Vignjevics veresége, Híres megsüvegelendése

Először, másodszor, harmadszor.

Emlékeztető
OTP Bank Liga, 29. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 3884 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Pauljevic (44.), Balázs B. (53.), Traoré (78.), illetve Fousseni (19.)
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Balázs B. - Kovács L., Onovo - Zsótér, Rácz (Nagy D., 64.), Beridze (Simon, 81.) - Traoré (Solomon, 82.)
Honvéd: Gróf - Batik, Lovric, Kálnoki Kis - Heffler, Szendrei, Fousseni (Banó-Szabó, 69.), Ben-Hatira (Májer, 81.), Uzoma - Danilo (Tischler, 89.), Holender
 
Az Újpest nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de lehetőségig sem jutott a jól záró kispestiekkel szemben, akik Holender révén a félidő helyzetét puskázták el a 22. percben. Ezt követően a szünetig kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, a kapusoknak nem akadt védenivalójuk.
 
A második játékrész elején egyik csapat sem tudta rákényszeríteni az akaratát a másikra, majd az újpestiek a 65. perc környékén magukhoz ragadták a kezdeményezést. A házigazdák ekkor sorra alakították ki a helyzeteket, de gólt nem tudtak szerezni. A hajrára kijött a szorításból a vendégcsapat, az eredmény azonban nem változott.
 
A bajnoki szezon mindhárom mérkőzésén döntetlenre végzett egymással az Újpest és a Honvéd, szeptember elején a Szusza Ferenc Stadionban ugyancsak 0-0 lett a végeredmény. Az újpestiek immár sorozatban 14 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hatodszor játszottak döntetlent. A kispestiek egymást követő nyolcadik idegenbeli bajnoki összecsapásukon is nyeretlenek: öt vereség mellett harmadszor szereztek egy pontot.
 
Értékelés
 
Nebojsa Vignjevic: Nagyon boldog vagyok, hogy nem vesztettük el a meccset, mert ha így játszol, akkor el kell veszítened a mérkőzést. Nem az történt, amit elterveztünk. Szinte egy helyzetünk volt. Nem sikerült túl sok veszélyes szituációt kialakítani. Főleg a támadásoknál, túl sok párharcot veszítettünk el, és így az ellenfél sok könnyű labdát kapott. Ha ki is alakítottunk helyzetet, akkor jöttek az egyénieskedő megoldások. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy váltak ezek egyre gyakoribbá, ez pedig egyre több hibát vonzott magával. Nem néztünk ki csapatnak. Azért nyomtunk jobban, mert a Honvéd azt csinálta, amire számítottunk szervezetten védekezett, és várt a kontra lehetőségére. Támadásokban nem követtük egymást, nem mozogtunk együtt, nem néztünk ki csapatnak. Nem érdemeltük meg a három pontot.
 
Híres Gábor: Igazából, elégedett lehetünk. Egy Dózsa stadionjából elvinni egy pontot, az mindig megsüvegelendő bármelyik csapatnak. A mérkőzés vége volt, és volt három-négy elég nagy helyzetünk, amikből egyet be kellett volna rúgnunk, mert ez egy rangadó volt. Nagyon jó Dózsával játszottunk, nagyon felkészültek, nagyon jól csinálták, próbálták benyomni a csapatunkat a kapu elé. Ezek ellen sikerült 3-4 nagy helyzetet kialakítani, ha egyet berúgunk, három ponttal megyünk el, így egyel.

Legfrissebb híreink