nb1.hu

ZTE-Fradi: vannak kérdőjelek Csercseszov keretében – reakciók

Moniz szerint nagy a konkurencia náluk.

Vége a hosszú várakozásnak, kedd este a 2. fordulóból elhalasztott ZTE-Ferencváros találkozóval folytatódik az NB I.

A két csapat legutóbb október végén találkozott a bajnokságban, akkor a Groupama Arénában 2-1-re a zöld-fehérek nyertek. Egyik csapat keretében sem voltak hatalmas változások az átigazolási időszakban: a ZTE azzal erősödött a legtöbbet, hogy fontos játékosaival, így Eduvie Ikobával, Gergényi Bencével vagy épp Szalay Szabolccsal is hosszabbított, míg a Ferencvároshoz a suriname-i válogatott védő, Myenty Abena érkezett a Slovantól. 

A jelenleg a tabella 5. helyén álló ZTE vezetőedzője, a 2012 és 2013 között a Ferencvárost irányító Ricardo Moniz így várja a mérkőzést: 

"Fontos lesz a keddi találkozó mindkét csapat számára, szeretnénk jól indítani az évet. Nagyon várjuk, hogy ismét hazai környezetben lépjünk pályára. A keddi edzőmérkőzéseket két különböző csapattal játszottuk végig, dicséret illeti a játékosaimat, mert jó mentalitással léptek pályára, igazi konkurencia van a kezdő tizenegybe kerülésért. A fiatalok domináns szerepet kapnak nálunk, ami fontos a klub filozófiáját tekintve. Jó erőben vagyunk, fitten várjuk a Ferencváros elleni mérkőzést."

A listavezető zöld-fehérek trénere, Sztanyiszlav Csercseszov is nyilatkozott klubja honlapjának.

"A decemberi, mezőkövesdi napok után január elején újult erővel vetettük bele magunkat a munkába. Tíz napot Spanyolországban, La Nucíában töltöttünk, ahol remek körülmények közepette készülhettünk, három felkészülési mérkőzést is játszottunk. Ezt követően Budapesten folytatódott a felkészülésünk. A hétfői edzés után még van néhány kérdőjel, hiszen néhányan betegség vagy sérülés miatt nem végezhettek 100 százalékos munkát. Ettől függetlenül készen állunk a folytatásra! Emlékszem, a Zalaegerszeg ellen játszottuk az őszi idény egyik utolsó bajnokiját. Hazai pályán szerepeltünk, de nem volt könnyű dolgunk, végül 2-1-re nyertünk. Az ellenfél egy nagyon energikus, agresszív, jó csapat, de ez a magyar ligában játszó legtöbb együttesről elmondható. A célunk természetesen az, hogy győzelemmel kezdjük az évet."

A találkozó 18:30-kor kezdődik. Elemzésünket itt lehet olvasni:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek