Vidi: Nem lehetnek a Fradi ultrái a hazai szektorokban

Sz'fehérvár –  Nem engedélyezik a szurkolók közös akcióját.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, Mindenki Fehérvárra! című közös felhívást adott ki a Ferencváros és a Videoton szervezett szurkolói csoportja, amely szerint a szurkolói megbeszéléseknek megfelelően a hazai és a vendégszurkolók egyazon stadionrészben, szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, bebizonyítva, hogy feleslegesek, messzemenően eltúlzottak, aránytalanok és súlyosan diszkriminatívak azok az intézkedések, amelyekbe a csapatukért szurkolni kívánókat belekényszerítik.

 

A Videoton FC közleményben tudatta, hogy a biztonsági szempontokat szem előtt tartva, a klub, a csapat és a mérkőzésre kilátogató többi szurkoló érdekében nem járul hozzá, hogy egy rivális klub szervezett szurkolói csoportjának tagjai a Sóstói Stadion hazai szurkolóinak fenntartott szektorokban foglaljanak helyet! 

 

(fotó facebook.com/szszjn)

 

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

 

„A Videoton FC több forrásból is arról értesült, hogy az FTC és a Videoton FC szervezett szurkolói csoportjai közös felhívást adtak ki, mely szerint a szombaton este 20.30-kor megrendezésre kerülő Videoton FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a hazai és a vendégszurkolók ugyanabban a szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet a Ferencvárosnál és az egész hazai labdarúgásban kialakult lelátói helyzetre.

 

Klubunk egyeztetést folytatott a demonstráció egyik szervezőjével, a Red Blue Devils szurkolói csoporttal, felkérve annak vezetőit, hogy biztonsági okokból tekintsenek el a Sóstói Stadionba tervezett, elsősorban a Ferencvárosi TC belügyeivel kapcsolatos akciótól, hiszen a Videoton FC nem támogathatja a hatályos szabályozások szándékos megszegését. Klubunk nem engedhet semmilyen tevékenységet a Sóstói Stadion lelátóin, amely az előírásokat szem előtt tartó szurkolók biztonságát veszélyeztetheti. Sem a törvényi előírások, sem a Sóstói Stadion biztonsági rendszabályai nem teszik lehetővé, hogy a hazai- és a vendégcsapat szurkolói azonos szektorba léphessenek be.

 

A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban, hiszen a Videoton FC, az első osztályban szereplő klubok közül egyedüliként, az elmúlt években sem tette kötelezővé a klubkártya használatát a hazai mérkőzésekre.

 

A fent nevezett szurkolói csoport tervezett aktivitása olyan lépések megtételére kényszeríti klubunkat, amelyek a szurkolók legnagyobb részének sajnálatos módon fölösleges kellemetlenségeket okoznak, de a biztonsági szabályok betartása továbbra is elsődleges szempont a mérkőzés felelősségteljes szervezésénél. Az online jegyvásárlás lehetőségét ezért klubunk erre a mérkőzésre felfüggesztette.

 

A Videoton FC továbbra is arra kéri a közleményt kiadó szervezőket, a Red Blue Devils és a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szurkolói csoportokat, hogy vonják vissza a felhívásukat, és ne folytassák az akció további szervezését. Egyúttal kérjük a Ferencváros szurkolóit, hogy ne vásároljanak jegyet a hazai szektorokba! Amennyiben más klub szurkolója a hazai szektorba vált jegyet, azzal megsérti a pályarendszabályt, a biztonsági szolgálat pedig megtagadhatja számára a belépést, valamint mérkőzés közben kivezetheti a szektorból.

 

A Videoton FC egyben határozottan cáfolja, hogy bármilyen formában kezdeményezte vagy támogatta volna a Red Blue Devils szurkolói csoport Facebook oldalának törlését, kijelentve, hogy tudomása sem volt semmilyen ilyen irányú kezdeményezésről. 

 

                                                                                                        Videoton FC”

 

DVTK: a Napolin is múlik, érkezik-e Novothny Soma

 

Dzsudzsák-szappanopera: újabb klub képben

 

FIFA-világranglista: négy helyet rontottunk

 

EL: Nehéz helyzetből állna talpra a DVSC Trondheimben

 

EL: a Rosenborg nyomás alatt tartaná a Lokit

 

EL: a Vidi akár az Ajaxot, vagy a Fenert is kaphatja

 

 

Legfrissebb híreink