nb1.hu

FTC-DVSC: központban a dobogó, más-más aspektusból

Budapest – Doll: veszélyes a Loki, Kondás: nüanszok döntenek. VIDEÓ

A labdarúgó NB I 27. fordulójának rangadóján a Fradi a negyedik helyen álló Debrecent fogadja. A Ferencváros a pontszerzése esetén megőrzi második helyét a tabellán, ha pedig le is győzi a hajdúsági ellenfelét, akkor már három fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá válik, hogy dobogón végez, míg a DVSC épp az utolsó szalmaszálakba kapaszkodik a dobogóra kerülést illetően.

 

Az előző forduló egyik csapat számára sem sikeredett túl jól. A Videoton 14 év után győzni tudott Debrecenben 2-1-re, míg a Fradi Pécsett játszott 2-2-es döntetlent, és ez a két eredmény a székesfehérvári csapat bajnoki címét eredményezte. Az ősszel a Ferencváros volt abban a helyzetben, mint most a Loki, nevezetesen először léphetett pályára az ellenfél új arénájában. A Nagyerdei Stadionban rendezett találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget, a gólszerzők Varga, Szakály, illetve Ugrai és Lauth voltak.

 

(fotó:dvsc.hu)

 

„A Debrecen az ország egyik legerősebb csapata, tavaly elhódította a bajnoki trófeát. Veszélyes ellenfél, ezért maximális koncentrációval kell játszanunk. Otthon léphetünk pályára, ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, akkor nagyon nehéz lesz megverni bennünket. Jó formában vagyunk, jó úton haladunk, de még többet kell beleadnunk, mint a múlt hétvégén Pécsett. Nyolc pont az előnyünk a Debrecennel szemben, így ha nyerünk, biztos az első háromban végzünk. Mindent megteszünk azért, hogy szép legyen a vasárnap délután.” – mondta Thomas Doll a fradi.hu kamerája előtt.

 

Rengeteg zrika, Ramírez és Ugrai közös tánca, titkos taktikák, meglepetések. A Ferencváros labdarúgói footgolfozással is készültek a Loki ellen.

 

[video:https://youtu.be/NSukmxYtpiY width:610]

 

A Loki vezetőedzője, Kondás Elemér a Videoton elleni vereségről, a csapat sérültjeiről és a Ferencváros elleni esélyekről is nyilatkozott klub honlapjának.

 

„A hétvégi Videoton elleni bajnoki mérkőzésen végig támadtunk, rengeteg ziccert tudtunk kialakítani, ellenfelünk azonban helyzet nélkül szerzett két gólt – emlékezett vissza Kondás Elemér. – Ezek a találatok nagyban befolyásolták a meccs végkimenetelét. Tudtunk szépíteni, majd utána akár a győzelmet is megszerezhettük volna. A Ferencváros ellen is egy hasonlóan izgalmas mérkőzésre lehet számítani. Jó csapattal találkozunk, ráadásul kiváló formában van vasárnapi ellenfelünk. Úgy gondolom, meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre a mérkőzésen. Az ilyen rangadókon nüanszok dönthetnek a három pont sorsáról. Az FTC ellen is az lesz a döntő, hogy milyen arányban tudjuk értékesíteni az előttünk adódó helyzeteket. Fontos lesz továbbá, hogy az ellenfél kreatív játékosait kellő figyelemmel tudjuk kísérni. Sajnos vannak sérültjeink, továbbra sem számíthatunk Nenad Novakovicsra és Lázár Pálra, illetve Igor Morozov is maródi. Ettől függetlenül két erős együttes találkozik majd vasárnap, és bízom benne, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát a lefújást követően.” – árulta el a DVSC edzője.

 

OTP Bank Liga, 27. forduló

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC

Groupama Aréna, vasárnap 16.30 (tv: Duna World)

Játékvezető: Andó-Szabó Sándor

 

A mérkőzést élőben közvetítjük!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC