készültünk, és Medgyes Sinan mellett Mim Gergely is kivette a részét a védekezésből.
Támadó létére a fiatal szélső – a mérkőzést megelőző statisztikák szerint – eddig 15 megelőző szerelést mutatott be a szezonban. Ez kimagasló mutatónak számít posztját tekintve. De a kölcsönben lévő játékos nem csak a statisztikák utáni böngészésből tűnik ki, hanem a mezőnyből is.
Egy mintaszerű támadást vezettünk végig a mérkőzés 19. percében. Bedi Bence futott el a szélen, és egy tűpontos labdát adott a ZTE szurkolók egyik legnagyobb kedvencének, Mim Gergelynek, aki fejjel szerezte meg második találatunkat.
A saját nevelésű Bedi Bence egyébként az utóbbi időben több sérüléssel is bajlódott, azonban úgy tűnik, hogy sikerült visszaszereznie régi formáját, és ismét kezdőként számolnak vele.
A mérkőzés 24. percében egy óriási bravúrt kellett bemutatni Dibusz Dénesnek, aki épphogy csak hárítani tudott. A nagy helyzetünket követően egy percet sem kellett várni, és tizenegyeshez jutott az FTC. Varga Barnabás magabiztosan értékesített először, majd másodszor is. A második büntetőt okozó szabálytalanságot a helyszínen észre sem vették a szurkolók, ezért értetlenül álltunk azelőtt, hogy Erdős József játékvezető ellenőrzött egy tizenhatoson belül történő szabálytalanságot. A Fradi tehát tíz perc alatt kiegyenlített, de sokkal nagyobb hidegzuhany volt az, hogy az egyenlítést követően egy perc alatt megszerezték a vezetést a zöld-fehérek.
Adama Traoré szemfülesen vette észre, hogy Senkó Zsombor kissé kijött a kapujából, és klasszis mozdulattal jutatta a hálóba a játékszert.
„Játszott a Fradi”, és a vendégszurkolók extázisban ünnepelték csapatukat.
Ezzel szemben a hazai fanatikusok számára igazi hullámvasút volt az első játékrész, akik erős kritikát fogalmaztak meg a játékvezetői döntésekkel szemben.A játékvezetőknél azonban még nagyobb füttykoncertet kapott az ellenfél védője, Samy Mmaee. A védő többször is kimutatott az északi lelátón tartózkodó hazai szurkolóknak, akik nem éppen díjazták tőle ezt a megmozdulását.Az első félidő eseménydússágát mutatja az is, hogy hét perc hosszabbítással zárult a játékrész.

A második félidő nehézségei

Sokan nem értették azt, hogy vezetőedzőnk, Boér Gábor miért cserélte le a mezőny legjobbját, Mim Gergelyt és az első meccsét játszó Medgyes Sinant.
Boér Gábor a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindkét játékosunkat sérülés miatt volt kénytelen lecserélni, ami még inkább megnehezítette helyzetünket.

Miért nem kezdett Gergényi?

A napokban felröppent a hír, hogy Gergényi Bence elhagyhatja csapatunkat. Azonban sokkal inkább fájó lehet az, hogy karrierje szempontjából nem egy előrelépést jelentő klubhoz, hanem egyik közvetlen riválisunkhoz szerződhet. A hírek szerint a Fehérvár Gergényivel szeretné pótolni a Kecskemétre távozó Zeke Máriót, és állítólag a védő szívesen tenné is át székhelyét a Sóstói stadionba.

Potyogtak a Fradi-gólok

Varga Barnabás megszerezte a Fradi negyedik gólját, amivel a válogatott csatár neve mellett már három találat szerepelt az eredményjelzőn.
Szükség volt a változtatásra, ezért Yohan Croizet és Sajbán Máté is pályára lépett, de igazán egyikük sem tudott különösebb veszélyt jelenteni a vendégek kapujára.
Rutinos horvát játékosunk, Zoran Lesjak meggondolatlan becsúszását követően pedig újabb tizenegyeshez jutott a Fradi. A szabálytalanságot elszenvedő Varga azonban nagyon sportszerűen átadta a lehetőségét társának, Adama Traorénak, aki élt is a lehetőséggel, és megszerezte a mérkőzés hetedik találatát.
A mali válogatott támadó azonban ezzel még nem állította be a végeredményt. A mérkőzés 90. percében Zachariassen egy szögletet követően fejelt védhetetlenül Senkó Zsombor kapujába.
„Játszik a Fradi!” –skandálták a Ferencváros szurkolók

Összegzés

Bravúros kezdés után akár háromra is növelhettük volna az előnyünket, azonban egy jogosan megítélt tizenegyest követően visszajöttek a meccsbe a zöld-fehérek.
Egészen megdöbbentő a ténye annak, hogy a Ferencváros tizenegy és fél perc leforgása alatt lőtt három gólt, ami erősen azt jelzi, hogy védelmünket stabilizálni kell.
Erre most meglesz a lehetőség, hiszen következik a válogatott szünet, és a hírek szerint még tervben van egy középhátvéd szerződtetése.
A bajnokságból azonban már eltelt hat forduló, amit Boér Gábor szerint sem lehet semmissé tenni. Csapatunk kiesőhelyen várja a bajnokság újraindulását, és a vezetőedzőnk szerint mondhatni, hogy szinte egy teljesen új csapatot kell építeni.
Kérdésemre Yohan Croizet állapotáról is tájékoztatást adott Boér Gábor. Elmondta, hogy van lemaradása a franciának, de a kvalitása és a játéka nagyon komoly erősítés lesz csapatunk számára.

DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC