nb1.hu

Zalaegerszegre érkezett a Fradi történetének egyik legjobb légiósa

Edzőnek tanul, a ZTE meglepte őt, Ricardo Moniz is nyilatkozott róla.

A Ferencváros szurkolói 2020 júniusában a klubtörténelem második legjobb légiósának választották Leonardót. A most 39 éves brazil játékos 2013 februárjában igazolt a Salzburgtól a zöld-fehérekhez, 32 tétmeccsen 7 gólt szerzett, Ligakupát nyert, majd 2014 nyarán távozott. 

2017-ben vonult vissza, manapság pedig Hollandiában él és edzőnek tanul. Ennek apropóján most Zalaegerszegre érkezett – erről nyilatkozott az nso.hu-nak Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője, aki korábban több csapatnál is együtt dolgozott vele.

"Egy-két hete itt van Zalaegerszegen. Meglátogatott bennünket, figyeli az edzéseket, jegyzetel. A játékosok mind felnéznek rá. Harminckilenc éves, akár játszhatna is, de szeretne egyszer edző lenni. Hollandiában él. Mindig is jó volt a kapcsolatunk, hasonlóan látjuk a labdarúgást. Zseniális futballista volt, nem sok ilyen kaliberű légiós futballozott a magyar első osztályban. Most élvezi, hogy itt lehet velünk Zalaegerszegen, természetesen a Ferencváros ellen is ott lesz a stadionban."

A ZTE egyébként az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a csapat meglepte őt egy mezzel is:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????????? ???????? ???????????????????????????????? (@ztefc) által megosztott bejegyzés

A ZTE-Ferencváros mérkőzést kedden 18:30-tól rendezik. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek