NB2 logó
NB3 logó

„Miért???”

KERINGER ZSOLT - 2016. szeptember 19. hétfõ 08:38

Az Európa Bajnokság eufórikus hangulatán és a klubcsapataink európai szereplése utáni pofonon is túllépve mindenki a válogatott sikeres világbajnoki rajtjában bízott. Sokat gondolkodtam a meccs előtt esetleg leírjam gondolataimat, azonban úgy éreztem nincs itt az idő még arra, hogy véleményt alkossak. Aztán a mérkőzés napján a Kispest tulajdonosa részéről megjelentekre már éreztem késztetést, hogy megszólaljak, azonban úgy gondoltam várok még pár napot, hogy leülepedjenek bennem az érzések.

 

Miért is gondoltam, hogy várjak pár napot?

 

Abban bíztam, hogy a meccs napján megfogalmazott vélemény a lelkesedés számlájára írandó, de aztán a napokban megjelent ismételt „csörte” már tudatta számomra, hogy itt teljesen másról van szó…

 

Ez az egészpályás letámadás Bernd Storck felé érthetetlen és szerintem olyan igazi magyarosra sikeredett. Én úgy érzem, itt valami nagyon sántít a történetben. Csak gondoljuk végig a mi kis magyar környezetünket. Amikor valaki így nekimegy annak a személynek, akit előtte egy egész ország ünnepelt, ott valami személyes sértődöttség is jelen lehet. Nekem borzasztóan nem tetszik, amit a kispesti tulajdonos az elmúlt hetekben művel. Ismerek nagyon sok kispesti szurkolót és a véleményüket is a tulajdonosukról, ami alátámasztja az érvelésemet.

 

Ennek tudatában ezúton kérem Tisztelt Tulajdonos Urat, hogy először önértékelést kellene tartani az elmúlt években végzett tevékenysége kapcsán és talán ott kellene először „helyreigazítást” tennie. Csak egy példát mondanék a valós kispesti szurkolók vonatkozásában tett lépéseit illetően, ugyanis, ha már lelkiismeretről beszélhetünk, akkor ezen a téren szerintem nehéz lenne Tulajdonos úrról kedvező véleményt alkotni.

 

Ezen kívül beszélhetünk a játékos politikáról is, ahol elég sok külföldi játékos fordult meg az első csapatnál és az akadémia eredményei akkor miként is értelmezhetők? Ebben úgy érzem a tulajdonosnak nagy felelőssége van, mely nem éppen azt mutatta az elmúlt években, hogy minden a helyes mederben működne, legalábbis külső szemlélőként nézve.

 

Szóval nem akarok én senkit sem kritizálni, de engedtessék meg nekem, hogy leírjam nemtetszésemet az ilyen fajta indulattól nem mentes véleményekre, továbbá fenntartom azon érzésemet, hogy e mögött valami érdekes belső történés is meghúzódhat. Talán egyszer megtudjuk mi is vezérelte a tulajdonost…

 

Én úgy látom, hogy ilyenfajta nyilatkozatok nem segítik a magyar focit, hanem csak tovább mélyítik a szakadékot!

 

Nem tisztem megvédeni Bernd Storck urat, mert szerintem ezt maga is meg tudja tenni, de én úgy gondolom, hogy elindított egy új gondolkodást szövetségi szinten, amely az Európa Bajnokságon jól működött és a válogatott csoportelsőként továbbjutatott! Mindenki tudja, hogy a mai nemzetközi fociban már senkit sem lehet félvállról venni, így a Feröer Szigetek csapatát sem, melyet a válogatott az elmúlt években többször is megtapasztalt.

 

Október 7-én egy rettentően fontos VB selejtező előtt áll a válogatott és azt hiszem a kluboknak, akik persze komolyan gondolják a felemelkedést, el kellene kezdeni „átszabni” a belső megszokott mechanizmust és nyitni az új dolgokra!

 

Bernd Strock véleményem szerint pontosan arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszú távon csak akkor lehet sikeres a magyar foci, ha minden klub átveszi a nemzetközi szinten már egyértelműen bevált gyakorlatokat.

 

A pénz szerintem erre vonatkoztatva nem lehet olyan meghatározó, ahogy azt a kispesti tulajdonos jelezte, ugyanis az MLSZ-től az elmúlt években rettentően sok támogatás érkezett minden klubhoz, tehát szerintem akarat és szakmai tudás kell és működhetne is! Erre pár klub már áldozott is és csak bízom benne a többiek is követik a jó példákat!

 

Szóval szerintem nem egyéni érdekek mentén kellene gondolkodni és meggondolatlanul nyilatkozni vagy akár egy klubot működtetni, hanem szakmai alapokon és úgy, hogy minden pillanatban tükörbe tudjon nézni az ember, hogy tényleg a siker, az együttgondolkodás és tenni akarás vezérelte.

 

Nekünk szurkolóknak egy-egy csapat mellett megélve a mindennapokat az adott klub sikeréért, nem úgy működik, mint akik úgy válnak szurkolóvá, mint manapság elég sokan, hanem mert mi úgy vagyunk összerakva és úgy is éljük meg a napjainkat, hogy abban a csapatunk „ott él” bennünk, vagyis mondhatjuk azt is, hogy ez egy életforma!

 

Én azt kérem mindenkitől, hogy végre „együtt” menjünk előre, amiben persze lesznek még kudarcok, de az elkötelezettség és tenni akarás vezéreljen végre mindenkit, ne pedig az önös érdekek!

 

Hajrá Magyarország!

Ria, Ria Hungária!

 

…. „az éjjel soha nem érhet véget….”

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!