nb1.hu

Beszámolók a pénteki felkészülési mérkőzésekről

Budapest - Kikapott az Újpest és a Hali, négyet rúgott a Fradi. VIDEÓ

FC Aktobe – Paksi FC 0-1

 

A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott a többszörös kazah bajnok ellen. Komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Ettől függetlenül jó iramú, hajtós futballt hozott az első negyvenöt perc. A fordulás után még egy lapáttal rátett a Paks, és ennek meg is lett az eredménye. A második játékrészben a kazah csapat egyetlen egy értékelhető támadást sem tudott vezetni, Csertői Aurél csapata csírájában elfojtotta az ellenfél minden kezdeményezését. A Paks szinte egykapuzott, és számos lehetőséget alakított ki, azonban vagy a kapus hárított, vagy épp csak elpuskázta a helyzeteit. A győztes gólt tizenegyesből szerezte a Paks. Koltai ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, épp centerezni készült jobbról, amikor felrúgták. A jogos büntetőt Bertus értékesítette.
(forrás: paksifc.hu)

 

FC Aktobe – PAKSI FC 0-1 (0-0)

G.: Bertus (75.-tizenegyesből)

 

 

Paks: Székely – Bagó, Rodenbücher, Asztalos, Báló – Kesztyűs – Kővári, Nagy R., Szakály D., Balázs Zs. – Bajner. 60. perc: Székely – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Szekszárdi – Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha – Hahn.

 

 

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-LASK Linz 3-4

 

Utolsó beleki felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3-ra alulmaradt az osztrák másodosztályú LASK Linz ellen – adta hírül a klub honlapja

 

Nagyon jól kezdte a meccset a Haladás, a 3. percben Halmosi passza után Németh Márió egy átlépős csellel lefutotta védőjét, beadását Williams hat méterről a kapus felett a hálóba fejelte (1-0). Öt perc elteltével Angyal ívelt át a jobb oldalról a balra, Németh Halmosihoz passzolt, aki Bosnjakot indította, a bal oldali védő az alapvonaltól pontosan középre centerezett labdáját Gaál öt méterről a kapu közepébe továbbította (2-0). Kemény küzdelem folyt a pályán, nem kímélték egymást a csapatok. A 17. percben Németh 23 méteres, balsarokba tartó szabadrúgását az osztrák kapus bravúrral hárította. A 23. percben Iszlai kapott sárga lapot egy véleményes szabálytalanságért. A szabadrúgást Michorl 23 méterről a balfelső sarokba lőtte (2-1). A 35. percben egy kontra után Ranftl tíz méterről a balsarokba helyezett (2-2). A 44. percben Halmosi szépen lőtte el a labdát a védők és a kapus mellett, de a labda elcsúszott a jobb kapufa mellett.

 

Szünet után a 46. percben a jobb szélen futott az osztrákok támadása, a beadást Hinum a jobb sarokba vágta (3-2). Tíz perc múlva Ugrai szép cselekkel becsapta védőjét a balszélen, majd 12 méterről a kivetődő kapus alatt a hálóba gurított (3-3). A 60. percben a jobb szélről, 25 méteres szabadrúgásból Frschl a balsarokba nyeste a labdát (4-3). A sok csere és a terhelés miatt a hajrára kissé felülkerekedtek a linziek, de a 79. percben egy kontra után kis híján egyenlítettek a vasiak. Szőke 30 méteren keresztül vezette a labdát, már csak a kapussal állt szemben, de 18 méterről fölé lőtt.

 

A Haladás játékosai délelőtt még erőnléti edzésen vettek részt, ennek ellenére remekül helytálltak a Linz ellen, a döntetlen igazságosabb lett volna.

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-LASK Linz 3-4 (2-2)

G.: Williams (3.), Gaál(8.), Ugrai(50.).

 

Haladás: Gyurján – Angyal (Schimmer, 46.), Jagodics, S. Wils, Bosnjak (Jánvári, 46.) – T. Wils (Medgyes, 46.), Iszlai (Nagy P., 46.), Németh M. (Szőke, 46.) – Gaál (Garda, 46.), Williams (Popin, 46.), Halmosi (Ugrai, 46.).

 

 

 

 

FTC-Hajduk Split 4-2

 

A találkozót a horvátok kezdték jobban, de ez inkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg. A 11. percben azonban Nagy Ádám adta haza rosszul a labdát, amivel nehéz helyzetbe hozta Dibusz Dénest, aki ugyan tisztázni tudott, de a labda Jeffersonhoz elé került, aki 28 méterről az üres kapuba emelt (0-1). A 20. percben Dibusz indítása után Ramírezhez került a labda, aki ziccerbe hozta Radó Andrást, a fiatal támadón nem hibázott, a horvát kapus mellett a kapuba lőtt (1-1). A 26. percben Nagy Dominik tolta ki a labdát a jobb szélre Dilavernek, aki laposan az ötös sarka felé gurított, Varga Roland érkezett és laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

 

A második félidő elején Hajnal kisszögletét Nagy Ádám tekerte Leandro fejére, aki veszélyesen csúsztatott, de fejese elkerülte a kaput. A félidő első tíz percében komoly taktikai csata folyik a pályán, minden labdáért kiélezett harc folyik, de helyzetekig egyik csapat sem jutott el. Nem sokkal később Hajnal próbálkozott 25 méterről, megpattanó lövését azonban könnyedén hárította a horvátok kapusa. A hajrában ismét gólt szerzett a Ferencváros. Ramírez bedobása után, Lamah készítette vissza Busainak, aki gólpasszt adott a németnek. Trinks először a kapusba lőtt, majd a kipattanót a kapuba továbbította (3-1). Pár perccel később Busai Attila a gólpassza után gólt szerzett. Lamah verte meg a védőjét, majd középre passzolt, a csereként beállt középpályás a hálóba továbbított (4-1). A 82. percben szépített a Haduk Split. A Dilaver kezezése miatt megadott büntetőt Arteaga értékesítette (4-2). Az utolsó percekben felélénkült a mérkőzés, helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de gólt egyik csapat sem szerzett. A Ferencváros magabiztos győzelemmel zárta a beleki edzőtábort.

 

FTC-Hajduk Split 4-2 (2-1)

G.: Radó (20.), Varga R. (26.), Trinks (76.), Busai (78.) ill. Jefferson (11.), Arteaga (82.-tizenegyesből)

 

FTC: Dibusz (Jova, 46.) – Dilaver, Nalepa (Leandro, 46.), Pintér, Ramírez – Gera (Hajnal, 46.), Nagy Á. (Trinks, 60.) – Varga (Lamah, 46.), Nagy D. (Busai, 71.), Radó (Csukics, 71.) – Sesták (Lakatos, 71.).

 

 

 

FC Carl Zeiss Jena – Újpest FC 3-0

 

Az Újpest számára rosszul kezdődött a Jena elleni mérkőzés. Az 4. percben Buval kapott egy pontos kiugratást, majd Kovács Zoltán lábai közt rúgta a kapuba a labdát (1-0). A következő fél órában a németek irányították a találkozót, az Újpestnek nem igazán volt gólszerzési lehetősége, hacsak Andrics lecsúszott beadását nem vesszük annak, ami a kapu tetjén landolt. A 36. percben már kétgólos hátrányba kerültek a lilák. Eckardt beadására Starke érkezett pontosan a hosszú oldalon, aki könnyedén a kapuba fejelt (2-0).

 

A fordulás után továbbra is a német csapat uralta a mérkőzést. Az 58. percben Buval lőtt 18 méterről kapura, de Kovács Zoltán nyújtózva védett. A 69. percben Mohl indította Andricsot, aki egy csel után lőtt, de a labda a kapu fölé ment. A 77. percben Mohl csavart középre, Perovics fejelt, de a lelassuló labdát az FC Jena kapus könnyen fogta. A 75. percben Kálnoki Kis Dávid, Kabát Péter és Balázs Benjámin is pályára lépett. A 78. percben egy balról érkező beadást Perovics fejelt mellé. Tíz perccel a vége előtt Windecker került helyzetbe, de német kapus az utolsó pillanatban lelopta a lábáról a labdát. A 86. percben beállította a végeredményt a német csapat. Kálnoki fejelt ki egy beadást, de a hosszú oldalon Wolframhoz került a labda, aki másodszor már nem hibázott, és a kapuba bombázott (3-0.)

 

FC Carl Zeiss Jena – Újpest FC 3-0 (2-0)

G.: Buval (4.), Starke (36.), Wolfram (86.)

 

Újpest: Kovács (Banai, 63.) – Bonney (Litauszki, 63.), Heris, Kecskés, Mohl – Filkor (Bardhi, 63.), Windecker, Csima (Angelov, 46.), Gere – Andrics, Perovics.

 

 

 

NB I-es felkészülési mérkőzések

 

14.00: Ferencváros – Hajduk Split (horvát I.) 4-2

14.00: FC Jena (német IV.) – Újpest FC 3-0

14.00: Szombathelyi Haladás- LASK Linz (osztrák II.) 3-4

16.00: FC Aktobe (kazah I.) – Paksi FC 0-1

 

 

Értékelések a pénteki felkészülési meccsekről

 

 

Pintér Attilának nem gond, ha nem jut fel a csapata

 

 

Átigazolási hírek: bejelentések, tények, pletykák és nyilatkozatok egy helyen

 

 

Honlapunk szerkesztője edzőmeccs után jött rá, hogy „Fred Astaire” adta meg a végső lökést ahhoz, hogy édesapa legyen!

 

 

Vadócz Krisztián a kenguruk földjén próbál szerencsét

 

 

Profi szerződést kapott a legnagyobb király fia

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC