nb1.hu

Miért halad újra a jó irányba a magyar foci?

Budapest - Szergej Balkánovics és Ahmed Abdullah Szahara helyett!

Jobb ez így! Sokkal jobb ez így!

 

 

A mostani téli átigazolási időszak másmilyen, mint az eddigiek. Aki megnézi azt a cikkünket, amelyekben a klubváltásokkal kapcsolatos bejelentéseket, nyilatkozatokat, tényeket, pletykákat és cáfolatokat gyűjtjük, az megerősítheti, hogy most inkább a magyar játékosokról szóló hírek vannak túlsúlyban. Arról, hogy melyik válogatottunk, melyik, nem elhanyagolható nyugati klubba igazol. Hogy melyik tehetségünk kapja meg az esélyt arra, hogy külföldön bizonyítson. Szerződtetve, esetleg kezdésként próbajátékon. De azokról az örömteli eseményekről is beszámolhatunk, hogy több fiatal is felkerült egy adott NB I-es vagy NB II-es gárda felnőtt keretéhez.

 

 

Jobb ez így! Sokkal jobb ez így!

 

 

Annál mindenképpen, hogy arról szóljanak a hírek, mint eddig. Hogy az a Szergej Balkánovics, aki mondjuk a koszovói hatodosztályban (van ott ilyen?) volt csere és sérült évekig, az egyik legtehetősebb magyar klub legfontosabb kiszemeltje. Annál is jobb, hogy az az Ahmed Abdullah Szahara, aki életében még nem látott bőrlabdát, ránézésre van vagy 43+ÁFA éves, válogathat a honi klubok ajánlatai közül, mert a menedzsere (hol voltak az engedélyei, ki ellenőrizte le őt?) és ő maga is azt állítja, hogy egész életében korosztályos válogatott volt a hazájában és még mindig csak 21 éves (az ebből a térségből érkező focihíreket még mindig nehezebb leellenőrizni).

 

 

Jobb ez így! Sokkal jobb ez így!

 

 

 

 

Nem azért, mert bajom lenne a külföldi játékosokkal. A fociban csak a teljesítmény számít (Diego Simeone legnagyobb király a labdarúgásban!), csak az alapján illő ítélni. Ezért is emlékszem vissza szívesen olyan futballistákra, mint Oleg Sirinbekov, Genito, Benjamin, Radek Sloncik, Liviu Goian, Muhamed Besic, Sorin Botis, Darko Ljubojevics. Az említettek, és még egy páran, valóban kiemelkedő tudásúak voltak a mi kis imádott bajnokságunkban, segítették a magyar labdarúgást azzal, hogy nálunk fociztak!

 

 

Jobb ez így! Sokkal jobb ez így!

 

 

Hogy arról szólnak a hírek, hogy Dzsudzsák Balázs egyre jobban játszik. Hogy Szalai Ádám is végre pályán volt. Hogy Nikolics Nemanja termeli a gólokat. Hogy Vécsei Bálint, Gosztonyi András, Kleinheisler László és Sallói Dániel is erős bajnokságokba került. Hogy Huszti Szabolcs még mindig bőven Bundesliga-szintű játékos. Hogy Nagy Ádámot figyeli a Chelsea. Hogy Prosser Dániel egy hétig volt Angliában próbajátékon.

 

 

Jobb ez így! Sokkal jobb ez így!

 

 

Mert az utoljára említettek (és a társaik) jelentik a magyar labdarúgást. A jelenét és a jövőjét is. Ám a játékosok, a klubok és az egyetemes focink fejlődéséhez elengedhetetlen a külföldi segítség. A minőségi! Thomas Doll, Nebojsa Vignjevics, Bernd Storck, Marco Rossi, Andreas Möller, az akadémiák szakmai- és anyagi ellenőrzését végző kőkemény belga cég. Mind hozzájárultak és hozzájárulnak az előrelépéshez. A szervezeti és szakmai előrelépéshez az MLSZ-nél, a válogatottnál, a kluboknál és az utánpótlás korúak képzésénél. És a felszerelések. Azok, amelyek segítik a felkészülést a pályán, elemzésnél, orvosi vizsgálatoknál.

 

 

Jó lesz ez így! Sokkal jobb lesz ez így, mint eddig volt!

 

 

Ha marad ez az irányvonal, de persze még ezt is lehet és kell javítani. Nem lesz mindig zökkenőmentes az utazás, nem lesz mindig csak örömteli, de legalább haladunk.

 

 

Haladni meg lépésenként lehet a legjobban. Mert a Naprendszerből sem lehet úgy kijutni, hogy előbb nem jutunk el (újra) a Holdig. Majd onnan tovább fokonként (bolygónként) a „csillagközi térbe”.

 

 

A csillagok közé, abba az illusztris társaságba, amelynek hosszú évtizedekig a magyar volt az egyik legfényesebben ragyogó központi szereplője.

 

 

Simon Zoltán

 

 

Átigazolási hírek: bejelentések, tények, pletykák és nyilatkozatok egy helyen

 

 

Beszámolók a keddi felkészülési mérkőzésekről

 

 

Edzői értékelések a keddi felkészülési meccsekről

 

 

Mbaye Diagne a Sporting játékosának vallja magát

 

 

A Juve és az Arsenal is figyeli, Doll a Fradihoz csábítaná

 

 

Nikolics az év labdarúgója a lengyel profik szerint

 

 

Szexuális zaklatással vádolják a Fradi-verő csatárt. A folyosóra is odavizeltek a játékosok

 

 

A magyar labdarúgás érdekében/védelmében üzentünk Szergej Balkánovicsnak és Ahmed Abdullah Szaharának 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC