nb1.hu

Vidi-fieszta: ultrák, görögtüzek, vállon vitt kedvencek

Székesfehérvár – Nem az erkélyjelenet volt a csúcspont. VIDEÓ 

Amint azt vasárnap esti cikkünkben már jeleztük, késő éjszakába nyúló, hatalmas fieszta készülődött Székesfehérváron. Az – addigi – üldöző Ferencváros pécsi pontvesztését még tévén nézték a története során másodszor aranyérmes Videoton játékosai, akik aztán a biztossá vált bajnoki cím tudatában a Sóstói Stadionban találkoztak, hogy 22 óra környékén már „emelkedett hangulatban” buszozzanak a Városházánál gyülekező szurkolókhoz. Az erkélyről integető labdarúgók egyesével érkeztek az emelvényre, némelyiküket – Kovács Istvánt, Nikolics Nemanját és Joan Carillo vezetőedzőt – a vállára is kapta az ezres tömeg.

 

Fotó: vidi.hu

 

A szekesfehervar.hu beszámolója kiemeli: a Városház téren várakozó szurkolóknak az ultrák vezényelték az ismert indulókat, dalokat. Jóllehet, a szervezett szurkolói csoportok az MLSZ-szel harcban állnak, és a stadionba mostanában nem mennek be, jelenlétükkel az ünnepen demonstrálták, hogy változatlanul életük része a Videoton. Ennek megfelelően, mint egy jó rangadón, olyan hangulat fogadta a csapatot, amikor a játékosok megjelentek a Városháza erkélyén.

 

[video:https://youtu.be/Z91o7GxPNSc width:610]

(Ultras Liberi)

 

Hármasával integettek le a boldog tömegnek, nagy ováció fogadta a kedvenceket. Nem meglepő módon hatalmas éljenzéssel és nevének skandálásával köszöntötték (többször is) Joan Carillót, aki első vezetőedzői szezonjában bajnoki címig vezette a csapatot.

 

Az „erkélyjelenet” előtt a kistanácsteremben Cser-Palkovics András polgármester, akceptálva, hogy a futballisták hangulata már igencsak emelkedett volt, csak annyit mondott, gratulál az egész csapatnak, és ünnepeljék meg alaposan ezt a sikert. Ugyanakkor a labdarúgók mindvégig hangsúlyozták, hogy – a sportszerűséget szem előtt tartva – komolyan veszik a hátralévő bajnoki meccseket is, hát még a Fradi elleni kupadöntőt.

 

A vezetőedző kinevezése, vele közösen a csapat arculatának meghatározása, a keret kialakítása voltak a legfontosabb feladatok. Játékosoktól kellett megválni, új csapatot kialakítani, örülök, hogy ilyen hamar jöttek az eredmények. Amikor kineveztek, azt ígértem, nemzetközi szintű csapatot építünk a Videotonnál, továbbra is ezen kell dolgozunk keményen – mondta Burcsa Győző klubigazgató.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC