ZTE-Budafok: rendőrségi eljárás a szurkolók ellen?

Keményen válaszoltak az újságíróknak az ultrák.

Forrás: ZTE 1920/Facebook

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában, a Zalaegerszeg és a Budafok keddi zárt kapus meccsén buzdították a csapatot a kerítésen kívülről az 5-0-s hazai győzelemmel zárult mérkőzésen.

A 444.hu osztotta meg korábban, hogy az M4 közvetítésébe behallatszott, hogy „a jobb oldalon fölül szurkolnak szurkolók, őket direkt nem mutatom, mert gyülekezési tilalom van még, hogy ne büntessék meg őket.”

A Népszava kereste meg a rendőrséget az ügyben: „A keddi bajnoki mérkőzésen, ahogy a korábbi korlátozások alatt rendezett mérkőzések során, nem látogattak ki a ZTE Arénába szurkolók. Az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére.”

A klubot és a szövetséget nem terheli felelősség, de a szurkolók még felelhetnek a meccs miatt - jelezte az ATV honlapja.

„A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárás van folyamatban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglalt rendelkezésekkel összefüggésben” – írták a lapnak. 

Természetesen a ZTE ultrái sem maradtak el a válaszukkal:


Legfrissebb híreink